Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 18 aprilie 2018

Regulament - Festivalul "MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI" , 18-20 iunie 2018 , Buzău




“MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”
ediţia a-VII-a
18-20 iunie 2018
BUZĂU 


    Capitolul I.
    Dispozitii generale.
Festivalul internaţional de muzică  uşoară pentru copii şi tineret “MIHAELA RUNCEANU  PENTRU VOI MUGURI NOI” se va desfăşura în acest an, la aceasta a - VII-a ediţie, sub egida centenarului Unirii avand ca temă: ,,Aici, este Țara mea și Neamul meu cel Românesc,,. Evenimentul artistic se desfășoară și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale, de către Ministerul Educației Naționale din România.
   Art. 1.  Festivalul internaţional de muzică  uşoară pentru copii şi tineret “MIHAELA RUNCEANU  PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare artistică organizată de “ ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010”  în parteneriat cu Liceul de Artă ,,Margareta Sterian,, , Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret,,  G.P. P. Nr. 4 Buzău, având în vedere participarea unui segment de populaţie ce se înscrie în contextul educaţiei pentru artă şi preţuirea ei . 
   Art. 2.  Scopul acestei manifestări artistice cu caracter competitiv  îl constitue promovarea artei interpretative muzicale şi creaţiei la un nivel ridicat calitativ,  descoperirea talentelor  in rândul copiilor şi tineretului, pentru realizarea educaţiei lor moral - estetice, dezvoltarea imaginaţiei, a bunului gust, a respectului pentru valorile acestui gen de artă, eliminarea compromisurilor, imitaţiilor şi mediocrităţii.  Se va urmări, deasemeni, dezvoltarea la copii  şi tineri a spiritului de corectitudine, competiţie, prietenie şi fair-play în contextul  întrecerilor între valori si a participarii copiilor si tinerilor cu dizabilităţi, a copiilor din străinătate şi din ţară.
         Evidenţierea la tinerii interpreţi, mai ales la cei cu vârsta cuprinsă între 15- 25 ani şi mai mari, a educaţiei muzicale, a talentului de care dispun, într-un cadru organizat de concursuri muzicale destinate lor, dar şi a muncii didactice pe care o depun  îndrumătorii acestor tineri.
         Continuarea dorinţei marii noastre artiste de a promova şi de a şlefui talentul muzical al noilor generaţii.
   Art. 3. Festivalul Internaţional “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOIMUGURI NOI” este o manifestare culturală care se desfăşoară anual  şi se organizează pe următoarele etape :
   -  Faza de preselecţie-gratuit– perioada 15aprilie - 30 mai2018
    - Faza finală  Festivalul- concurs – perioada1 iunie- 17iunie 2018 inscrieri pentru faza finala , perioada 18-20 iunie 2018desfașurarea concursului, pe cele două secţiuni, copii cu vârste cuprinse între (4) 6-14 ani şi tineri cu vârste cuprinse între 15 - 25 ani , eveniment ce va avea loc în municipiul Buzău.


Capitolul II.
Condiţii de participare. 
    Art. 4.  La acest festival de muzică uşoară, pot participa copii şi tineri interpreţi, din ţară şi din străinătate, individual, dar şi  grupuri de 2-5 membri pentru secţiunea SHOW, ai căror îndrumători şi părinţi consideră că au talent  în arta interpretativă muzicală şi sunt pregătiţi să participe la acest gen de concurs.
   Art. 5.  Participanţii vor prezenta pentru preselecţie  două melodii: o melodie din repertoriul românesc şi a doua melodie din repertoriul internaţional, muzică pentru copii (secţiunea copii), prelucrări folclorice,
        În vederea înscrierii pentru marelepremiu"MIHAELA RUNCEANU", recomandăm   melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, cântate în limba română sau într-o limbă străină. Inscrierea pentru participarea la acest premiu va fi specificata in fisa de inscriere pentru finala.
        5.1. Concursul de interpretare individuală se va desfăşura pe următoarele categorii de vârstă:
              - Categoria copii : 4-6 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani;
              - Categoria tineri: 15-17ani, 18-25 ani.
      5.2. Concurs interpretare SHOW: o singură categorie, unde participanţii vor interpreta un colaj sau melodii adecvate genului.     
   Art.  6.  Înscrierile la acest festival se fac în etapa de :
-                 PRESELECŢIE – în perioada 15 aprilie- 30mai 2018,  pe baza următoarelor materiale:
      a.    Interpreţii individuali:
  - fişa de înscriere  pentru preselecţie;
  - certificat de naştere
  - două pozitive ale melodiilor pe care doresc  să le interpreteze, în format MP3.
Important!
  Cei care la data preselecţiei nu au pozitive înregistrate pot să trimită un link youtube cu melodii  postate recent.
      b.  Pentru secţiunea SHOW:
                - Fişa de înscriere pentru preselecţie;
                - Pozitivul melodiei sau colajului propus în format MP3; piesele nu pot depăţi 6 minute, 
         * Fiecare concurent individual sau grup, va trimite CV-ul fiind necesar în fişa ce va fi expusă pe site în momentul afişării rezultatelor PRESELECŢIEI.
          *Concurenţii individuali pot participa şi la categoria SHOW!
     Important!
        Cei care nu au pozitive înregistrate recent, pot trimite si link-uri youtube cu piesele respective.
         
-                  FAZA FINALĂ – in perioada 1 iunie-17iunie 2018, inscriere pentru concurs.  Concurentii care au promovat în faza finală vor interpreta:
v   pentru categoria copii, individual (4-6 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12–14 ani) şi secţiunea SHOW, o piesă selecţionată de către juriul de specialitate din cele trimise pentru preselecţie, în limba română sau o limbă străină.
v   pentru categoria tineri (15-17ani si 18-25 ani) două piese ,din care una obligatoriu din repertoriul romanesc. Pentru aceasta categorie sunt numai 15 locuri, iar melodiile, pozitive și negative, vor fi trimise în perioada 15-30 aprilie 2018.  Este foarte importantăcalitatea inregistrarii pozitivelor transmise pentru preselectie, deoarece la fiecare grupa de varsta este un numar limitat de locuri
Înscrierile pentru faza finală se fac pe baza următoarelor materiale:
·        Fişă de înscriere în festival,
·        2 fotografii in format jpg,
·        Negativele in format wav, a melodiilor aprobate de juriu de preselecţie pentru concurs;  durata maxima 3, 30 minute  fiecare melodie, pentru individual şi 6 minute pentru show. Se admit şi excepţii  ca durată.
·          Acordul compozitorului, sau declaratie pe propria raspundere a tutorelui pentru melodiile prezentate în concurs.
·        Chitanta cu plata inscrierii pentru finala in valoare de 150 lei/participant individual, 60lei /membru grup, pentru categoria tineret (peste 18 ani) . Plata se va face in contul RO87RNCB0318031070000001.
             * Pentru finală fiecare grupă de vârstă va cuprinde 10 concurenţi la individual, iar secţiunea grupuri mici(2-5 membri) va cuprinde 10 formaţii.      
Toate materialele vor fi trimise pe e- mail şi sunt nereturnabile.
ADRESA DE  E- MAIL ESTE URMĂTOAREA :concurs@mugurinoi.ro
ADRESA POŞTALĂ:  ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010, STRADA UNIRII NR.1  BUZĂU, JUDEŢUL BUZĂU
Ø  Perioada de înscriere pentru preselecţie este 15 aprilie –30 aprilie  2018, pentru grupele de vîrstă 15-17 ani și 18-25 ani , iar pentru grupele 4-14 ani este 1-19 mai 2018. Rezultatele preselecției vor fi afișate între20-31 mai 2018
Subliniem importanta calitatii inregistrarilor pentru preselectie.
Ø  Perioada de înscriere pentru finală : 2mai–15 mai 2018 pentru grupele 15-17 ani și 18-25 ani; 1-15 iunie 2018 pentru grupele 4-14 ani si Show
După această dată nu se mai primesc materiale, concurenţii calificaţi care nu şi-au completat dosarele de înscriere sunt descalificaţii, iar în concurs vor intra urmatorii concurenţi în ordinea mediilor.
Ø  Concursul final se va desfasura in perioada 18-20 iunie 2018
* Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi, sau de către comisia organizatorică.

    Capitolul III.    Programul festivalului.
     Art. 7. Festivalul  se va desfăşura în perioada 18-20 iunie 2018  pe parcursul a trei zile, după un program bine stabilit de organizatori.
          - În zilele de 18-19 iunie 2018 se va desfăşura concursul de interpretare;
          - Gala de premiere şi recitaluri – 20iunie 2018.
            - Pentru concurenţii din ţară şi din străinătate, care sosesc în Buzău cu o zi înainte de începerea festivalului şi care solicită cazare, se asigură cazare şi masă în condiţiile ce se vor afişa pe site-ul festivalului cu o lună înainte de concurs (incepand cu data de15 mai 2018).
            - Programul festivalului va fi afişat şi va include alături de etapele de repetiţie şi concurs, excursii, carnaval cu momente  distractive, concursul de miss şi mister, conferinţă de presă, spectacole conexe, la care vor participa toţi concurenţii ce se anunţă din timp pentru a putea fi incluşi în program, formaţii artistice din judeţul şi municipiul Buzău, copii de la GPP nr.4 – Buzău, elevi ai Liceului de artă din Buzău, Liceul Pedagogic, dar şi din ţară şi străinătate, întreceri sportive, expoziţii de pictură cu concurs. 
     Art. 8. Din juriul festivalului vor face parte personalităţi marcante ale culturii şi muzicii din  România şi din străinătate,  compozitori textieri şi interpreţi, foşti colaboratori şi prieteni ai Mihaelei Runceanu, reprezentanţi ai partenerilor.
Criteriile de selecţie şi jurizare sunt:
      a. Melodia să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (compoziţie orchestrală şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor. Profesorii coordonatori care nu ţin cont de acest punct punct din regulament vor suporta consecinţele care se răsfrâng de fapt în evaluarea concurenţilor.
      b. Evoluţia să fie plăcută, fără emoţie şi disconfort, să conţină elemente originale şi să încânte publicul.
       c. Participantul să dea dovadă de : claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie vocală foarte bune.
        d.  Să aibă un stil interpretativ specific vârstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului, dând dovadă de valoare interpretativă şi performanţe vocale.
        e. Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei.
        f. Se va depuncta vulgaritatea şi imitaţia.
      g.Juriul poate admite în concurs coregrafii şi trupe proprii de dansatori, jurizarea în acest caz se va face pentru tot momentul în ansamblu asumat de concurent.
     h.  Deciziile juriului sunt irevocabile şi incontestabile
    
    Art. 9. Participarea în jurii este remunerată prin convenţii civile, cuantumul fiind stabilit  de organizatori în funcţie de etapa şi bugetul fiecărei ediţii. 
 Capitolul  IV.
     Premii si diplome.
     Art.10.  Pentru participanţii la fiecare secţiune de concurs se institute următoarele premii:
   - Pentru individual : trofeul grupei, premiul 1, 2, 3 şi 2 menţiuni la fiecare grupă de vârstă
    -  Pentru secţiune SHOW : trofeul, premiul 1, 2, 3 şi 2 menţiuni.
    - Se acordă "Trofeul festivalului" pentru fiecare secţiune, câte unul de fiecare secţiune: copii şi tineret, concurenţilor care au obţinut cea mai mare medie din concurs, în cadrul fiecărei secţiuni.
            -  Premiul “Mihaela Runceanu” pentru cea mai buna interpretare a unei piese muzicale din repertoriul Mihaelei Runceanu, pentru toate secţiunile,  indiferent de secţiunea şi categoria de vârstă, cu mentiunea ca participantii pentru acest premiu sunt primiti de la categoria de varsta 9-11 ani, 12-14 ani si in continuare 15-17 ani , 18-25 ani.
              - Premiul de popularitate -  se va acorda concurentului notat de juriul de specialitate cu nota cea mai mare:
               - Premiul de debut ;
               - Premiul pentru cel mai tânăr interpret;
   În afara premiilor stabilite în bani sau obiecte, se vor acorda în funcţie de posibilităţile financiare şi alte recompense sub forma premiilor speciale. În situatia in care sunt concurenti cu aceeaşi medie sau foarte apropiate intre 1-10 sutimi, la decizia juriului vor primi premii ex-aequo, cu excepția trofeelor. La cererea juriului se poate modifica structura premiilor.
          
Capitolul  V. Resurse umane, financiare, administrative.
     Art. 11.  Întreaga organizare a festivalului se desfăşoară sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecăruia.
     Art. 12.  Resursele financiare şi materialele  necesare festivalului provin din:
-  contribuţii directe ale instituţiilor partenere,
- sponsorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului  sau diverse obiecte (aparatură, îmbrăcăminte, materiale, produse alimentare, rechizite şcolare, jucării, etc.) preluate pe bază de proces verbal de predare -  primire
    Art. 13.  Organizarea preselecţiei precum şi acoperirea cheltuielilor prilejuite de aceasta, se fac în colaborare cu principalele instituţii  organizatoare precum şi cu autorităţile locale.
    Art. 14.  Fiecare ediţie a Festivalului se bazează pe elaborarea unui plan de venituri şi cheltuieli realizat până cel târziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începînd cu primul trimestru al anului următor.
Informaţii suplimentare : zilnic între orele 10-18 la secretariatul Festivalului şi pe site-ul festivalului: www.mugurinoi.ro

                                 Telefoane de contact:  
                                           Mobil: 0721 017 416 / 0787786902
                                                          0721017371/0765434476
   
Coordonator de proiect,

Prof. Dr. IOANA MIHALAŞCU


FISA DE INSCRIERE
NUME ……………………………..
PRENUME………………………….
INSTITUTIA DE UNDE VINE……………..
LOCALITATE/JUDET………………..
CNP……………………………
ADRESA DE E-MAIL / NUMAR  TELEFON DE CONTACT……………….
PROFESOR/ COORDONATOR……………………..
MELODII PROPUSE:
MELODIA 1
TITLU……………….
COMPOZITOR………………..
TEXTIER…………………
MELODIA 2
TITLU……………….
COMPOZITOR………………..
TEXTIER…………………
SCURTA PREZENTARE A REZULTATELOR OBTINUTE ………………..


SEMNATURA
PARINTE/PROFESOR COORDONATOR





FORMULAR DE ÎNSCRIERE
INTERPRETARE MUZICĂ POP – GRUPURI (2-5 MEMBRI)

NR.
CRT
NUME , PRENUME
VÂRSTA
CNP – CERTIFICAT NAŞTERE
LOCALITATEA DE UNDE VINE (INSTITUŢIA)
ADRESA-
E-MAIL, TELEFON CONTACT





                
PROFESOR COORDONATOR:...............................................
TITLUL PIESEI (COLAJULUI) / COMPOZITOR- TEXTIER
             1...................................................
             2.................................................
O SCURTĂ DESCRIERE A ACTIVITĂŢII GRUPULUI:

ACORD COMPOZITOR /PĂRINTE 
  


DECLARAŢIE


SUBSEMNATUL ...............................................CI/BI SERIA.................. NR.........................ELIBERAT DE ........................................ LA DATA DE  ................................. DOMICILIAT ....................................................................................................................................
COMPOZITOR/CONCURENT/ PĂRINTE/ PROPRIETAR AL :
PIESA 1..............................................
PIESA 2....................................................
PREZENTATE LA FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII ŞI TINERET„ MIHAELA RUNCEANU- PENTRU VOI MUGURI NOI” BUZĂU 2017 , EDIŢIA a VI-a , DE CONCURENTUL .................................................
GRUPUL .......................................................
DIN LOCALITATEA....................................................
DECLAR CĂ SUNT DE ACORD CU CESIONAREA DREPTURILOR CE DERIVĂ DIN PRESTAŢIILE ARTISTICE ŞI ÎNREGISTRĂRILE AUDIO ŞI VIDEO ALE TUTUROR MANIFESTAŢIILOR PRILEJUITE DE FESTIVAL.

SEMNATURA,





Registration form FIRST NAME ................................... ............................... 
Where's Institute ............... ..
TOWN / CITY
PNC .................. .. .................................
e-mail / contact phone number .................. . 
Teacher / Coordinator ........................ ..
 SONG therefore:
1 SONG TITLE ................... .................. .. ..................... to the songwriter ……………….COMPOSER
2.SONG TITLE ..............................................................to the songwriter………………… COMPOSER
BRIEF DESCRIPTION .................. .. ..................... of the results .................. ..



Signature parent / coordinating teacher

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu