Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 29 martie 2018

Regulament - Festivalul "DE DOR DE PRIMĂVARĂ" , 18-19 aprilie 2018 , Caracal

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CARACAL
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CARACAL
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVARE
ŞI PROMOVARE A CULTURII TRADIŢIONALE OLT
CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL ”RADU ȘERBAN”CARACAL
FESTIVALUL DE FOLCLOR 
„DE DOR DE PRIMĂVARĂ”
Ediţia a XIV-a , 18 – 19 aprilie 2018
                 C A R A C A L


Folclorul este comoara inestimabilă care defineşte un popor, făcându-l unic, statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului. Cunoaşterea tezaurului folcloric, păstrarea şi transmiterea lui este o datorie sacră de a păstra vie cultura neamului nostru.
Iată de ce, în fiecare an, deschidem poarta folclorului românesc, prin organizarea Festivalului folcloric – concurs de interpretare „De dor de primăvară”, care se adresează copiilor şi tinerilor, din învăţământul gimnazial şi liceal, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
Festivalul de Folclor „De Dor De Primăvară” îşi propune descoperirea și promovarea soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară care provin din rândul copiilor şi tinerilor, descoperirea şi punerea în valoare a doinelor şi cântecelor populare autentice şi urmăreşte încurajarea, stimularea și promovarea tinerelor talente, stârnirea interesului acestora în culegerea de folclor şi deprinderea cu arta spectacolului, promovarea intrumentelor tradiţionale, însuşirea portului popular din zona pe care o reprezintă pentru promovarea acestora şi, nu în ultimul rând, antrenarea laureaţilor festivalului în alte manifestări folclorice interjudeţene, naţionale şi internaţionale.
Concursul de interpretare este structurat pe două secţiuni: solist vocal şi solist instrumentist de muzică populară.
Invităm în concurs tinere talente, indiferent de mediul urban sau rural din care provin, care se pot înscrie la una din cele două secţiuni, în funcţie de opţiunea dorită.
Probele din concurs, atât pentru solist vocal, cât şi pentru solist instrumentist, constau în interpretarea a două piese de muzică populară la alegerea concurentului, astfel: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă), cea de-a doua piesă cu acompaniament.
În mod obligatoriu, concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Pentru soliştii instrumentişti, sunt admise în concurs numai instrumentele tradiţionale.
Taxa de înscriere în concurs este 50 lei. Suma rezultată din taxa de înscriere se va constitui într-un premiu de popularitate.
În urma preselecției, toți concurenții admiși vor evolua în ziua de 18 aprilie, urmând ca în ziua de 19 aprilie să aibă loc festivitatea de premiere și gala laureaților.
Acompaniamentul este asigurat de orchestra Centrului Cultural Municipal Caracal.
VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAŢI PARTICIPAREA CONCURENŢILOR DIN LOCALITATEA DUMNEAVOASTRĂ, PÂNĂ LA DATA DE 16 APRILIE 2018, pe adresa:
CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL CARACAL
Str. CUZA VODĂ nr. 8
235200 - CA R A C A L, JUD. OLT
Sau la email voicu.daniel66@yahoo.com sau la cultura@primariacaracal.ro
Juriul, alcătuit din specialişti ai genului, va atribui diplome și premii în bani. Totalul premiilor este de 6.600 lei, din care trofeul festivalului 1.200 lei.
Simpla trimitere a partiturii de la a doua piesă din concurs(cu acompaniament) certifică inscrierea în concurs, ulterior, la sosirea concurenților se completează fișa de înscriere.
Persoană de contact: Daniel Voicu, conducătorul orchestrei. Tel. 0730431229.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu