Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 20 februarie 2018

Regulament - Festivalul "Drăgan Muntean" , 18-20 aprilie 2018 , Deva

ROMÂNIA
U.A.T. JUDEŢUL HUNEDOARA
CONSILIUL JUDEȚEAN
CENTRUL DE CULTURĂ ȘI ARTĂ AL JUDEȚULUI HUNEDOARA
330025 – Deva, Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 30, jud. Hunedoara
Tel/Fax 0354 407 407; 0354 407 408; 0254 262 006

C.I.F. 36826276
Festivalul Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc 
„Drăgan Muntean”
Ediţia a  VII-a 
18 – 19 – 20 aprilie 2018
                                    Deva 


 
          Unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu este Ţinutul Pădurenilor, situat pe valea râului Cerna, pe versantul estic al Munţilor Poiana Ruscăi. Ca zonă etnografică este una dintre cele mai bogate şi mai frumoase zone din ţară, unde se găsesc oameni minunaţi înzestraţi cu har de la Dumnezeu în a interpreta cântecul doinit. De aici a plecat spre lume pentru a o cuceri Drăgan Muntean. Modul de interpretare al cântecului doinit şi nu numai, l-a făcut cunoscut în rândul interpreţilor de marcă ai folclorului românesc. Deşi a plecat prea repede din lumea cu dor în cea fără de dor, a reuşit să lase în urma sa o bogăţie inestimabilă: cântecele sale.
          Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, în memoria marelui doinitor al hunedorenilor, vor organizacea de a VII-a  ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”.
          Este o bucurie să constatăm, că de la an la an crește interesul și aprecierea publicului și a specialiștilor, acest festival concurs fiind la ora actuală unul dintre cele mai cunoscute în țară, asta datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume cunoscute în lumea folclorului românesc.
Scopul manifestării este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării. Festivalul este destinat tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă şi să interpreteze cântece populare autentice româneşti.

Festivalul Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”, ed. a VII-a va cuprinde două etape: preselecţia soliştilor şi concursul propriu-zis.
Preselecţia se va desfăşura în data de 18 aprilie 2018 la Casa de Cultură „Drăgan Muntean”  din Deva începând cu ora 1200.
Concursul propriu-zisva avea loc în 19 aprilie 2018 pe scena Casei de Cultură „Drăgan Muntean” Deva, iar Gala Laureaţilor în data de 20 aprilie 2018. Sosirea participanţilor la Deva va fi în data de 18 aprilie până la ora 1000.

Condiţii de participare:
          La concurs sunt invitaţi să participe, interpreți ai folclorului muzical românesc, din țară sau de peste hotare, având vârsta cuprinsă între 18 – 30 de ani.
          Concurenţii vor interpreta un cântec doinit, fără acompaniament muzical şi un cântec ritmat cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezintă.                Partiturile muzicale vorfi trimise până la data de 16 aprilie2018pe adresa de e-mail menţionată mai jos.
          Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al judeţului Hunedoara.
          Înscrierea la concurs se va face până la data de 16 aprilie 2018 pe baza Fişei de înscriere însoţită de o copie după cartea de identitate. Fişa de înscriere, copia cărţii de identitate şi partiturile vor fi expediate prin poştă pe adresa: Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara,Str. 1 Decembrie nr. 30,  cod: 330025, Deva, jud. Hunedoara; la nr. de fax  0354 407407sau pe adresa de e-mail: concursdraganmuntean@gmail.com
Juriul va fi compus din personalităţi marcante, specialişti în domeniul etnografiei şi folclorului muzical.
          Cheltuielile privind transportul vor fi suportate de către concurenţi sau de către instituţiile pe care le reprezintă. Cheltuielile de masă şi cazare vor fi suportate de către organizatori. 
          Atât concursul cât și gala, vor fi preluate și transmise de către un post de televiziune cu acoperire națională, în ideea promovării concurenților, a repertoriilor și costumelor acestora.
          Premiile pentru Concursul Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular  românesc „Drăgan Muntean” Ediţia a VI-a vor fi acordate din bugetul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, după cum urmează:

         
          - Trofeul „Drăgan Muntean”                                       - 3000 ron
          - Premiul I,                                                                     - 2000 ron
- Premiul II,                                                                    - 1500 ron
- Premiul III                                                                    - 1200 ron
- 3 Premii speciale                                                          - 800 ron, fiecare
                                               
         
Juriul are dreptul de a redistribui premiile, cu acordul directorului festivalului.
         

Director festival,
Manager
Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara
Ciprian Nicolae Roman



  


Festivalul Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”
Ediţia a VII-a Deva  18-19-20 aprilie 2018
FIŞĂ DE ÎNSCRIERE 

Nume şi prenume____________________________vârsta___
Localitatea________________________________________
Strada______________________ Nr _______Judeţul_______
Telefon ____________________ E-mail ________________

Scurtă  prezentare a concurentului (studii, zona etnofolclorică pe care o reprezintă, costumul popular, etc.)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Repertoriul
Melodiile prezentate în concurs:
1._______________________________________________________
2.________________________________________________________

          Recomandăm concurentului, să aibă pregătite încă 1-2 melodii, în afara concursului, de prezentat juriului la preselecție.



Data______________                                              Semnătura_____________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu