Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 2 octombrie 2017

Regulament - Festivalul "ILEANA SĂRĂROIU" , 18-19 noiembrie 2017 , Târgovişte

FESTIVALUL - CONCURS NAŢIONAL 

„ILEANA SĂRĂROIU”

ediţia a V-a

18-19 noiembrie 2017

Târgovişte 





Festivalul îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.
Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani.
Fiecare participant va prezenta în festival două melodii: o doină sau o baladă (fără acompaniament, reprezentativă pentru zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral, cu acelaşi specific etnofolcloric (piese culese ori repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu. În timpul reprezentaţiei artistice, concurenţii vor purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.
Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.
Concurenţii vor completa fişa de participare anexată şi o vor trimite alături de partitură (linia melodică - melodia în întregime şi cifrajul armonic în tonalitatea în care se cântă) până la data de 31 octombrie 2017, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon - fax: 0245 613112, E-mail: office@cjcd.ro. 
Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie.
Participanţii din judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi la preselecţie pe data de 10 noiembrie 2017, de la ora 13:00. Aceştia vor avea actul de identitate asupra lor şi se vor prezenta la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15. Preselecţia pentru concurenţii din celelalte judeţe va începe sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor), de la ora 10.00. Şi pentru aceştia este obligatorie prezentarea actului de identitate.
Premiile vor fi acordate de juriul constituit din personalităţi ale lumii artistice.
Organizatorii vor asigura cazarea şi masa participanţilor în zilele de 18 şi 19 noiembrie 2017, însă nu şi transportul, care va fi achitat de concurenţi.
Însoţitorii nu beneficiază de masă şi cazare, costurile fiind suportate de fiecare în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu