Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 20 iulie 2017

Regulament - Festivalul "Vocea Cetăţii Sighişoara" , 30 septembrie 2017 , Sighişoara

FUNDAŢIA ELAN în parteneriat cu 
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIGHIŞOARA
organizează
Festivalul Naţional De Muzică Usoara Pentru Copii şi Adolescenţ
Vocea Cetăţii Sighişoara
ediţia a IV-a  
30 Septembrie 2017
                         Sighişoara 


Program cadru:


1. Probe de sonorizare pentru concurentii primelor 2 grupe in ordinea intrarii pe scena ora 9,00- 10,30
2. Deschiderea oficiala a Festivalului. Discursuri ora 10,30-11,00
3. Prima grupa de candidati ora 11, 00 - 12,00
4. A doua grupa de candidati ora 12,00 –13,00
5. Pauza ora 13,00 - 14,30
6. Probe de sonorizare pentru concurentii grupelor 3 si 4 in ordinea intrarii pe scena ora 13,00 - 14,30
7. Grupa 3 de candidati ora 14,30 – 15,30
8. Grupa  4 de candidati ora 15,30 – 16,30
9. Pauza. Deliberarea juriului ora 16,30- 18,00
10. Recitalul  premiantilor editiei 2016 ora 17,00 -  18,00
11. Pauza ora 18,00 – 18,30
12. Festivitatea de premiere si Gala Laureatilor  ora 18,30- 20,00
13. Inchiderea Festivalului ora 20,00- 20,30

REGULAMENT DE PARTICIPARE
Capitolul I. Dispozitii generale

Art. 1. Festivalul Naţional "Vocea Cetăţii 2017" este o manifestare artistică anuală, organizată de Fundaţia Elan Bucureşti în parteneriat cu Primăria oraşului Sighişoara. În anul 2017, va avea loc a patra editie.

Art. 2. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea si promovarea tinerilor talentati în interpretarea muzicii uşoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, si nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. 
Nu in ultimul rand comunicarea cu juriul, in sensul in care membrii acestuia vor completa in fisa candidatilor impresii, pozitive si puncte care ar mai trebui imbunatatite, reprezinta o noutate in cadrul concursurilor de gen si se bazeaza pe un feed back de impresii si sugestii de la artisti consacrati inspre debutanti. Comentariile vor fi transmise prin e-mail fiecarui participant pe parcursul saptamanii imediat urmatoare concursului. Toate aceste obiective se vor indeplini într-un cadru aparte oferit de specificul oraşului Sighişoara, contribuind astfel la promovarea acestui spatiu românesc deosebit si al valorilor locale. De asemenea, constituie o forma de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen. Nu în ultimul rând are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.
Capitolul II. Conditii de participare 

Art. 3. Festivalul are caracter naţional. Se pot inscrie interpreţi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii şi adolescenţi talentaţi în interpretarea vocalăa muzicii usoare, pregătiţi să participe la acest gen de competiţie cu însoţiţorul legal.
Concurentii se vor inscrie in concurs cu o singura melodie. Aceasta trebuie sa faca parte din repertoriul romanesc de gen. Concurentii care au si alta nationalitate decat cea romana pot interpreta melodia romaneasca in limba materna.
IMPORTANT!
PIESELE NEADECVATE VÂRSTEI INTERPRETULUI, VOR FI EXCLUSE DIN COMPETIŢIE ÎN FAZA DE PRESELECŢIE!
Art. 4. Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele categorii de vârsta :
Junior               6 8 ani
 9 11 ani
12 14 ani
Adolescent     15 18 ani,
Numarul maxim de concurenti inscrisi in concurs va fi de 60.
Grupele de vârsta vor fi închise în momentul în care se completeazănumarul de 15 concurenți al categoriei respective, la aceastăediție vom merge pe principiul primul venit, primul servit, de aceea cei interesați sunt rugați să trimită din timp materialele, pentru a -și ocupa un loc în concurs.

Art. 5. În concurs vor fi prezentate melodii de muzică uşoarădin repertoriul românesc , live cu suport negativ orchestral, pe suport digital, format audio wav sau mp3. Negativul orchestral poate conţine voci de susţinere (grup vocal) cu condiţia ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.

Art. 6. Toţi concurenţii si ceilalţi deţinători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor şi biografiilor lor în contextul promovării si difuzării manifestarii. Aceasta implicăşi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pentru CD-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau al oricărui alt produs realizat de către Fundaţia Elan Bucureşti şi Primăria Sighişoara. Concurentii trebuie sa faca dovada acordului asupra melodiei dat de autorul acesteia.
Capitolul III. –Înscrieri în concurs

Art. 7. Concursul are douăetape:
A.        PRESELECŢIA
ÎNSCRIERILE INCEP IN DATA DE 25 iunie si SE VOR INCHEIA ÎN DATA DE 01 SEPTEMBRIE 2017pe baza următoarelor materiale :
- Fişa de înscriere (conform ANEXA I)
             - Acordul autorului de interpretare a piesei din concurs/ ANEXA II
             - Copie certificat de naştere/Carte de identitate
             - 1 foto prim plan ( jpg )
             - 1 piesămuzicală(negativ si pozitiv) in format mp3, (în cazul în care nu existăpozitiv este acceptat și un link youtube cu interpretarea piesei )

PRESELECŢIA ESTE GRATUITA
 Rezultatele  preselecţiei vor fi afişate pe site-ul www.fundatiaelan.roîn data de  05 Septembrie 2017.
B.      FAZA FINALĂ : CONCURENTII ADMISI IN FAZA DE PRESELECTIE VOR DEPUNE PANA IN DATA  DE  15 SEPTEMBRIE 2017, TAXA DE PARTICIPAREîn valoare de150 lei/concurent  in Contul  IBAN RON: RO56 RNCB 0191 0156 4282 0001, Deschis la BCR, Filiala SIGHISOARA de Fundaţia ELAN Bucureşti, COD FISCAL:9421941
Pe documentul de bancatrebuie mentionat numele si prenumele concurentului și categoria de vârstă.
Pentru persoanele care solicităcazare (concurent + însoţitor legal) se pot oferi  maximum 52 de locuri în internatul Liceului Joseph Haltrichdin Sighişoara, la tariful de 45 Lei/noapte/ persoană. Suma aferenta cazarii se va achita in banca, concomitent cu taxa de participare.
TAXA DE PARTICIPARE ÎN FINALĂNU SE RETURNEAZĂ.
În caz de renunţare ulterioarăla cazare se va returna 50% din valoarea achitată.
Detalii pe www.haltrich.net prezentare internat. Internatul se aflăin Piaţa Cetăţii Sighişoara, lângăSala de Festivităţi a Primăriei unde se va desfăsura concursul).
Art. 8. Materialele solicitate vor fi trimise în datele  menţionate la Art.7 A şi B pe adresa de e-mail: voceacetatiisighisoara@fundatiaelan.ro 
Dupătermenele menţionate nu se mai primesc materiale. 
  
Art. 9. În concurs concurenţii vor interpreta obligatoriu numai piesa trimisă, pe suport digital, la preselectie.

Art. 10. Festivalul "Vocea Cetăţii" ediţia a IV-a, se va desfăşura Sâmbătă30 Septembrie 2017 în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara şi va fi transmis, în funcţie de condiţiile meteo, live pe un ecran amplasat în Piaţa Cetăţii. Programul festivalului va fi afişat în timp util pe site-ul oficial al evenimentului. 
Fundatia Elan in calitate de Organizator al concursului nu îşi asumăresponsabilitatea pentru materialele trimise de participanţi şi/sau care nu sunt recepţionate de organizator din motive tehnice independente de voinţa sa; Se va răspunde fiecărui mesaj primit, în termen de maxim 48 de ore de la primirea mesajului. Cei care nu au primit mesaj de confirmare sunt rugați săretrimitămaterialele și/sau săcontacteze organizatorul.


Capitolul IV. Juriul
Art. 11. Juriul este compus din personalităti de marcăale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, redactori radio, TV, directori case de discuri, personalităţi culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonatăde un Preşedinte desemnat de organizatori. Din juriu vor face parte Doamna Corina Chiriac, Doamna Stela Enache, Domnul Horia Moculescu, Domnul Nicolae Caragia si Domnul Marian Stere.
Capitolul V. - Jurizarea 
Art. 12. Criteriile de jurizare vor avea în vedere calităţile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezenţa scenică, perspective de a avea o carierăîn domeniu. Contestatiile aparute ulterior nu vor fi luate in considerare.
Art. 13. Notarea concurenţilor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât şi procesul verbal întocmit dupădeterminarea exactăa câştigătorilor.
Capitolul VI. Premii  
Art. 14. Se vor acorda premii in produse si bani dupa cum urmeaza:
-          Marele Trofeu al Festivalului – in valoare de 1000 RON in numerar.
-        Art. 15.Se va acorda la fiecare grupăde vârstă Trofeul Festivalului Naţional "Vocea Cetăţii" Ediţia a IV-a. in valoare de 700 RON in numerar.
Art. 16. Se vor acorda la fiecare grupăde varstă  Locurile I, II, III, constand in premii in numerar astfel:  de Premiul I- 500 RON, Premiul II- 300 RON, Premiul III- 200 RON.
Art. 17. Marele Trofeu al Festivalului va fi ales dintre cei 4 castigatori ai Trofeelor pe grupe. Prin castigarea Marelui Trofeu la grupa respectiva, castigatorul Premiului I devine automat castigatorul Trofeului de grupa, premiul II va deveni premiul I, premiul III va deveni premiul II, iar urmatorul clasat in ordinea mediilor va ocupa locul III.
Art. 18. Castigatorii Trofeelor Grupelor si a Marelui Trofeu nu vor mai avea dreptul sa participle la editia urmatoare a Festivalului, avand dreptul de a solicita si obtine un microrecital.
Art. 19. Juriul va putea redistribui sumele alocate pe fiecare grupa in functie de valoarea concurentilor premiaţi.
Art. 20. In caz de baraj, premiul se va acorda concurentului care are cel putin o nota mai mare decat celalalt.
       
Art. 21 Juriul va acorda si premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune şi radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Fiecare concurent va primi o diploma de participare si un cadou din partea organizatorilor.
Premiile în bani vor fi ridicate PERSONAL de la Secretariatul Festivalului imediat DUPĂ terminarea Galei Laureaților pentru a nu perturba desfășurarea galei.
Capitolul VII. - Obligaţiile participanţilor
       Sa respecte clauzele regulamentului festivalului; 
       Sa semneze declaraţiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator;
       Pe durata participării în festival le este interzis concurenţilor/ părinţilor/ profesorilor  săcontacteze membrii juriului;
       Nesemnarea declaraţiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator , de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fărădrept de apel.
Întrucât toate evenimentele festivalului au loc în condiții de spectacol și vor fi televizate și transmise LIVE în mediul online, cât și pentru desfășurarea cursivăa festivalului, prezența concurenților în culise cu 30 de minute înainte de intrarea în concurs/galăeste OBLIGATORIE !
          
       Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii duce automat la eliminarea din concurs, fărădrept de apel.
Capitolul VIII. - Obligatiile organizatorilor 
o      Organizează, pune la dispoziţie sala de spectacole şi sonorizarea.
o      Asigurăpaza si protecţia pe toatădurata festivalului, inclusiv în timpul repetiţiilor prin interzicerea accesului presei şi a fotoreporterilor în culisele scenei, cu excepţia televiziunii care va asigura transmisia în direct a evenimentului.
o      Asigurăcorectitudinea centralizării voturilor pentru clasamentele finale.
o      Asigurăfondurile necesare premiilor acordate.
o      Asigurăcazarea pentru interpreţii care solicită, douănopti, (interpret şi însoţitor legal) la internatul Liceului Joseph Haltrichdin Sighişoara.
 Fundatia Elan in calitate de Organizator al concursului nu îşi asumăresponsabilitatea pentru materialele trimise de participanţii şi/sau care nu sunt recepţionate de organizator din motive tehnice independente de voinţa sa; Se va răspunde fiecărui mesaj primit, în termen de maxim 48 de ore de la primirea mesajului. Cei care nu au primit mesaj de confirmare sunt rugați săretrimitămaterialele și/sau săcontacteze organizatorul.
* Organizatorul nu plăteşte pentru producerea momentului artistic. Prin participare interpreţii renunţăla orice pretenţii de remuneraţie în legăturăcu promovarea evenimentului şi dupăterminarea acestuia atâta timp cât acțiunea are scop cultural şi de promovare a Festivalului și a programului Vocea Cetatii Sighisoara.
* Se asigurătimp și spațiu ( sau pian) pentru repetiție (încălzire).
* Înainte de terminarea perioadei de trimitere a aplicațiilor organizatorii pot modifica prezentul regulament pentru îmbunătățirea calității festivalului sau a condițiilor oferite concurenților.
o      , informând participanţii în timp util.

Capitolul IX. - Dispoziţii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizeazăsub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate atribuţiile fiecăruia.

* Resursele financiare şi materiale necesare festivalului/ concurs provin din: -  finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare al Primăriei Municipiului Sighisoara, în valoare de 15000 RON, care acoperăcosturile de cazare si masăpentru membrii juriului, precum si sonorizarea şi transmiterea festivalului in Piaţa Cetăţii în funcţie de condiţiile meteo.
-        Sprijinul material al Primăriei Municipiului Sighisoara, prin punerea la dispoziţie a Sălii de Festivităţi, pentru desfăşurarea evenimentului, precum şi a spatiului pentru transmiterea video în Piaţa Cetăţii.
-        Contributia directăa Fundaţiei Elan din resurse financiare proprii şi voluntariat.
-        Sponsorizări pe bazăde contracte, constând în sume virate în contul festivalului/concurs sau diverse obiecte şi servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare primire.
-        Taxele de participare ale concurenţilor.
-          Fiecare ediţie a festivalului/concurs se bazeazăpe elaborarea unui proiect de venituri şi cheltuieli realizat pânăcel tarziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începând cu primul trimestru al anului următor.
    Informatii suplimentare, zilnic 12.00 18.00 la secretariatul Festivalului 
              Tel. 0744.63.52.18/ 0744.63.52.17şi pe www.fundatiaelan.ro



ANEXA I

                                         FISA DE INSCRIERE IN CONCURS
Festivalul  de Muzica Usoara
Vocea Cetatii SighisoaraEdiția a  IV-a, 30 septembrie - 2017


Nume şi prenume:

Secțiunea / Grupa / Vârsta:

CNP: 

Data nașterii:

Unitate şcolară reprezentată/ONG: 

Domiciliul:

Telefon fix /mobil:

E -mail:  

Numele îndrumătorului: 


Piesa înscrisă în concurs:

Compozitor:

Textier:

Nume şi prenume însoţitor concurent, Serie şi număr C.I.:

PARTICIPĂRI LA CONCURSURI / FESTIVALURI / EMISIUNI TV/ PREMII OBTINUTE :










                                                                                                    ANEXA II

                                                                DECLARATIE


Subsemnata/ul………………………………..………………………...posesor al actului de identitate …….. seria …….. nr. ……….....  , CNP …………………....………………… domiciliatîn  …………….……..., str. ……………………………...………..……………….nr. ………., ap. ………, județul……………………..,telefon ……………………

Încalitate de concurent/(ă)/părinte/tutore/professor/îndrumător al concurentei/lui
……………………………………………………………………..…………….. ,
Declar că îmi asum răspunderea pentru interpretarea piesei
„ … … … … … … … ………………………… … … … … …  .
compozitor ……………………………………….. textier ………………………………,

In cadrul Festivalului de Muzica Usoara Vocea Cetatii Sighisoara ”  Editia  a IV-a, 30 sept. 2017,  

In ceea ce privește drepturile de autor și cele conexe ale acestora pentru interpretare   ( în cazul minorilor, această declarație va fi completată de către un părinte / tutore ), sunt de acord cu cesionarea drepturilor ce derivă din prestațiile artistice de la acest eveniment.
Menționez că am luat la cunoștință Regulamentul concursului și condițiile impuse de organizator pentru participarea la această activitate și că îmi exprim acordul  pentru utilizarea și prelucrarea datelor,imaginilor și videoclipului youtube ale cocurentei/ului,conform legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date,în scopuri de promovare media,mass media,ziare,tv,radio și internet a evenimentului, participanților și câstigătorilor acestui eveniment.

DATA
  …………….…….. 2017



      SEMNĂTURA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu