Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 1 iunie 2017

Regulament - Festivalul "Doina Bărăganului" , 10-11 august 2017 , Amara


Festivalul Naţional de Folclor

„Doina Bărăganului“

Ediţia III
10-11 august 2017
Amara


Organizatori
Consiliul Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliul Local Slobozia.
Perioada și locul de desfășurare
Cea de-a III-a ediție a Festivalului național de folclor „Doina Bărăganului“ se va desfășura în perioada 10-11 august 2017 la Grădina de vară Amara.
Scopul festivalului
Festivalul naţional de folclor „Doina Bărăganului“ îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.
Înscrierea în concurs şi condiţii de participare
Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, din întreaga ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, având vârsta între 16 şi 35 de ani. Fiecare concurent va aborda un repertoriu strict din zona pe care o reprezintă.
Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Bdul. Matei Basarab, nr. 22, 920022, Slobozia, Ialomiţa–telefon/fax 0243-23-11-51, sau mail: contact@traditieialomita.ro; ccp_il@yahoo.com
Preselecția 
Preselecția festivalului se va desfăşura pe data de 29 iunie 2017 la Centrul Cultural „Ion Manu“ din Otopeni – Ilfov, Strada 23 August, Nr. 8, între orele 10.00-16.00; tel de contact: 0243 – 231 151.
În urma prestaţiei artistice de la preselecție vor fi calificaţi pentru faza finală un număr de 12 concurenţi din ţară.
Taxa de înscriere este în sumă de 30 lei, nerambursabilă, iar cazarea, masa şi c/v transportului, pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi.
La festival judeţul Ialomiţa va fi reprezentat de 2 concurenţi selectaţi în urma unei competiţii judeţene organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.
Repertoriul
– o piesă autentică, culeasă de concurent, interpretată fără acompaniament orchestral;
– o piesă autentică, reprezentativă, din zona folclorică de provenienţă a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral.
Desfăşurarea festivalului-concurs
Concursul se va desfăşura în ziua de joi 10 august, iar vineri 11 august, va avea loc concertul de gală al laureaţilor.
Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării.
Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.
Cheltuielile de cazare și masă pentru concurenți, pe perioada desfășurării festivalului (10-11 august) vor fi suportate de organizatori.
Juriul festivalului-concurs
Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii româneşti, din specialişti de prestigiu ai instituţiilor de profil din ţară.
Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Premiile concursului
Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului-concurs.
Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii:
Trofeul „Doina Bărăganului” – 5.000 lei
Premiul I – 3.000 lei
Premiul al II-lea – 2.000 lei
Premiul al III-lea – 1.000 lei
Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni a câte 500 lei
Hotărârea juriului este irevocabilă.

sursa: http://festivaluldoinabaraganului.ro/regulament/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu