Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 22 august 2016

Regulament - Festivalul "Mariana Drăghicescu" , 14-18 septembrie 2016 , Timișoara

Festivalul-Concurs Național de Interpretare Vocală 

“Mariana Drăghicescu”

 ediția a XIV-a 
14 -18 septembrie 2016
Timișoara


Organizatori: TVR Timişoara,  CCAJT și Asociația MARIANA DRĂGHICESCU, finanțat de C.J.Timis, C.J.Caras-Severin, Primaria Timisoara
Parteneri : Filarmonica Banatul, Primaria Cornereva, Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras Severin
Parteneri media: TVR3, Radio Timișoara, Radio Resita, Radio Craiova, Radio Cluj, Radio Pro Datina.
Conditii de participare:
Concursul este destinat solistilor vocali cu varsta intre 16 si 30 de ani. Nu pot participa solistii vocali care au castigat la editiile anterioare ale festivalului Mariana Draghicescu, Marele Premiu.
Probele de concurs :
1.- fiecare concurent va avea pregatite două doine sau balade (fara acompaniament muzical),  din care se va alege una potrivită concurentului, care va interpreta doua strofe/fragment din piesa aleasa in finala concursului.
2.- o piesa cu acompaniament muzical din zona pe care o reprezinta concurentul.
Pentru preselectie fiecare concurent va pregăti, pe langa probele de concurs, o piesa la alegere (fara partitură), din repertoriul Marianei Drăghicescu.

Inscrierea concurentilor :
Concurentii vor trimite pe adresa Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis – strada E. Ungureanu, nr. 1 , Timisoara,  la numarul de fax 0256/435566,  adresa de e-mail: ccajt@ccajt.ro sau pe adresa Asociației Pro Datina: prodatina@yahoo.com, pana in data de 13 septembrie 2016:
- partitura piesei cu acompaniament muzical.
fisa de inscriere
Regulametul concursului si fisele de inscriere se gasesc pe site-ul ccajt.ro, prodatina.ro, pe paginile de Facebook: Festivalul-Concurs Mariana Draghicescu şi Asociaţia Pro Datina.
Desfasurarea concursului :

I.PRESELECTIA
Concurentii se vor prezenta miercuri, 14 septembrie 2016 ,ora 14.00 la sediul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis (Timisoara, strada E. Ungureanu, nr.1), unde va avea loc preselectia.
Pentru concurentii calificati se asigura din seara zilei de 14 septembrie cazarea si masa.Transportul tuturor concurentilor va fi suportat, personal sau  de catre institutia care deleaga si gireaza concurentul sau personal de catre concurent.
Juriul va alege 14 finaliști, care vor intra în finala concursului de interpretare.
II.CONCURSUL
Concursul se va desfasura joi 15 septembrie 2016, ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara.
III.EXCURSIE
Vineri 16 septembrie si Sambata 17 septembrie,  finalistii concursului, sunt invitati la o excursie de suflet, “Pe urmele Marianei Draghicescu”. Concurentii vor avea asupra lor documentul de identitate, iar cei care sunt minori au dreptul la insotitor.
IV.GALA LAUREATILOR
Duminica, 18 septembrie, ora 13.00, va avea loc la Bogâltin-Cornereva, Caras-Severin, Gala Laureatilor si recitalurile invitatilor care vor incheia  Festivalul National “Mariana Draghicescu”
Se vor acorda urmatoarele premii :
Trofeul “Mariana Draghicescu” – 2.500 RON
Premiul   I -  2.000 RON
Premiul  II -  1.500 RON
Premiul III – 1.000 RON
Mentiune I -    500 RON
Mentiune II -  500 RON
Premiul Special “Mariana Draghicescu” -  500 RON
Evenimentul va fi preluat si difuzat de catre TVR3 si TVR Timisoara, Radio Timisoara și Radio Pro Datina.
Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la telefonul 0721.822.322-Felician Ciolea – Asociatia Pro Datina sau 0256/435158 - Centru de Cultura si Arta al Judetului Timis  sau puteti consulta,ccajt@ccajt.ro, www.timisoara.tvr.rowww.prodatina.ro sau pagina de facebook a festivalului “Mariana Draghicescu”.
                         
             Presedinte Asociatia Mariana Draghicescu
                                                       
         Felicia Stoian


DESCARCĂ AICI  Fisa de inscriere - 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu