Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 20 aprilie 2016

Regulament - Festivalul "ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL" , 25-26 iunie 2016 , Brașov

ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL
COMPETITIE INTERNATIONALA
Brasov - Romania
Editia I 
25 - 26 IUNIE 2016



Ozana Barabancea-presedintele festivalului



CAP.1. GENERALITATI - REGULAMENT

ART.1. ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL este un festival realizat si produs de catre UNISON  "Marca Inregistrata in Romania" si  Asociatia George Dumitrașcu.
ART.2. Festivalul are  caracter competitiv si îsi propune descoperirea si promovarea copiilor si tinerilor interpreti de muzica usoara, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta si muzica dar si  promovarea actului artistic de calitate. Obiectivul general constă în promovarea diversității culturale şi realizarea unui schimb intercultural prin intermediul muzicii, în cadrul unei competiţii de muzica. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie  promovarea creaţiei  şi artei interpretative, la un înalt nivel artistic, a muzicii  din repertoriul romanesc si international.
ART.3. ROMANIA UNISON® MUSIC  FESTIVAL  se va desfasura la Brasov,
 in datele de 25 si 26 Iunie 2016 la SALA DE CONCERTE PATRIA.

CAP.2. CONDITII DE PARTICIPARE

ART.1. Festivalul contine doua sectiuni - pentru toate categoriile de varsta:
ART.2. SECTIUNEA "A"  Interpretare piese muzicale romanesti;
ART.3. SECTIUNEA "B"  Interpretare piese muzicale internationale;
ART.4. Piesa interpretata de catre concurent in Festival trebuie sa faca parte din genul muzical pop romanesc si / sau pop international, potrivit varstei concurentului.
ART.5.Nu se pot interpreta in Festival alte genuri muzicale decat cele precizate in regulamentul festivalului.
ART.6. Concurentii vor prezenta o piesa  din repertoriul national sau international, in interpretare vocala, numai cu acompaniament pe suport digital cu o durata de maxim 5 minute.
ART.7 Nu se admite acompaniament cu syntetizatoare,chitari ,drums sau alte instrumente.
ART.8. Concurentii  vor interpreta in concurs  dupa negativul  expediat!
ART.9. Negativul poate sa contina voci de sustinere cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. 


CAP. 3. SECTIUNEA "A"  si GRUPELE DE VARSTA

SECTIUNEA
GRUPA
VARSTA
Interpretare repertoriu
A
I
6 ani
Romanesc
A
a II-a
7 ani
Romanesc
A
III-a
8 ani
Romanesc
A
a IV-a
9 ani
Romanesc
A
a V-a
10 ani
Romanesc
A
a VI-a
11 ani
Romanesc
A
a VII-a
12 - 13 ani
Romanesc
A
a VIII-a
14 - 15 ani
Romanesc
A
a IX-a
16-17 ani
Romanesc
A
a X-a
18 +
Romanesc

CAP. 4. SECTIUNEA "B"  si GRUPELE DE VARSTA

SECTIUNEA
GRUPA
VARSTA
Interpretare repertroriu
B
I
6 ani
International
B
a II-a
7 ani
International
B
III-a
8 ani
International
B
a IV-a
9 ani
International
B
a V-a
10 ani
International
B
a VI-a
11 ani
International
B
a VII-a
12 - 13 ani
International
B
a VIII-a
14 - 15 ani
International
B
a IX-a
16-17 ani
International
B
a X-a
18 +
International


CAP. 5. PREMII

ART.1 Premiile vor fi acordate de catre un juriu alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și internaționale. Marele Premiu va fi oferit celui mai valoros participant al tuturor secțiunilor.
ART.2. TROFEUL  "ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL" se va acorda concurentului care va avea atat punctajul cel mai mare cat si  votul juriului (in caz de baraj), indiferent la ce grupa a participat! Valoarea premiului va fi oferita in bani, plus Trofeul si Diploma. (Taxele si / sau impozitele premiilor in bani  sunt  suportate de catre organizatori)!
ART.3.  TROFEU (pe grupa).
Se va acorda cate un TROFEU pe grupa pentru cele doua sectiuni din festival.
ART.4  PREMII
Se vor acorda premii pentru fiecare grupa de varsta si pentru fiecare din cele doua sectiuni iar premiile se vor acorda astfel: (cate un singur premiu 1 ,2,3 , etc...pentru fiecare sectiune si grupa de varsta!)
a) PREMIUL 1
b) PREMIUL 2
c) PREMIUL 3
d) PREMIU SPECIAL al  PRESEDINTELUI JURIULUI
e) PREMIU SPECIAL al  PRESEDINTELUI AGD -Brasov
f)  PREMIU SPECIAL al  JURIULUI
g) MENTIUNE
h) MENTIUNE
i)  MENTIUNE
ART.5.  Se vor mai acorda alte premii (daca este cazul)!
a) PREMIUL PENTRU CEA MAI FRUMOASA IMPRESIE  ARTISTICA
b) PREMIUL PENTRU CEA MAI FRUMOASA COREGRAFIE
ART.6. Premiile Speciale precizate la ART.4. literele: D,E si F si ART.5. lit. a si b pot fi acordate numai daca membrii juriului considera ca este cazul!
ART.7.  Concurentii care nu participa la Gala Festivalului, nu pot primi premiile - ulterior. Participarea la Gala intra in atributia fiecarui concurent care participa la Festival.
ART.8. Premiile pot contine  produse oferite de sponsori, precum și diplome, medalii  și trofee.
ART.9. Se vor mai acorda  mențiuni precum și premii speciale, care vor consta in diplome și medalii sau plachete.
ART.10. Drepturile de autor pentru piesele muzicale ce urmeaza a fi interpetate in Festival, sunt asigurate de catre organizatori.
ART.11.  Câştigătorul MARELUI TROFEU  va interpreta  in cadrul Galei de Premiere 2016 piesa muzicala cu care a obtinut marele Trofeu, dar si la ediţia imediat următoare a Festivalului,  în acest caz, va beneficia de decontarea, de către organizator, a tuturor cheltuielilor de cazare si masa.

CAP. 6. JURIUL

ART. 1.  PRESEDINTELE JURIULUI  - OAZANA BARABANCEA ! Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti, personalitati culturale, artisti, profesori. 
ART.2.  Presedintele Juriului coordoneaza si vizeaza respectarea intregului regulament de jurizare.

CAP. 7. JURIZAREA

ART.1. Membrii Juriului vor lua  în considerare următoarele elemente / criterii:

a) INTONATIE
    Calităţile interpretative:  intonaţie, claritate timbrală, particularităţi vocale.
b) RITM  
     Calităţi ritmice, agogice, dinamice.
c) DICTIE
    Corectitudine lingvistică - dictie
d) IMPRESIE ARTISTICA
    Expresivitatea artistică,tinută scenică adecvată.
e)  DIFICULTATE
     Pentru piesa adecvata varstei, atat ca text cat si ca dificultate.

ART.2. Membrii juriului  vor acorda note de la  5 - 10 pentru fiecare dintre cele cinci  criterii in parte / pentru fiecare concurent.
ART.3. Mediile fiecarui membru al juriului pentru fiecare concurent se vor  aduna cu mediile celorlalti membrii din juriu , rezultand media finala a concurentului.
ART.4. Juratii din strainatate nu pot juriza concurentii din tara lor.
ART.5. In situatia mentionata la ART.4., Cap.7, din componenta juriului va face parte si un membru din oficiu care va nota concurentii din tarile invitate carora sunt reprezentanti in juriu.
ART.6. Presedintele juriului, invitat din Romania, va juriza toti concurentii din festival !
ART.7.  Reprezentantii legali / profesorii indrumatori și / sau  concurenții nu pot contesta deciziile juriului.
ART.8.  Deciziile juriului sunt definitive şi irevocabile, juriul având dreptul  de a nu acorda unele premii / daca este cazul.

CAP. 8. PRESELECTIA

ART.1. Preselectia este GRATUITA  pentru fiecare participant si va  desfasura incepand cu data de 17 aprilie 2016 si  pana in data de 04 iunie 2016 - inclusiv.
ART.2.  Fiecare participant va expedia pe adresa oficiala de e-mail a festivalului unisonmusicfestival@gmail.com, urmatoarele materiale:
ART.3.  Fişa de înscriere  pentru preselecţie;
ART.4. Un material VIDEO inregistrat, cu piesa muzicala ce urmeaza a fi interpretata in concurs. Interpetarea va fi efectuata de catre concurent cu suport - negativ. Atentie - este foarte important ca redarea materialului video sa fie clara iar calitatea audio si video sa fie foarte buna. Se accepta orice tip de inregistrare video - profesional, amator, mobil. In cazul in care juriul de specialitate nu poate viziona materialul filmat si / sau nu poate asculta interpetarea live a concurentului, materialul video va fi descalificat din preselectie!
ART.5.  In urma preselectiei efectuate de catre un juriu de specialitate vor fi admisi in Festival un numar de  maxim 12 concurenti pentru fiecare categorie de varsta de la fiecare sectiune.
ART.6.  Dupa jurizarea preselectiei se va posta pe site / blogul festivalului:  numele, prenumele, categoria de varsta, sectiunea  si tara concurentului admis in concurs.
ART.7. Dupa ocuparea celor 12  locuri (dosar complet), grupa este declarata inchisa.
ART.8.  In festival,  concurentii vor interpreta piesa muzicala trimisa la preselectie.
ART.9.  Decizia juriului preselectiei este definitiva si nu poate fi contestata, fiecare concurent si reprezentant legal al concurentilor asumandu-si  regulamentul festivalului.
CAP. 9. INSCRIEREA SI PARTICIPAREA IN FESTIVAL

ART.1.  Dupa  afisarea si comunicarea rezultatelor preselectiei din data de 06.06.2016 , concurentii vor expedia in termen de  maxim 3 zile calendaristice  pe adresa oficiala a festivalului unisonmusicfestival@gmail.com  urmatoarele materiale:
ART.2. FISA DE INSCRIERE IN CONCURS - completata cu pix - pasta albastra si semnata de catre reprezentantul legal al concurentului minor, sau de catre participant daca acesta are varsta de 18 ani, impliniti la data festivalului. Fisa se va scana si se va expedia pe adresa de e-mail a festivalului.
ART.3.  FOTOGRAFIA DE PREZENTARE - fotografie color format jpg la o inalta calitate a rezolutiei si cu o expresie frumoasa si artistica a concurentului. Organizatorii isi rezerva dreptul de a solicita o alta fotografie color , conform cerintelor de mai sus, daca fotografia trimisa de catre concurent nu se incadreaza in cerintele regulamentului festivalului.
ART.4.  NEGATIVUL  piesei muzicale ce urmeaza a fi interpretata in concurs.
ART.5.  ACTE - copia scanată după certificatul de naștere pentru concurentii până la 14 ani sau carte de identitate pentru concurentii care au varsta de 14 + ani impliniti la data festivalului si copie scanata dupa actul de identitate al unui reprezentant legal al concurentului daca acesta nu are varsta de 18 ani impliniti la data festivalului.
ART.6.  TAXA DE PARTICIPARE  in Festival este de 200 lei  (douasute lei) de participant din Romania si 50 euro (cincizeci euro) de participant din alta tara.
ART.7. Taxa de Festival se va achita  in contul  de LEI :
DUMITRASCU GEORGE PFA  cod iban:  RO30 BTRL 0080 1202 1494 59XX   - deschis la BANCA TRANSILVANIA, cu mentiunea - ,,Taxa inscriere RUMF 2016  (si numele concurentului”. ) ATENTIE (se expediaza si ordinul de plata)!
ART.8. Taxa de Festival se va achita  in contul  de EURO :
DUMITRASCU GEORGE PFA  cod iban: RO76 BTRL 0080 4202 1494 59XX -  deschis la BANCA TRANSILVANIA, cu mentiunea - ,,Taxa inscriere RUMF 2016  (si numele concurentului”. )  ATENTIE (se expediaza ordinul de plata).
ART.9.  TAXA de PARTICIPARE  pentru fiecare concurent admis in Festival, se va achita pana la data de  12.06.2016.
ART.10. Pentru concurentii care nu se prezinta la concurs,INDIFERENT DE  MOTIVUL NEPREZENTARII, taxa nu se returneaza !
ART.11. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzarii. Aceasta implica si folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio si video efectuate  la repetitii, pe scena dar si in toate activitatile conexe festivalului. Materialele si documentele precizate in ART.11./ CAP. 9. vor fi utilizate strict in scopul promovarii festivalului, de catre UNISON - Marca Inregistrata in Romania  si ASOCIATIA GEORGE DUMITRASCU.

CAP. 10. CONDITII GENERALE -   editia 2016


ART.1. Pentru a participa la ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL , orice concurent care nu are varsta de 18 ani implinita la data festivalului,  prin reprezentantii sai legali si / sau orice concurent care are varsta de 18 ani implinita la data festivalului,  trebuie să fie de acord cu următoarele:
ART.2. Orice aparitie publica in cadrul festivalului dar si participarea la alte activitati conexe  - directe cu structura festivalului  susţinut / sustinute  de către concurent pe intreaga perioada a festivalului  poate fi difuzata live şi/sau înregistrat pentru o difuzare ulterioară la radio şi televiziune si sau orice sursa online / facebook, youtube, etc,  fără ca participantul  să fie plătit pentru aceasta. Toate drepturile de difuzare din timpul Festivalului aparţin Festivalului care va dispune de acestea in tot si fara a se preciza o zona geografica.
ART.3. Orice interpretare susţinuta  în timpul Festivalului, poate fi înregistrata fără nici o plată sau alte pretenţii materiale, iar Festivalul are drept de proprietate asupra oricărei înregistrări, având şi dreptul de a reproduce ulterior in tot sau in parte orice înregistrare, de a o vinde, închiria, oferi, distribui in orice forma si fel cu scopul de promovare al festivalului.
ART.4. Regia, scenografia, sonorizarea  tehnica de scenă, personal de specialitate la scenă, juriul, vor fi asigurate de catre organizatori.
ART.5. Prin  semnarea  si expedierea in format scanat a FISEI DE INSCRIERE -  prin reprezentantii sai legali (daca la data festivalului, concurentul nu are varsta de 18 ani impliniti), sau concurentii care au varsta de 18 ani impliniti la data festivalului, garanteaza si isi asuma raspunderea ca au dreptul de a interpeta melodia din concurs, sau ca au acordul de folosinţă a melodiei, în conformitate cu legea dreptului de autor şi a drepturilor conexe, in caz contrar constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
ART.6. Prin semnarea si expedierea in format electronic a FISEI DE INSCRIERE atat reprezentantii legali ai minorilor - concurenti, cat si concurentii care au varsta de 18 ani impliniti  la data participarii in Festival, isi dau acordul cu privire la fotografierea si / sau filmarea concurentului minor / major  in vederea folosirii imaginii acestuia de catre organizatorii si producatorii ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL   si / sau  televiziuni, presa, afise, postere, pliante, materiale publicitare, site-uri dar si  mass-media, pe orice suport  video / audio si /sau foto, internet – orice sursa,  posta electronica, atat pe teritoriul tarii noastre cat si in strainatate (orice tara), in scopul obiectului prezentului regulament al Festivalului Competitiv ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL 2016!
ART.7.  Cheltuielile  de transport şi cazare (daca este cazul) pentru participarea la festival vor fi suportate de catre participanţi.
ART.8. Participarea  juratilor poate fi  remunerată pe bază de contract, cuantumul fiind stabilit de organizatori în funcţie de etapa şi de bugetul fiecărei ediţii si / sau pe baza de contracte de colaborare, etc .
ART.9. Nu se accepta sponsorizari de la firme ori persoane fizice care sustin interpretii aflati in concurs.
ART.10.  Toti participantii directi - concurenti si indirecti (reprezentanti legali, profesori, delegatii, etc) trebuie sa respecte clauzele regulamentului festivalului si  sa semneze FISA DE INSCRIERE  care reprezinta si declaratia de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator.
ART.11. Pe durata participarii in festival concurentilor, parintilor, profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
ART.12.
Organizatorii, asigura  sala de spectacole, sonorizare, asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor.
ART.13. Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament, daca este cazul,  informând participanţii în timp util.

RUMF 2016 / BRASOV - ROMANIA.
 

DIRECTORI FESTIVAL
GEORGE DUMITRASCU

MARIN CONSTANTIN



Fisele de inscriere se pot descarca de AICI  
http://rumf2016.blogspot.ro/

ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL / 25, 26 IUNIE 2016 - BRASOV - ROMANIA

FISA DE INSCRIERE RUMF 2016

P R E S E LE C T I E

REPERTORIUL ROMANESC


1
NUMELE COMPLET
al concurentului 

Data
nasterii



2
TITLUL PIESEI MUZICALE


COMPOZITOR  AUTOR

Sectiunea
din concurs
A



GRUPA DE
VARSTA


3

TARA DE ORIGINE a concurentului


ORASUL


4
E-MAIL

MOBIL
Concurent


5
ADRESA
POSTALA






ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL / 25, 26 IUNIE 2016 - BRASOV - ROMANIA

FISA DE INSCRIERE RUMF 2016

P R E S E LE C T I E

REPERTORIUL ROMANESC/ 18 ANI +


1
NUMELE COMPLET
al concurentului  

Data
nasterii



2
TITLUL PIESEI MUZICALE


COMPOZITOR  AUTOR

Sectiunea
din concurs
A



GRUPA DE
VARSTA
18+

3

TARA DE ORIGINE a concurentului


ORASUL


4
E-MAIL

MOBIL
Concurent


5
ADRESA
POSTALA






ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL / 25, 26 IUNIE 2016 - BRASOV - ROMANIA

FISA DE INSCRIERE RUMF 2016

P R E S E LE C T I E

REPERTORIUL INTERNATIONAL


1
NUMELE COMPLET
al concurentului 

Data
nasterii



2
TITLUL PIESEI MUZICALE


COMPOZITOR  AUTOR

Sectiunea
din concurs
B



GRUPA DE
VARSTA


3

TARA DE ORIGINE a concurentului


ORASUL


4
E-MAIL

MOBIL
Concurent


5
ADRESA
POSTALA






ROMANIA UNISON MUSIC FESTIVAL / 25, 26 IUNIE 2016 - BRASOV - ROMANIA

FISA DE INSCRIERE RUMF 2016

P R E S E LE C T I E

REPERTORIUL INTERNATIONAL / 18 ANI +


1
NUMELE COMPLET
al concurentului 

Data
nasterii



2
TITLUL PIESEI MUZICALE


COMPOZITOR  AUTOR

Sectiunea
din concurs
B



GRUPA DE
VARSTA
18+

3

TARA DE ORIGINE a concurentului


ORASUL


4
E-MAIL

MOBIL
Concurent


5
ADRESA
POSTALA





13 comentarii:

  1. Nu inteleg de ce cresc atat de mult taxele de participare la festivaluri. In urma cu 3-4 ani, mai gaseam festivaluri intre 50-100 de lei. Acum toate trec peste 100 de lei .... am vazut chiar si la 250 lei. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt festivaluri si cu taxe zero sau foarte mici
    depinde de:
    -organizatori
    -sponsori
    -chirie sala
    -firma de sonorizare
    -notorietate juriu
    -premii
    etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa dai 200 lei taxa de preselectie,200-300 lei drumul, cazarea 300-400 lei, plus banii de cheltuiala pt o diploma care nu iti foloseste la nimic. ore merita ?

      Ștergere
  3. Uneori DA uneori NU
    Ca in viata. Sunt greu de anticipat efectele unei decizii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua.
    Nu reusesc sa iau fisa de inscriere. Daca se poate
    trimiteti-mi va rog pe adresa adibebe20@gmail.com categoria B sau spuneti-mi cum o pot descarca.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am luat-o cu copy si am pus-o intr-un fisier text.
    Daca nu reusiti o sa iau legatura cu organizatorii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,
    Frumoasa initiativa, felicitari!Dar...valoarea premiilor 1, 2...Trofeu...nu se publica?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua,
    Felicitari pt initiativa, dar as dori sa stiu si componenta juriului! in afara de presedinte! Poate reusiti sa sduceti oameni care recunosc adevarata valoare si nu au copii in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua, am incercat sa iau fisa de inscriere cu copy, cum ati indicat mai sus, dar nu merge. Nu se permite copierea. Care e solutia?

    RăspundețiȘtergere
  10. Unde si cind putem vedea rezultatele festivalului ???

    RăspundețiȘtergere