Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 27 octombrie 2015

Regulament - Festivalul "ZIUA DE MÂINE" , 20-22 noiembrie 2015 , Alba Iulia

Festivalul – concurs de muzică folk
 „Ziua de mâine” 
ediţia a XI-a
20 – 22 noiembrie 2015
Alba Iulia



STRUCTURA CONCURSULUI
Festivalul concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura în perioada 20 – 22 noiembrie 2015.
Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Alba (deţinătorul mărcii înregistrate), Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Concursul se desfăşoară după cum urmează:
- 20 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs
- 21 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs
- 22 noiembrie 2015, ora 18.00 – Gala Laureaţilor
Concurentul trebuie să prezinte două piese compoziţii proprii sau în primă audiţie. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Juriul va selecta un număr de 10 concurenţi (interpreţi, grupuri folk ) care vor participa la concurs.
În cazuri excepţionale organizatorul îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de participanţi la concurs conform cu ierarhia rezultată din etapa de preselecţie
CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE LA FESTIVALUL – CONCURS DE MUZICĂ FOLK „ZIUA DE MÂINE”
Se pot înscrie la concurs, în calitate de interpreţi, duete, grupuri folk, cei care îndeplinesc următoarele condiţii:
– Vârsta maximă a concurenţilor este de 35 ani, excepţie fac grupurile, unde doar unul din membri poate depăşi vârsta de 35 de ani.
– nu au obţinut la nici o ediţie anterioară a Festivalului concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” premiul I
Materialele transmise în vederea preselecţiei constituie dosarul de înscriere şi nu sunt returnabile indiferent de admiterea lor în etapa finală.
Piesele admise / neadmise în concurs, cât şi înregistrările video/audio din timpul concursului vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare neexclusivă către organizator, în vederea producerii unui CD (material cu caracter strict promoţional).
ETAPA DE PRESELECŢIE
Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate, însoţit de CV şi /sau o scurtă descriere, o fotografie reprezentativă, copia cărţii de identitate (datele personale vor fi protejate) şi de două piese în format MP3 (denumite cu numele concurentului şi numele piesei) trimise la Centrul de Cultură „Augustin Bena”  Alba prin email la adresa  culturaalba@yahoo.com sau on line pe site www.culturaalba.ro  . Data limită de înscriere este 16 noiembrie 2015.
După etapa de preselecţie, organizatorii vor anunţa concurenţii rămaşi în concurs, cel mai târziu până la data de 18.11.2015.
Notă: Neîndeplinirea sau îndeplinirea incompletă a cerinţelor prezentate în capitolul Etapa de preselecţie dă dreptul organizatorilor de a refuza înscrierea.
DESFĂŞURAREA CONCURSULUI
Concursul festivalului de muzică folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie 2015, sub formă de spectacol.
Condiţiile de prezentare la această fază sunt următoarele:
- interpreţii (grupurile) folk vor interpreta în concurs cele două piese transmise pentru preselecţie. Piesele vor fi interpretate LIVE
- durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute
- toate costurile legate de orchestraţii cad în sarcina concurenţilor
- ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi şi nu poate fi supusă contestării.
JURIUL FESTIVALULUI
Din juriu fac parte cantautori, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator.
Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs. Centralizarea rezultatelor se va face de către juriu.
Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat.
OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR
a) Să respecte clauzele regulamentului festivalului.
b) Să se prezinte la concurs, dacă a trecut de etapa de preselecţie.
c) Să semneze contracte de cesionare neexclusivă a drepturilor de autor stabilite de organizator – conform Anexei nr.2, care face parte integrantă din prezentul regulament (Pentru concurenţii minori contractele de cesiune neexclusivă a drepturilor de autor se semnează de părinte sau tutore)
d) Să semneze formularul de înscriere – Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul regulament.
Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii, poate duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI
a) Organizează şi pune la dispoziţie sala de spectacole necesară desfăşurării concursului.
b) Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia.
c) Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs.
d) Cei 10 concurenţi rezultaţi în urma preselecţiei vor beneficia de cazare (în camere duble) şi masă, pentru perioada 20-22 noiembrie 2015. Cheltuielile de transport vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru părinţi şi însoţitori.
e) Pentru data de 22 noiembrie 2015, masa şi cazarea vor fi asigurate doar premianţilor participanţi la GALA LAUREAŢILOR, laureaţii având obligaţia să elibereze camerele, cel mai târziu în 23.11.2015, ora 10.00.
f) Asigură următoarele premii:
Premiul I – 1500 lei
Premiul II – 1000 lei
Premiul III – 800 lei
Juriul  poate aproba acordarea de premii speciale cu valoare între 300 – 500 lei sau poate redistribui premiile funcție de valoarea participanților.


Câştigătorul “Premiul I al festivalului-concurs de muzică folk “Ziua de Mâine” va deschide Gala recitalurilor din prima zi a ediţiei a XI-a.

Detalii suplimentare la tel. 0258 813076 sau 025826410.



FORMULAR DE ÎNSCRIERE
la Concursul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, ediţia a XI –a
Alba Iulia, 20 – 22 noiembrie 2015

A. Concurent folk
Numele şi prenumele

Vârsta

Adresa

Date personale
B.I.(C.I.) Seria **, Nr. ******; CNP: *************
Telefon

e-mail

Titlul piesei
Nr.1

Compozitor

Autor versuri

Titlul piesei
Nr.2

Compozitor

Autor versuri

B. Grup (trupă) folk
Numele şi prenumele
conducătorului grupului folk

Vârsta

Adresa

Date personale
B.I.(C.I.) Seria **, Nr. ******; CNP: *************
Telefon

e-mail

Titlul piesei
Nr.1

Compozitor

Autor versuri

Titlul piesei
Nr.2

Compozitor

Autor versuri

Componenţa grupului (trupei) folk
Numele şi prenumele

Vârsta

Numele şi prenumele

Vârsta

Numele şi prenumele

Vârsta

Numele şi prenumele

Vârsta

Numele şi prenumele

Vârsta

Numărul exact al membrilor grupului ne este necesar pentru rezolvarea aspectelor legate de cazare şi masă. Însoțitorilor nu le este asigurată cazarea si masa.
Formularul de înscriere, însoţit de CV şi/sau descriere, fotografie, copia cărţii de identitate şi piesele în format .mp3 sunt aşteptate până la data de 16 noiembrie 2015, pe mail la adresa culturaalba@yahoo.com ;  on line pe site www.culturaalba.ro .
Declar pe propria răspundere că piesele prezentate în concurs sunt compoziţie proprie şi/sau am dreptul de folosire a acestora în concurs.
Declar că sunt de acord ca materialele transmise în vederea înscrierii, prevăzute la Capitolul Etapa de preselecţie din Regulamentul de desfăşurare a Festivalului concurs de muzică folk Ziua de Mâine precum şi piesele transmise pentru preselecţie să fie folosite de organizator în vederea promovării evenimentului, prin mijloacele de care acesta dispune respectiv site, pagina de facebook, ziarul festivalului şi altele.


DATA: …………………..                                                  SEMNĂTURA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu