Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 10 iunie 2015

Regulament - Festivalul "PORTATIVUL VESELIEI" , 17-18 iulie 2015 , Craiova

PORTATIVUL VESELIEI- Editia a IX-a
17-18  iulie 2015
CRAIOVA
-REGULAMENT-




Festivalul de muzica „Portativul veseliei” are ca scop descoperirea de noi talente si promovarea acestora la nivel national si international prin participarea copiilor din intreaga tara.
Se adreseaza copiilor si tinerilor  cu varste cuprinse intre 4 si 20 ani, avand urmatoarele sectiuni:
I. INTERPRETARE MUZICA USOARA
 solisti: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-11 ani, 11-13 ani, 13-15 ani, 15-20 ani

II. INTERPRETARE MUZICA POPULARA
solisti: 4-6 ani, 7--9 ani, 10-11, 11-13 ani, 13-15 ani, 15-20 ani

III. GRUPURI
-mici (max. 5 pers)
-mari (minim 6 pers)
V. CAMPIONI La aceasta categorie pot participa castigatorii premiilor I si trofeu 2006-2009 si trofeelor 2010 -2014. Participantii la aceasta tcategorie  vor face parte din juriul copiilor  si vor concura in finala cu primii 3 clasati de la fiecare categorie de varsta pentru trofeele festivalului. Concurentii care au implinit virsta de 15 ani  pot opta pentru participarea la aceasta sectiune sau pentru participarea in festival ca membru al juriului si sustinerea unui  recital.
VI. CREATIE In concurs pot participa piese proprii compuse in 2014-2015. Va fi premiat concurentul, compozitorul primind diploma. La aceasta sectiune jurizarea se poate face si pe baza  pozitivului sau a unei filmari.
VII. VIDEOCLIP Sectiunea se va desfasura gen „GALA MTV”, se vor acorda distinctii pt cea mai reusita regie, cea mai interesanta poveste, cea mai buna interpretare artistica, cea mai buna imagine, cel mai adecvat style si marele trofeu.


Primii 3 clasati pe fiecare categorie de varsta de la sectiunea INTERPRETARE vor concura in finala impreuna cu participantii de  la sectiunea CAMPIONI  pentru trofeele festivalului: Trofeul pe grupa, si Trofeul festivalului. Acestia vor interpreta o piesa opusa genului interpretat in concurs. Spre exemplu: in concurs s-a interpretat o piesa lenta, in finala se va interpreta o piesa ritmata.
INSCRIERI
Înscrierile se vor face prin mail clubarticraiova@yahoo.com

Vor fi trimise urmatoarele documente :
a) fisa de inscriere + declaratie angajament (se gaseste la sfarsitul regulamentului)
b) 2 piese (lenta si ritmata) (pozitiv şi negativ). A se specifica piesa care se va canta in concurs.
c) textul pieselor
d) copie dupa certificatul de nastere
e) o fotografie color in format digital
f) copie dupa chitanta de sponsorizare (Sponsorizarea in valoare de 150 lei se va face prin virament bancar -Asociatia Club ARTI, Banca Transilvania Craiova, cont RO 87BTRL 01701205237586xx cu mentiunea “sponsorizare” sau direct la sediul asociatiei. In cazul in care se va dori participarea la mai multe sectiuni se va face o sponsorizare de 50 lei/copil/sectiune, incepand de la a doua sectiune.)
Data limita de inscriere este 25.06..2015
Nerespectarea acestor cerinte atrage dupa sine eliminarea din concurs.
Reguli de concurs:
•Se pot inscrie in concurs solisti vocali cu varste cuprinse intre 4 si 20 ani;
•Cantecele interpretate trebuie sa apartina genului de muzica pop, din repertoriul romanesc sau international sau muzica populara romaneasca
•Interpretii se vor prezenta in concurs cu piesa in varianta negativ orchestral pe suport digital si voce LIVE;
•Negativul orchestral poate contine voci de sustinere (backing vocal) cu conditia ca acesta sa nu includa dublaje la linia vocala principala;
•Durata pieselor nu poate depasi 4 minute;
•Ordinea intrarii în concurs este hotarata de organizator din considerente legate de regia spectacolului si nu poate fi supusa contestarii;
•Premiile concursului vor fi acordate in bani si/sau obiecte, in baza deciziei juriului care este incontestabila.
•Juriul va fi format din persoane de specialitate (compozitori, textieri, profesori de muzica, interpreti). La jurizare se va tine cont de :
•calitati vocale si interpretative (intonatie, calitatile timbrului vocal, stil interpretativ, relatia text-varsta, etc.);
•prezenta, tinuta si miscare scenica;
•Cazarea si masa concurentilor se va asigura, contracost, la un pret modic.
Informatiile suplimentare pot fi obtinute de la sediul Asociatiei „Club ARTI”,
Director festival: Dana Neagoie -0788299183 (cosmote)



FISA DE INSCRIERE
Numele .......................................................
Prenumele ...................................................
Data nasterii z............/ l.............../ a.......
Sectiune……………………………...
Categoria de varsta……………...
Clubul reprezentat in concurs.......................................
Nume si telefon profesor ................................................
Adresa…………………………………..

CONTACT PARINTI
Telefon parinti: acasa.............................
Mobil parinti:................................
E- mail parinti...........

Palmares.......................................... ................................................................................................................... .....................................................................
..........................................................................................................................................................

1.Piese concurs –
-Compozitor:
-Textier:
2.Piese concurs-
-Compozitor:
-Textier:
Declar ca am luat la cunostinta conditiile de inscriere din site si elementele de responsabilitate ce imi revin.
Numele si prenumele parintelui care insoteste copilul...........
Seria, numarul Cartii de Identitate...........................


DECLARATIE-ANGAJAMENT
Prin prezenta, declar oficial faptul ca trimitind formularul de inscriere sunt de acord cu regulamentul festivalului si cu conditiile impuse de organizatori.
STIU, INTELEG, SINT DE ACORD CU FAPTUL CA, LA ACESTA VIRSTA, COPILUL MEU NU ESTE IN FORMA ARTISTICA DE VIRF A CARIEREI SALE, CA TREBUIE SA SE MAI PREGATEASCA, CA POATE AVEA IN CONCURS MOMENTE NU ATIT DE REUSITE PRECUM CELE ALE ALTOR CONCURENTI.
DE ACEEA:
Ma oblig sa am fata de membrii juriului, organizatori,concurenti, apartinatorii acestora, personalul tehnic implicat in concurs sub orice forma, un comportament demn, elegant,controlat. Respect regulile acestui concurs.
Am inteles faptul ca formula de jurizare a concursului vizeaza in mod egal ambele probe, si ca operatiunile de formare a mediei finale inlatura cea mai mare si cea mai mica medie acordata fiecarui concurent astfel incit posibilitatea defavorizarii sau a favorizarii intentionate de catre vreun jurat este eliminata din start.
Ma oblig sa nu comentez defaimator sub nici o forma deciziile juriului cunoscind faptul ca ma expun posibilitatii de a fi tras la raspundere pe cale legala pentru aceste manifestari cit si pentru efectele pe care acestea le produc.
Inteleg ca, daca abdic de la comportamentul civilizat, echilibrat, daca voi incerca sa ocolesc sau sa nu respect regulile acestui concurs cit si indicatiile primite de la organizatori risc eliminarea concurentului in orice faza a competitiei si ca nu voi mai putea inscrie NICIODATA copilul la nici o editie a festivalului.
In plus, acesta va putea informa publicul cit si pe alti organizatori de concursuri, prin orice mijloace, despre faptele mele.
Declar ca in momentul in care am expediat fisa de inscriere cunosc toate prevederile de mai sus si le accept.
Completand aceste date tehnice declar ca am luat la cunostinta conditiile prezentate si ca ma angajez sa respect instructiunile de mai sus.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu