Festivaluri concurs muzica 2020


vineri, 22 mai 2015

Regulament - Concursul "JAZZ IN THE PARK" , 3-5 iulie 2015 , Cluj-Napoca

CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE


JAZZ IN THE PARK

Cluj-Napoca, România, 3-5 IULIE 2015


I. DESPRE CONCURS

Organizator: Asociația Fapte organizează Concursul Internațional de Interpretare Jazz in the Park în cadrul Festivalului Jazz in the Park, Youth Edition, ediție dedicată Capitalei Europene a Tineretului – Cluj-Napoca 2015. Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.


Scop: Concursul are ca scop încurajarea şi promovarea formațiilor de tineri, care interpretează piese din stilul intitulat generic JAZZ.

Secțiuni concurs: (1) Interpretare și (2) Compoziție

Perioada de desfășurare
·         Înscriere în concurs: 16 martie – 1 iunie 2015
·         Comunicare rezultate preselecție: până la data de 15 iunie 2015
·         Concurs prestații live în prezența juriului: 3-5 iulie 2015

Regulament
Participanţii la concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului Regulament al Concursului (denumit în continuare ”Regulamentul”). Regulamentul este disponibil, în mod gratuit, oricărei persoane interesate pe pagina concursului, la adresa www.jazzinthepark.ro/concurs.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, cu condiţia anunţării prealabile, cu minim una (1) zile lucrătoare înainte de data intrării în vigoare a modificărilor.


II. ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Participanți eligibili
Concursul Internaţional Jazz in the Park(secţiunile Interpretare și Compoziţie) se adresează tuturor formațiilor care interpretează piese din stilul intitulat generic JAZZ (găsiți aici lista cu toate genurile acceptate în concurs).


Prin „formație” se înțelege un grup artistic format din cel puțin doi instrumentiști, indiferent de intrumentele la care interpretează.

Limita de vârstă: concursul este deschis tuturor participanţilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 iulie 1985. În caz de excepție este admis ca unul dintre membrii formaţiei să depășească această limită de vârstă.

Țări eligibile
Țările de proveniență ale formațiilor pot fi doar următoarele: Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina.

Înscriere în concurs
Înscrierea în concurs se face prin completarea formularului online disponibil la adresa www.jazzinthepark.ro/concurs, până la data de 1 iunie 2015.

Documente necesare pentru înscrierea în concurs:
1.       Copie a cărţii de identitate/certificatului de naștere a/al fiecărui membru
2.       Biografia formației
3.       Înregistrarea video(minim 2 minute) a cel puțin unei piesereprezentative pentru formație, interpretate live. Demo-ul (înregistrarea video live a trupei) trebuie să fie uploadat pe Youtube şi să reflecte componenţa actuală a trupei. Calitatea propriu-zisă (tehnică) a înregistrării nu constituie criteriu de jurizare, însă participanţii sunt încurajaţi să prezinte materiale de o calitate cât mai ridicată pentru ca aprecierea membrilor juriului să nu fie viciată. De asemenea, nu sunt importante împrejurările în care a fost făcută înregistrarea (concert live, sala de repetiţii etc.).
4.       O fotografie color recentă a formației în componența actuală
5.       Formularul de înscrierecompletat (nume formație, componență, descriere trupă, date de contact etc.). Organizatorul nu are nicio răspundere şi nu va putea fi implicat în litigii legate de corectitudinea datelor personale trimise de participanţi.

Observații
Adăugarea altor membri după înregistrarea în concurs este interzisă fără anunţarea şi acordul organizatorilor. Schimbarea a mai mult de o treime din membrii grupului este de asemenea interzisă fără anunţarea şi acordul organizatorilor.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea unei anumite trupe pe motiv de neconcordanţă cu condiţiile de participare.

Toţi membrii formaţiilor participante la concurstrebuie să citească şi să accepte Regulamentul înainte de a completa formularul de înregistrare. Nerespectarea regulilor şi condiţiilor prevăzute în Regulament va duce la depunctarea  în concurs sau la descalificare. Prin completarea formularului de înscriere confirmaţi că aţi citit, înţeles şi sunteţi de acord cu Regulamentul. Candidatul trebuie să fie liber de orice obligaţii în timpul desfăşurării concursului.

Anunț rezultate preselecție
Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul, respectiv invitaţia oficială de participare la concurs (unde este cazul) până la data de 15 iunie 2015. În urma preselecției vor fi invitați să participe la finala din Cluj-Napoca (3-5 iulie 2015) primele 24 formații din clasamentul juriului.


III. TAXA DE PARTICIPARE

Participarea la Concursul Jazz in the Park nu este supusă nici unei taxe. 


IV. SECŢIUNI CONCURS

Cele două secțiuni ale concursului sunt:
1.       Interpretare muzicală: sunt evaluate calitățile muzicale ale grupului în general, coeziunea acestuia, prezența scenică
2.       Compoziție: sunt evaluate valorile și originalitatea compozițiilor proprii ale fiecărei formații. Nu vor fi considerate compoziții proprii improvizațiile făcute pe baza unei teme cunoscute.

Toate formațiile înscrise în concurs participă implicit la secțiunea de interpretare muzicală, iar în cazul în care doresc să participe și în cadrul secțiunii de compoziție cu o piesă, este necesară precizarea acestui lucru în formularul de înscriere și în finală, înaintea interpretării piesei.


V. CONDIŢII DE PARTICIPARE LA CONCURS

Finală – Prestație live
Fiecare trupă selectată va concerta în cadrul unui eveniment (finală live) organizat în zilele de 3, 4 și 5 iulie 2015 la Cluj-Napoca în Parcul Central.

În cadrul concursului de prestații live, formația va susține în fața juriului un recital de minim 20 minute și maxim 30 minute. În cazul în care formația este înscrisă în concurs cu o piesă de compoziție proprie, va menționa juriului acest detaliu înaintea interpretării piesei respective.

Transport
În cazul în care formaţia nu este din municipiul Cluj-Napoca, transportul acesteia din orașul de reședință către Cluj-Napoca și retur va fi decontat de organizatorii concursului în limita a 250 lei per formaţie.

Cazare și masă
Pe perioada participării în Concurs, organizatorii asigură membrilor formaţiilor care nu sunt din Cluj-Napoca gratuit cazarea pe durata unei zile hoteliere. Concurenţilor li se va asigura o noapte de cazare, la alegerea fiecărei formaţii în parte, înainte de ziua concursului sau în ziua concursului.
Pe perioada șederii în Cluj-Napoca, participanților li se vor asigura mesele principale.


VI. ORDINEA INTRĂRII ÎN CONCURS

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori și va fi anunțată cu cel puțin 7 zile înainte de ziua de concurs.Ordinea anunțată poate fi modificată, în caz de forţă majoră, doar de către Organizator.


VII. REPETIŢIILE, ECHIPAMENTUL ŞI SCENA

Probele de sunet vor fi organizate în aceeași zi cu concursul, în aceeași locație, fiecare formație având maxim 10 minute înaintea începerii probei de concurs. Fiecare trupă are dreptul să vină cu propriul sunetist, cu condiţia ca acest lucru să fie specificat în rider-ul tehnic trimis organizatorilor înaintea evenimentului. Toate aceste detalii vor fi anunțate cu cel puțin 7 zile înainte de data în care va concura fiecare formație.

Organizatorul vaasigura un sistem de sunet şi lumini de calitate, care va fi folosit în mod gratuit de toate formaţiile, și va asigura toate tobele, amplificatoarele de chitară, bass şi keyboards, microfoanele, monitoarele şi echipamentul de spate, precum şi toţi inginerii de sunet şi lumini, inclusiv personalul auxiliar.

Membrii formaţiilor vor putea folosi orice instrument personal cum ar fi chitară, bass, instrumente cu clape, orice pedale de efecte etc. Toboşarii îşi pot aduce propriul premier, pedală de tobă mare, beţe de tobă sau cinele. Formaţiile sunt obligate să trimită cu cel puţin 7 zile înainte de finala Concursului fişa tehnică în care să comunice dacă au cerinţe speciale faţă de cele expuse în prezentul Regulament.

Toate formaţiile sunt obligate să folosească aceeaşi linie de spate şi tobele puse la dispoziţie de organizatori. Instrumentele cu clape şi orice alt echipament special  – altele decât instrumentele personale, cum ar fi chitarele – vor fi plasate pe scenă înainte de începerea concertelor şi vor rămâne acolo până la final. Pentru a limita la maxim timpul de schimbare a formaţiilor, trupele cu toboşar stângaci vor cânta fie la începutul, fie la sfârşitul spectacolului.Toate formaţiile trebuie să respecte strict instrucţiunile date de organizatori şi de managerul de scenă delegat.

Nu este permisă folosirea niciunui material sonor pre-înregistrat. Toate formaţiile trebuie să cânte live (în direct). Melodiile sau versiunile preluate (covers) sau reorchestrate sunt admise.
VIII. JURIUL ȘI PROCESUL DE SELECȚIE

Juriul îşi desfăşoară activitatea după Regulamentul Concursului, respectând spiritul Statutului Federaţiei Mondiale a Concursurilor Muzicale Internaţionale.

Criterii de preselecție: calitatea șioriginalitatea interpretării.

Criteriile de jurizare, etapa finală,după care vor fi stabiliți câștigătorii sunt:
·         calitatea interpretării,
·         coeziunea grupului,
·         originalitate,
·         prezența scenică.
Observații
Jurizarea fiecărei formații se va face în funcție de criteriile menționate anterior. Pentru fiecare criteriu, jurații vor acorda note de la 1 la 10. Notele se vor centraliza de la toți jurații și se va întocmi un clasament. În caz de paritate de puncte, decizia preşedintelui juriului este hotărâtoare.
Juriul decide câştigătorii pentru fiecare secţiune a Concursului.
Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii. Deciziile juriului sunt definitive. 
Pe durata participării în concurs, candidaţilor le este interzis să contacteze membrii juriului.


IX. PREMIILE
Juriul decide în baza criteriilor prezentate la punctul V. premiile ce se vor acorda la fiecare secțiune a Concursului.
Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda unul sau mai multe premii.
Premiile acordate la fiecare secțiune a concursului sunt indivizibile. Nu se acordă nici o derogare de la această regulă.

Valoarea premiilor
(1) Secţiunea Interpretare:
·         Premiul I: 800 Euro și invitația de a susţine un recital în deschiderea Festivalului Jazz in the Park 2016, pe scena principală a festivalului.
·         Premiul II: 400 Euro
·         Premiul III: 200 Euro

(2) Secţiunea Compoziţie a Concursului Jazz in the Park – ediţia 2015:
·         Premiul pentru cea mai valoroasă compoziţie: 400 Euro
Observații:
·         Premiile pot fi cumulate.
·         Premiile vor fi anunțate după terminarea etapei finale a Concursului.
·         Premiile totale sunt în valoare de 1.800 Euro, din care se vor reține taxele aferente acestor sume.
X. CLAUZE FINALE           
               
Organizatorii Festivalului şi Concursului Jazz in the Park îşi rezervă dreptul de a televiza, radiodifuza, fotografia, filma şi înregistra pe suport audio-video toate interpretările din cadrul etapelor Concursului, inclusiv concertul final. În această situaţie, candidaţii nu beneficiază de onorarii. Înregistrările audio pot constitui obiectul înregistrării unui suport audio care să fie utilizat în edițiile următoare ale festivalului.


XI. PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Organizatorul are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate datele personale pe care participanţii la Concurs le furnizează despre ei înşişi. Refuzul participantului de a furniza datele cu caracter personal solicitate determină neînscrierea acestuia în Concurs.


XII. ÎNCETAREA CONCURSULUI ÎNAINTE DE TERMEN

Concursul poate înceta înainte de termen numai în cazul apariţiei unui eveniment ce constituie forţă majoră, inclusiv în cazul imposibilităţii Organizatorului, din motive independente de voinţa sa, de a continua Concursul.
În asemenea situaţii, Organizatorul nu este ţinut la nicio obligaţie asumată faţă de participanţii la Concurs, după cum nu este ţinut nici la plata vreunei sume cu titlu de despăgubire sau altele asemenea.


XIII. LITIGIILE ŞI LEGEA APLICABILĂ

Eventualele litigii apărute între Organizator, pe de o parte, şi participanţii la Concurs, pe de altă parte, se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care această cale nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţa competentă, în conformitate cu dreptul comun.Legea aplicabilă este legea română.


XIV. CONTACT

Pentru mai multe clarificări sau detalii, ne puteți contacta pe adresa concurs@jazzinthepark.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu