Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 17 martie 2015

Regulament - Festivalul "MUZICA PENTRU TOŢI" , 23-25 aprilie 2015 , Baia Mare

CENTRUL CULTURAL VIRTUAL “ARTIST PENTRU ARTĂ” , MARAMURES 
 RECREART RECORDING STUDIO
şi
ANSAMBLUL NATIONAL FOLCLORIC TRANSILVANIA
prezintă
FESTIVAL – CONCURS   INTERNATIONAL DE INTERPRETARE VOCALA 

 „MUZICA PENTRU TOTI” 
 BAIA MARE , ROMANIA
      23-25 Aprilie 2015
                 editia a V a       
     


Festivalul - Concurs de Interpretare Vocala  – „MUZICA PENTRU TOTI”  este destinat concurentilor cu  voci deosebite care  fac eforturi pentru a-si perfectiona stilul, tehnica şi interpretarea vocala, indiferent dacă au sau nu studii muzicale.
            Scopul acestui concurs  este descoperirea si afirmarea  tinerelor talente vocale pe plan national si international ; de asemenea se urmareste depistarea si promovarea valorilor autentice si reale atat din muzica populara   si din muzica clasica, cat  si din  cea usoara.

1. CATEGORII
Acest concurs cuprinde trei sectiuni de interpretare vocala , dupa cum urmeaza:
I. CANTO CLASIC                       -   Categorie unica de varsta : 15-19 ani
II. CANTO POPULAR                 -    Categorii de varsta:  6-10  ani
                                                      11- 14 ani
                                                      15-19  ani

III.CANTO MUZICA USOARA  -   Categorii de varsta:  6-10  ani
                                                      11- 14 ani
                                                      15-19  ani


2. REPERTORII .   
I . CANTO CLASIC - a) Arie de opera /opereta romaneasca sau universala .
                                    - b) Lied romanesc sau universal .
Notă: Repertoriul va fi executat in limba originala , cu acompaniament de pian .

II . CANTO POPULAR
- la categoria  de varsta   6 -10 ani  :
 - concurentii vor prezenta doua cantece in ritmuri diferite, cu acompaniament orchestral, din zona de provenienta a elevului.
- la categoriile 11-14, 15-19 ani,concurentii vor prezenta doua melodii după cum urmeaza:
 a) piesa ritmata, cu acompaniament orchestral ;
 b)doina sau balada - 2 strofe - fara acompaniament .
 Notă: Concurentii din strainatate vor interpreta pentru  b) doua strofe dintr-o lucrare populara lenta , fara acompaniament , specifica zonei de provenienta . Fiecare participant la sectiunea canto popular va purta costum popular specific zonei de provenienta . Piesele ritmate vor fi acompaniate de catre Ansamblul Folcloric National Transilvania, Director Ansamblu Iuliana Dancus. Partiturile pieselor cu acompaniament-care vor fi trimise la preselectie- vor prezenta liniile melodice, cifrajul armonic si ritmul specific zonei de provenienta.

III .CANTO MUZICA USOARA – la toate categoriile concurentii vor interpreta  2 piese din repertoriul national si /  sau international , de factura diferita , una lenta si una rapida, cu negativ sau cu acompaniament .
Nota : Atat negativul cat si acompaniamentul vor fi asigurate de catre concurent.Acestia sunt obligati sa aiba in ziua concursului o versiune a celor doua negative in ordinea in care canta, pe cd  .
ATENTIE !  Indiferent de sectiune , fiecarui concurent  ii este alocat timpul de 10 minute pentru interpretarea celor doua piese.Concurentii care vor depăsi timpul acordat pentru prezentarea pieselor in concurs vor fi depunctati .
3. INSCRIEREA PENTRU PRESELECTIE .
            Fiecare concurent va transmite electronic pe adresa de mail bob_sebi2000@yahoo.com cu specificatia inscriere la concursul „MUZICA PENTRU TOTI” pana la 30 martie 2015 sau pe adresa Bob Elena-Mihaela, Cicarlau nr.545 jud. Maramures-pt. Concurs Muzica pentru toti-pana la 30 martie 2015 data postei un cd audio care sa contina imprimarea celor doua piese pregatite pentru concurs-pozitive , insoţite de numele candidatului , titlurile lucrarilor , autorii si textierii ( numai pentru muzica usoară ) pieselor inregistrate pe cd , un numar de telefon pentru contact , precum si  copia xerox a chitantei achitarii unei taxe de preselectie de  30 RON  pentru concurentii romani si 10 €  pentru concurentii din strainatate la CEK BANK, cont IBAN RO45CECEBV0530RON0907594, Centrul Cultural Artist Pentru Arta, reprezentat prin d-l Popa Dragos .
            Pentru categoriile I si II , respectiv canto clasic si popular , se vor anexa partiturile pieselor interpretate in 2 exemplare . Stimele cantecelor cu acompaniament pentru muzica populara vor cuprinde obligatoriu linia melodica,cifrajul armonic si ritmul. In eventualitatea ca un anumit concurent nu trece de preselectie , taxa de preselectie si copiile xerox nu se returnează .
4. PRESELECTIA .
Se va intruni o comisie alcatuita din specialisti in interpretare vocala care va selecta , pe baza materialelor audio trimise , concurentii  pentru fiecare categorie.
            Candidatii selectati vor fi contactati telefonic de catre organizatori .
5. INSCRIEREA IN CONCURS .
            Concurentii selectati vor fi anuntati telefonic si trebuie sa-si confirme participarea  in concurs prin e-mail la adresa bob_sebi2000@yahoo.com, sau telefonic la nr. 0767928888 sau 0745815677-prof.Bob Mihaela-  pana la data de 8 aprilie 2015, urmând să trimită postal până la 8 aprilie 2015 data postei  urmatoarele : copie xerox dupa certificat  de nastere sau buletin , cv succint , fisa de inscriere completata,cd cu cele două negative pentru sectiunea muzica usoara,  precum si copie xerox după chitanta taxei de concurs de 100 RON pentru concurentii romani  si  50 €  pentru concurentii din strainatate achitata la CEK BANK, cont IBAN RO45CECEBV0530RON0907594, Centrul Cultural Artist Pentru Arta, reprezentat prin d-l Popa Dragos .In eventualitatea neprezentarii la concurs taxa nu va fi returnata .
            Organizatorii concursului isi rezervă dreptul de a utiliza inregistrarile pieselor, in vederea realizarii materialelor de publicitate a concursului , fara a asigura pentru acest lucru nici un drept material concurentilor . Organizatorii se obliga ca aceste materiale sa ramana in patrimoniul festivalului-concurs , fara a fi comercializate.  Este interzis prin lege sa interpretezi o lucrare muzicala dacă aceasta a fost reprodusa ilegal . Dacă acest lucru se intampla , organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate , in eventualitatea ca editorul partiturii sau compozitorul piesei ia vreo masura legala in acest sens. Neconfirmarea participarii la termenul de 8 aprilie 2015  implica automat acceptarea in concurs a urmatorului concurent de pe lista , conform punctajului acordat de catre comisia de preselectie .Cheltuielile de transport , precum si cele de cazare si masa sunt suportate de catre concurenti . In cap.11 –“ Informatii utile “ al prezentului regulament  sunt prezentate ofertele de cazare si masa puse la dispozitie de catre organizatori , la care se poate opta .   
Fisa de concurs  – vezi  ANEXA 1 –  trebuie completata cu majuscule , specificandu-se dacă participantul  solicita  rezervare pentru cazare si masa .De asemeni, se va completa si Anexa 2- DECLARATIA PE PROPRIE RASPUNDERE, data de parintii sau sustinatorii legali ai copiilor, pentru participarea la concursurile cu taxa-modelul declaratiei fiind atasat prezentului regulament.
Organizatorii pot asigura, la cerere, pianist corepetitor pentru sectiunea canto clasic.
            Pentru participantii la sectiunea canto popular se asigura orchestra , repetitiile avand loc in dimineata concursului .
            Pentru participantii la sectiunea canto - muzica usoara , rugam concurentii să aibă la proba de sunet negativele pieselor pe un cd in ordinea in care doresc sa le interpreteze in concurs, proba de sunet avand loc in dimineata zilei de concurs, ora fiind stabilita dupa tragerea la sorti .
            Inainte de inceperea fiecarei sectiuni, in fiecare zi a concursului , concurentii vor fi programati in sali de studiu pentru incalzire si repetitii.Inscrierea in concurs nu va fi luata in considerare daca aceste formalităti nu au fost indeplinite .
 Inscrierea si participarea in competitie implica acceptarea regulamentului de concurs .
6. DESFASURAREA CONCURSULUI .
     Cu o saptamana inainte de inceperea competitiei , se va trage la sorti ordinea intrarii la fiecare sectiune , afisandu-se  in programul concursului ,care va fi tiparit si afisat inainte de fiecare concurs.Fiecarei sectiuni a concursului i se va acorda o zi, după cum urmeaza :
            Ziua I, 23 aprilie 2015 - orele 16.30 - Festivitatea de deschidere a concursului .
                                                 - orele 16.40 - Concursul de canto clasic .
                                                             - orele 19 – 20 deliberarea juriului .
                                                 - orele 20  - Gala laureatilor .
            Ziua a-II-a, 24 aprilie 2015 - orele 17- Concursul de canto popular .
                                                            - orele 19 – 20 deliberarea juriului .
                                                            - orele 20  - Gala laureatilor .
            Ziua a-III-a, 25 aprilie 2015  - orele 17 -  Concursul de canto muzica usoara .
                                                           - orele 19 – 20 deliberarea juriului .
                                                - orele 20  - Gala laureatilor .
7. CRITERII DE EVALUARE .Concurentii vor fi evaluati dupa urmatoarele criterii :
- la sectiunea I , CANTO CLASIC :  
  a) calitati vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;        
   c) respectarea partiturii ;
   d) alegerea pieselor pentru concurs ;     
   e) interpretare ;
   f) dictie ;
   g) personalitatea artistica a interpretului ;
   h) omogenitatea interpretarii voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica .
 - la sectiunea a - II – a ,  CANTO POPULAR
  a) calităti vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;        
   c) respectarea partiturii ;
   d) alegerea pieselor pentru concurs ;     
   e) interpretare ;
   f) dictie ;
   g) personalitatea artistica a interpretului ;
   h) omogenitatea interpretării voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica .
   j) autencititatea repertoriului;
   k) autenticitatea costumului popular.
- la secţiunea a - III- a , CANTO -  MUZICA USOARA :
   a) calitati vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;
   c) stil interpretativ-modernitate,inovatie;
   e) interpretare ;
   f) dictie ;
   g) personalitatea artistica a interpretului ;
   h) omogenitatea interpretarii voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica.
8. EVALUAREA CONCURENTILOR .
            Juriul este alcatuit din 5 membri , dintre care cel putin 3 vor fi specialisti in interpretarea muzicii vocale . Fiecare membru al juriului va acorda fiecarui concurent un punctaj  cuprins intre 0 şi 100 puncte rezultand astfel 5 punctaje,dupa numarul membrilor juriului, care se vor aduna, iar punctajul total se va imparţi la 5 in mod egal, rezultand punctajul final al concurentului.
Hotararea juriului este definitiva şi nu poate fi contestata in nici un fel .
9. PREMII  ACORDATE .
Intrucat participarea celor selectati in concurs este o performanta in sine , fiecarei sectiuni ii revin premii si distintii , după cum urmeaza :
 - DIPLOMA DE EXCELENTA – echivaland premul I  si TROFEUL « Muzica pentru toti »; DIPLOMA DE MERIT – echivaland premiul al II - lea ; DIPLOMA DE PERFORMANŢA – echivaland premiul al III - lea ;PREMII SPECIALE  si DIPLOME DE PARTICIPARE .

10. REALIZATORII  PROIECTULUI :
     BOB ELENA-MIHAELA- specialist tehnica vocala, canto clasic, canto popular,muzica usoara, dirijor.
     CALIN IONCE- specialist muzica usoara,compozitor, orchestrator, dirijor
STAVILA ALINA-manager Clubul Centrul Cultural Virtual Artist Pentru Arta, Maramures
FELIX FELDMAN-designer
11.INFORMATII UTILE .
PERSOANE DE CONTACT : Bob  Mihaela  Tel. 0767928888 – regulament, inscrieri, rezervari .
 OFERTE DE CAZARE cu rezervare pe fisa de concurs – vezi ANEXA I:
1)       HOTEL MARA ,Web : www.hotelmara.ro .  
Pret  : 75 RON/ zi de persoana in camera cu 2 paturi-150 RON camera şi 60 RON/ zi in cameră cu 3 paturi -180 RON camera, cazare cu mic dejun inclus.
Masa de pranz  si   cina  se pot servi in incinta hotelului, in regim de meniul zilei-cost 16 RON-numai pentru pranz sau comanda a la carte
2)      Administratia Taberelor, pret  32
 Ron/zi pentru cazare si 32 Ron/zi pentru masa .
Va rugam specificati in fisa de inscriere nr. de mese , precum si nr. de nopti de cazare solicitate.







ANEXA 1
FISA DE INSCRIERE
LA FESTIVALUL – CONCURS   INTERNATIONAL DE INTERPRETARE VOCALA   „MUZICA PENTRU TOTI” , BAIA MARE , ROMANIA

23-25 Aprilie 2015
– editia a V-a --

·         Se va completa cu majuscule .
NUMELE SI PRENUMELE :______________________________________________
CNP :__________________________________ si C.I. seria _________nr.__________
VARSTA :___________adresa de mail :_____________________

SECTIUNEA DE INTERPRETARE :_______________________________________
ADRESA  CONCURENTULUI :             ____________________________________
TELEFON PERSONAL AL CONCURENTULUI:___________________________                  
                                             
 INDRUMĂTOR : ________________________MOBIL:_____________
 COREPETITOR : ____________________________________________
·         Numai pentru canto –muzica usoara :
PREZINT NEGATIV  *________
PREZINT INSTRUMENT SAU ORCHESTRA PERSONALA  *   ______
·         Numai pentru canto clasic:
SOLICIT PIANIST COREPETITOR  *_____

REPERTORIU :

Nr.

AUTOR  (numele complet al compozitorului) :

DENUMIREA LUCRARILOR  (prezentate in concurs) :
Minutaj
1.



2.




SOLICIT CAZARE LA HOTEL MARA/CAMIN TABERE, NR.PERSOANE____
PENTRU : 22aprilie* ___ 23aprilie  *___ 24aprilie*___ 25aprilie*___
*se completeaza cu da sau nu .
·         Pentru a participa , fiecare concurent trebuie sa-si dea acordul in scris pe fisa de insciere pentru urmatoarea cerinta organizatorica :
·         - SUNT DE ACORD ca inregistrarile din concurs sa poata fi difuzate numai cu acordul organizatorilor fara obligatii pecuniare in privinta dreptului de autor , aceste materiale avand doar  scop publicitar .
·         Semnatura concurentului : _______________________




Anexa nr 2.
Nr............../................
        


DECLARATIE



         Subsemnatul,......................................................................................, in calitate de parinte/tutor legal al elevului /elevei..............................................,
.....................de la unitatea de invatamant........................................................,
.......................declar pe proprie raspundere ca sunt de acord ca fiul meu/fiica mea, din clasa a..........-a, sa participe la FESTIVAL – CONCURS   INTERNATIONAL DE INTERPRETARE VOCALA   „MUZICA PENTRU TOTI” , BAIA MARE , ROMANIA, din data de 23-25Aprilie 2015.
         Mentionez ca de buna voie am achitat taxa de participare, in valoare de ............................si ca am/nu am primit (DA/NU)...........chitanta pentru suma achitata.








Data:


Semnatura:












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu