Festivaluri concurs muzica 2020


vineri, 16 mai 2014

Regulament - Festivalul "TRANDAFIRUL DIN CETATE" , 20-22 iunie 2014 , Râșnov



Festivalul "TRANDAFIRUL DIN CETATE" Ediția I – Râșnov
20-22 iunie  2014  Festival - concurs de creație și interpretare pentru copii si adolescenti

 Festivalului "Trandafirul din Cetate" va avea loc în perioada 20-22 iunie 2014 la Râșnov - județul Brașov.
Este adresat tinerelor talente cu vârsta cuprinsa între 5 si 25 ani.


Pentru info accesați www.festivaltdc.ro, iar pentru și mai multe informații nu ezitați să contactați organizatorii - prof. Claudia Mirițescu la nr. de telefon 0766-235-438  , 
 e-mail de contact:  info@festivaltdc.ro
Pentru stiri si noutati - www.facebook.com/festivaltdc 
Festivalul este organizat de Asociația Culturală Viva la Musica în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov.


REGULAMENTUL FESTIVALULUI "Trandafirul din Cetate"


Festivalul se desfășoară în frumosul și pitorescul oraș Râșnov, aflat la o distanța de aproximativ 12km de Municipiul Brașov, în perioada 20 -22 iunie 2014. Primele două zile de concurs se vor desfășura la Casa de Cultură din localitate, urmând ca Gala Laureaților să se desfășoare în aer liber (în funcție de condițiile meteorologice) pe o scenă amplasată în centrul orașului, în Piața Unirii, asigurând astfel un maxim de vizibilitate pentru acestă manifestare susținută de către autoritățile locale. 

Festivalul este structurat pe următoarele secțiuni și categorii de vârstă:

A. Secțiunea interpretare:
1. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani;
2. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 8-10 ani;
3. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 11-13 ani;
4. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani.
5. Interpreți (soliști vocali) cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani;
Se ia în calcul vârsta împlinită pâna la data de 20.06.2014 exclusiv, data începerii concursului. În cadrul concursului NU se admit grupuri vocale.

B. Secțiunea creație:
Se va desfășura în funcție de materialul trimis de către concurenți și se vor prezenta doar piese în PRIMĂ AUDIȚIE. Interpretul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 5-25 ani. NU există limită de vârstă pentru compozitor/textier. Este admisă O SINGURĂ piesă per interpret, un creator având astfel posibilitatea de a înscrie mai multe piese în concurs. Piesele din această secțiune NU pot fi prezentate și la secțiunea interpretare. Interpretul trebuie să aiba acceptul compozitorului/textierului de a prezenta piesa în concurs. Orice alt detaliu legat de prezentarea piesei în concurs, dintre interpret și compozitor/textier, NU privește organizatorii, respectiv juriul și se va reglementa între aceștia (compozitor/textier/interpret). Piesele ce se vor dovedi (cu suport audio, video, scris) a nu fi în primă audiție, vor fi DESCALIFICATE.

PREMII

Pentru fiecare secțiune, respectiv fiecare categorie de vârstă în parte vor fi acordate câte 3 premii (I-III) și câte 2 mențiuni. Se va acorda, de asemenea, Trofeul Festivalului unui singur concurent, indiferent de categoria de vârstă, pentru cea mai bună evoluție din concurs. În afară de aceste premii vor fi acordate premii speciale din partea organizatorilor, a juriului și a sponsorilor. Toți participanții vor primi diplome de participare. Juriul își rezervă dreptul de nu a acorda vreun premiu, respectiv mențiune.

PRESELECȚIA
Înscrierea la Festivalul ”Trandafirul din Cetate” se face exclusiv prin formularul online prezent pe site (Festival>Înscriere) aferent fiecărei secțiuni în parte, pâna la data de 31 mai 2014 ora 23.59

 Secțiunea interpretare: .
Pentru înscriere concurenții vor completa datele personale solicitate și vor atașa în formularul online o piesă din repertoriul național sau internațional, adecvată vârstei, în format .mp3 sub formă de 2 fișiere distincte:
1. POZITIV-ul realizat cu vocea concurentului
2. NEGATIV-
ul piesei
respectiv
3. O fotografie ARTISTICĂ (plan mediu/prim-plan)  pe fond DESCHIS și fără accesorii (diplome, trofee,microfoane etc.). NU se admit fotografii din spectacole.

  MENȚIUNI
- Pozitivul trebuie să fie realizat astfel încât vocea concurentului să se distinga CLAR, FĂRĂ prelucrarede tip pitch correction (autotune/melodyne) și FĂRĂ efecte de voce care să altereze vocea genchorus/short delay. Se admite un minim hall/room/plate. Acesta este un criteriu de departajare la preselecție! Piesele cu voci prelucrate sunt descalificate din start!
- Negativul poate conține și voci adiționale CÂNTATE (nu dublate) și realizate pe o linie melodică DIFERITĂde cea interpretată de concurent.
- În cazul promovării preselecției, aceasta va fi piesa prezentată în concurs, respectiv NU va fi admisă în concurs nicio altă piesa în afara celei prezentate!

Sectiunea creație

Pentru înscriere concurenții vor completa datele personale solicitate și vor atașa în formularul online piesa propusă în format .mp3 sub formă de 2 fișiere distincte :
1. POZITIV
2. NEGATIV
respectiv
3. O fotografie ARTISTICĂ (plan mediu/prim-plan)  pe fond DESCHIS și fără accesorii (diplome, trofee,microfoane etc.). NU se admit fotografii din spectacole.
4. Declarație pe proprie răspundere (părinte sau compozitor), datată și semnată, atestând că piesa prezentată este în PRIMĂ AUDIȚIE și există acceptul compozitorului/textierului de a fi prezentată. 


 Aspecte tehnice: . 
- Fotografiile trebuie să aibă extensia .jpg sau .png și să fie cu latura mică de minim 1200 pixeli, la cea mai bună rezoluție și calitate posibilă.
- Melodia (pozitiv și negativ) să fie în format MP3 codată la minim 192 Kbps - NU sunt acceptate alte formate
- Declarația pe proprie răspundere va fi in format digital de imagine scanată (cu extensia .jpg sau .PDF) la rezoluție de 300 DPI.
- NUMELE FIȘIERELOR trebuie să conțină obligatoriu Numele și Prenumele concurentului și respectivtitlul documentului sau al piesei (ex. declarație / pozitiv / negativ etc.) + implicit extensia fișierului.
Exemple:  1. Popescu Ion - Povestea mea - pozitiv.mp3
              
2. Popescu Ion - declaratie.pdf
              3. Popescu Ion.jpg

Pe baza audierii materialului se va face preselecția concurenților pentru fiecare categorie de vârstă în parte la secțiunea interpretare, respectiv preselecția la secțiunea creație. 
Rezultatele vor fi publicate pe site-ul festivalului, începând cu data de 10 iunie 2014, pentru care vă rugăm să confirmați prin e-mail participarea la festival până în data de 14 iunie 2014.

Rezultatele preselectiei sunt irevocabile.


ORGANIZARE
Taxa de participare la festival pentru fiecare secțiune în parte este în valoare de 90 lei și se va vira în contul Asociației "Viva la Musica" nr. RO65 RNCB 0053 0486 0929 0001, deschis la BCR Brașov - cod fiscal 14895747, menționând NUMELE și PRENUMELE participantului, SECȚIUNEA și TEXTUL “Trandafirul din Cetate 2014”. Fără aceste mențiuni taxa NU va fi luată în considerare!

Cazarea, masa și transportul vor fi suportate de către participanți.

JURIUL
Din juriu vor face parte personalități ale vieții muzicale românești, specialiști și autorități locale și naționale.
Criteriile de jurizare la secțiunea interpretare urmăresc calitățile vocale ale concurentului (intonația,impostația, pronunția, respirația, timbrul), prezența scenică (impresia artistică, costumația adecvatăvârstei și piesei, coregrafia), punerea în valoare a piesei adecvată vârstei (INTERPRETARE și nu redare).
La secțiunea creație se va pune accent pe construcția piesei (linia melodică, structura armoni, orchestrația, liniile melodice secundare, construcția dinamică), textul adecvat vârstei, cât și prezentareapiesei (interpretare).

CONCURS
În concurs se va interpreta piesa trimisă la PRESELECȚIE, conform rezultatelor afișate. Toți participanții vor cânta live, fiind acompaniați de negativele trimise prin formularul de înscriere.
Nu ne asumăm răspunderea asupra conținutului datelor furnizate de către dvs. în formularul de înscriere șinici asupra calității negativelor pe care le trimiteți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu