Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 19 mai 2014

Regulament - Festivalul "EURORITM" , 10-14 iulie 2014 , Gura Humorului

COMUNICAT FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MUZICA EURORITM 2014

Asociatia Culturala EUROVOICES in parteneriat 


cu Ministerul Tineretului si Sportului si  Primaria Orasului Gura Humorului organizeaza in perioada 10-14 iulie 2014 Festivalul International de Muzica pentru Tineret EURORITM. Evenimentul face parte din manifestarile prilejuite de organizarea „Zilelor Humorului alaturi de alte actiuni culturale  devenite deja traditie la Gura Humorului.

Se pot inscrie in competitie tineri solisti cu varsta intre 15 si 35 ani (neimpliniti) pana in data de 7 iunie 2014. Participarea este condiționată de primirea invitației de participare din partea organizatorilor. Solistii care doresc sa primeasca invitatie din partea organizatorilor sunt rugati sa trimita pe e-mail la contact@euroritm.ro un mesaj in acest sens insotit de o descriere a  studiilor si activitatii muzicale.

Vor fi acceptati in finala maxim 33 solisti din Romania in total pentru cele doua categorii de varsta ( 15-21 ani si 21-35 ani). Organizatorii asigura pentru toti concurentii finalisti din Romania participarea la festival FARA TAXE,  cazarea  si masa GRATUIT la  hotel de minim trei stele incepand cu data de 10 iulie 2014 si pana in data de 14 iulie 2014.

Prestatiile live ale tinerilor artisti vor fi evaluate de catre un juriu international compus din personalitati ale industriei muzicale internationale, producatori, compozitori precum si organizatori de festivaluri internationale. Presedintele juriului international va fi domnul Tolga Gurdil din Turcia, compozitor si producator muzical, organizator al Festivalului International Shining Star si membru in conducerea executiva a WAFA (World Associations of Festivals and Artists). 


In datele de 11 si 12 iulie 2014,  pe scena amplasata in Parcul Arinis din Gura Humorului va avea loc concursul de interpretare pe grupe de varsta iar in data de 13 iulie 2014 se va desfasura gala de premiere cuprinzand recitalurile castigatorilor

Fiecare zi a festivalului se va finaliza prin  concerte sustinute de artisti si trupe consacrate din Romania ! Au confirmat deja prezenta pe scena de la Gura Humorului spre incantarea tuturor participantilor la “Zilele Humorului”: Xonia, Directia 5 si Pasarea Rock.



Ion Waszkiewicz-Filioreanu
Presedintele Asociatiei Culturale EUROVOICES
Director al Festivalului International de Muzica EURORITM

Telefon 0788244848


REGULAMENTUL FESTIVALULUI INTERNATIONAL
EURORITM”
                                      PENTRU CONCURENTII DIN ROMANIA
10 -14 IULIE 2014
GURA HUMORULUI, ROMANIA

1. SCOPUL SI OBIECTIVELE FESTIVALULUI

1.1. Organizatorii doresc ca acest festival sa devina un reper important in industria muzicala nationala si internationala si sa reprezinte o oportunitate de dezvoltare a carierei artistice.
1.2 Prin organizarea festivalului “EURORITM”, dorim sa oferim participantilor oportunitatea de a dezvolta colaborari nationale si  internationale prin schimbul de  contacte, intalniri cu membrii juriului international, reprezentanti ai caselor de productie artistica.

2.PARTILE IMPLICATE IN EVENIMENT

2.1 Organizatorii Festivalului “EURORITM”
ASOCIATIA CULTURALA EUROVOICES
IN PARTENERIAT CU
MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI
PRIMARIA MUNICIPIULUI GURA HUMORULUI
2.2 Participantii la festival
Tinerii interpreti cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani sunt invitati sa participe in competitie la urmatoarele categorii:
§  Interpretare- solisti vocali grupa 15-21 ani
§  Interpretare- solisti vocali grupa 21-35 ani

3. DESCRIEREA  EVENIMENTULUI

3.1 Conditii generale
Festivalul International EURORITM va avea loc in perioada 10-14 iulie 2014 la Gura Humorului, Parc Arinis,  sub forma de spectacol-concurs live, pe scena in aer liber cu un public numeros. Festivalul face parte din actiunile incluse in actiunile “Zilele Humorului”.
Se pot inscrie in competitie tineri solisti cu varsta intre 15 si 35 ani (neimpliniti). Participarea este condiționată de primirea invitației de participare din partea organizatorilor. Solistii care doresc sa primeasca invitatie din partea organizatorilor sunt rugati sa trimita pe e-mail la contact@euroritm.ro un mesaj in acest sens insotit de o descriere a  studiilor si activitatii muzicale.
Vor fi acceptati in finala maxim 33 solisti din Romania in total pentru cele doua categorii de varsta. Organizatorii asigura pentru toti concurentii finalisti din Romania participarea la festival FARA TAXE,  cazarea  si masa GRATUIT la  hotel de minim trei stele incepand cu data de 10 iulie 2014- pranz si pana in data de 14 iulie 2014- mic dejun.
Melodiile propuse de concurenti a fi interpretate in festival, pot fi numai  de muzica usoara sau rock, cantata in stil caracteristic (nu stil academic sau clasic). Melodiile in stil sportiv, mars sau patriotic nu vor fi acceptate. Arii din opere si operete clasice, la fel si melodiile populare in stil traditional nu vor fi acceptate.
Concurentii vor interpreta doua melodii la alegere (dar care respecta prevederile acestui capitol) in doua zile de concurs diferite.

3.2 Desfășurarea festivalului “EURORITM”
a) Pregătirea Festivalului
Fiecare participant care a primit invitația de participare va trimite la adresa de email: contact@euroritm.ro până cel târziu pe data de 7 iunie 2014 următoarele:
·         fisa de inscriere in finala ( anexa 1) completata corect, complet cu semnatura;
·         o scurta prezentare a concurentului (½ format A4, text format .doc ), pentru prezentatorul festivalului;
·         contractul de participare (anexa 2) semnat de catre concurent sau  reprezentantii legali ai concurentului minor;
·         copie certificat de nastere sau carte de identitate ;
·         o fotografie tip portret din care sa se vada in primul rand chipul, in format.jpg rezolutie minima 300 dpi;
·         Negativele  melodiilor ce vor fi interpretate in concurs in format. wav
b) Concursul
Festivalul Euroritm incepe in data de 10 iulie 2014, concurenții având obligația de a se prezenta la secretariatul festivalului din cadrul Parcului Arinis cu invitația de participare până la ora 21.30. Neprezentarea poate conduce la eliminarea din concurs.
Concurentii vor interpreta doua melodii la alegere (dar care respecta prevederile acestui capitol) in doua zile de concurs diferite.
In prima zi de concurs ( 11 iulie 2014) se va interpreta exclusiv in limba materna iar juriul va evalua in principal tehnica vocala conform sistemului de jurizare.
In a doua zi de concurs ( 12 iulie 2014) se va interpreta o melodie intr-o limba de circulatie internationala precum engleza, franceza, italiana sau spaniola, un hit international, iar juriul va evalua in principal comunicarea cu publicul, show-ul in ansamblul sau, conform sistemului de jurizare. Durata melodiilor alese nu poate depasi 4 minute.
Gala de premiere va avea loc Duminica, 13 iulie 2014. Cistigatorii festivalului vor trebui sa cante in Gala melodia din prima zi de concurs. Toti finalistii vor fi prezenti la Gala de premiere in costumatia de scena.
Ordinea intrarii in concurs va fi alfabetica( A-Z) pe grupe de varsta in prima zi si inversata ( Z-A) in a doua zi. Toti participantii vor avea ocazia sa repete pe scena in fiecare dimineata de concurs conform programarilor realizate si afisate de organizatori. Timpul de repetitie alocat fiecarui concurent va acoperi o strofa si un refren din melodia interpretata.( maxim 1-2 minute).
Fiecare seara de concurs se va incheia cu un concert a unor solisti sau trupe recunoscute pe plan national.

3.4 JURIUL SI JURIZAREA
JURIUL INTERNATIONAL
Juriul va cuprinde personalitati notabile si cu multa experienta in domeniu precum:  compozitori, dirijori, producatori muzicali, muzicieni profesionisti, organizatori de festivaluri internationale, reprezentantii partenerilor media nationali si a caselor de productie.
Fisele de jurizare vor fi semnate atit de presedintele juriului cit si de fiecare jurat pentru fiecare categorie de varsta din concurs. Fisele de jurizare vor fi publicate pe site-ul festivalului dupa incheierea competitiei.
SISTEMUL DE JURIZARE
Membrii juriului international noteaza toti concurentii. Se va acorda cate o nota pentru fiecare interpretare astfel:
  •  Interpretare ziua 1 ( 11 iulie 2014)- Fiecare membru al juriului international va acorda note de la 5 la 10 fiecarui concurent,  principalul  criteriu de jurizare fiind calitatea vocala (intonatie, claritatea pronuntiei, tehnica vocala etc.) si originalitatea interpretarii.
  • Interpretare ziua 2 ( 12 iulie 2014)- Fiecare membru al juriului international va acorda note de la 1 la 5 fiecarui concurent,  principalul  criteriu de jurizare fiind calitatea prezentei scenice (coreografie/miscare scenica, comunicarea cu publicul, simtul ritmului, expresivitate emotionala si transmiterea textului si muzicii, costumatie scenica).

Notele oferite la fiecare criteriu vor fi date cu 1 zecimala, la intervale de 0.1 puncte, respectiv: 10, 9,9, 9,8  etc.

Toate notele acordate de membrii juriului unui concurent in prima si a doua zi de concurs se insumeaza si constituie punctajul total al concurentului in cadrul festivalului functie de care se va realiza clasamentul final si pe grupe de varsta.

Concurentul cu cel mai mare rezultat pe fiecare grupa primeste locul I, urmatorul locul II, III si cele 2 mentiuni.Concurentul cu rezultatul cel mai mare din tot concursul primeste Trofeul Festivalului, indiferent de  categoria de varsta. Locul I si Trofeul Festivalului NU se cumuleaza.

In situatia putin probabila de egalitate intre concurenti ca si puncte acordate de juriu, un fragment de melodie va fi interpretat live fara negativ. Daca este cazul, aceste interpretari de departajare vor avea loc duminica, 14iulie  in prima parte a ceremoniei de premiere.
3.5 TROFEE SI PREMII
TROFEUL FESTIVALULUI “EURORITM”- consta in suma de 3000 lei, un trofeu valoros din cristal si  diploma.
Pentru fiecare categorie de varsta:
-       Premiul I – 700 lei , o cupa si diploma
-       Premiul II – 500 lei , o cupa si diploma
-       Premiull III – 300 lei , o cupa si diploma
-       Mentiuni de onoare- cite 2 mentiuni, cupa si diploma
Membrii juriului si partenerii Festivalului International “EURORITM” vor putea inmana premii speciale si invitatii la propriile festivaluri concurentilor dupa propria apreciere. Toti participantii in finala vor primi diplome de finalisti.

4.COSTURI. DETALII ORGANIZATORICE

Pentru solistii care au primit invitațiile de participare nu există costuri de participare. Cazarea și masa sunt asigurate pentru aceștia la un hotel de minim 3 stele.
Însoțitorii pot beneficia de oferte special de cazare și masa din partea organizatorilor, la cerere, în limita locurilor disponibile.
Organizatorii Festivalului International “EURORITM” pot pune la dispozitia finalistilor, la solicitarea acestora, servicii optionale de cazare si masa pentru insotitori..

5. RASPUNDEREA PARTICIPANTILOR. PREVEDERI SPECIALE

5.1 Competitorii si insotitorii acestora trebuie sa respecte toate prevederile prezentului regulament, aratand un nivel ridicat de disciplina si respect fata de ceilalti participanti, membrii juriului, organizatorii festivalului si public.
5.2 Toti competitorii minori trebuie sa fie insotiti in toate etapele Festivalului International “EURORITM”  de adulti, responsabili legali de comportamentul si integritatea sub toate aspectele ale minorului concurent.
5.3. Decizia Juriului este definitiva si nu poate fi contestata.
5.4 In cazul  nerespectarii regulamentului festivalului, netransmiterii materialelor necesare in forma si la data solicitata de organizatori, comportament  necorespunzator, lipsa de respect fata de juriu, organizatorii festivalului si alti participanti, concurentul ce se va gasi intr-una din aceste situatii va fi eliminat din festival prin decizia Directorului Festivalului.
5.5 Toate premiile in bani ce depasesc valoarea de 600 RON fac obiectul legislatiei romane in privinta impozitarii venitului. Plata impozitului pe venit aferent premiilor in bani  este obligatia fiecarui castigator.
5.6 Prezentul regulament se supune legislatiei romane in vigoare si poate fi schimbat de catre organizatori in cazul unor situatii neprevazute.

6.DATE DE CONTACT

Telefon 0788244848
Fax 0332800800
Directorul festivalului
Ion Waszkiewicz-Filioreanu
Secretar general
Simona Waszkiewicz-Filioreanu
Pagina Web
www.facebook.com/EURORITM              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu