Festivaluri concurs muzica 2020


vineri, 4 aprilie 2014

Regulament - Festivalul "Vocea Cetăţii” , 3 mai 2014 , Sighişoara



FUNDAŢIA ELAN 
în parteneriat cu 

PRIMĂRIA ORAŞULUI SIGHIŞOARA
Organizează-  Festivalul Naţional De Muzică Usoara Pentru Copii şi Adolescenţi
 Vocea Cetăţii”  
 prima ediţie  Sighişoara  3 Mai 2014

Program cadru:
10.00 – 11.00 – probe sunet
11.00 – 13,30: CONCURS grupele 6-8 ani, 12-14 ani
13,30- 15,00 pauza de masa
15,00-17,30 grupele 9-11 ani, 15-18 ani
17,30 -18,30 deliberarea juriului
18,30 Recital invitat special
19.00 – DECERNAREA PREMIILOR FESTIVALULUI

REGULAMENT DE PARTICIPARE
Capitolul I. – Dispozitii generale

Art. 1. Festivalul Naţional "Vocea Cetăţii 2014" este o manifestare artistică anuală, organizată de Fundaţia Elan Bucureşti în parteneriat cu Primăria oraşului Sighişoara. În anul 2014, va avea loc prima editie, urmând ca din 2015, festivalul să dobândească caracter international.

Art. 2. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea si promovarea tinerilor talentati în interpretarea muzicii uşoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, si nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. Toate aceste obiective se vor indeplini într-un cadru aparte oferit de specificul oraşului Sighişoara, contribuind astfel şi la promovarea acestui spatiu românesc deosebit si al valorilor locale. De asemenea, constituie o forma de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen. Nu în ultimul rând are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.
Capitolul II. – Conditii de participare 

Art. 3
Festivalul are caracter naţional. Se pot inscrie interpreţi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii şi adolescenţi talentaţi în interpretarea vocală a muzicii usoare, pregătiţi să participe la acest gen de competiţie cu însoţiţorul legal.
Concurentii se vor inscrie in concurs cu o singura melodie. Aceasta trebuie sa faca parte din repertoriul romanesc de gen. Concurentii care au si alta nationalitate decat cea romana pot interpreta melodia romaneasca in limba materna.
IMPORTANT!
PIESELE NEADECVATE VÂRSTEI INTERPRETULUI, VOR FI EXCLUSE DIN COMPETIŢIE ÎN FAZA DE PRESELECŢIE!
Art. 4. Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele categorii de vârsta :
Junior               6 – 8 ani
  9 – 11 ani
12 – 14 ani
Adolescent     15 – 18 ani
Art. 5. În concurs vor fi prezentate melodii de muzică uşoară din repertoriul românesc , live cu suport negativ orchestral, pe suport digital, format audio wav sau mp3. Negativul orchestral poate conţine voci de susţinere (grup vocal) cu condiţia ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.

Art. 6. 
Toţi concurenţii si ceilalţi deţinători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor şi biografiilor lor în contextul promovării si difuzării manifestarii. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pentru CD-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau al oricărui alt produs realizat de către Fundaţia Elan Bucureşti şi Primăria Sighişoara. Concurentii trebuie sa faca dovada acordului asupra melodiei dat de autorul acesteia.
Capitolul III. – Înscrieri în concurs

Art. 7. Concursul are două etape:
  1. PRESELECŢIA- ÎNSCRIERILE SE VOR FACE PÂNĂ ÎN DATA DE 25 APRILIE 2014. Rezultatele  preselecţiei vor fi afişate pe site-ul www.fundatiaelan.ro  în data de 27 Aprilie 2014.
Înscrierile pentru preselecţie se fac pe baza următoarelor materiale :
- Fişa de înscriere 
- Acordul autorului de interpretare a piesei din concurs
- Copie certificat de naştere/Carte de identitate
- 1 foto prim plan ( jpg )
- 1 piesă muzicală (negativ si pozitiv) in format mp3
PRESELECŢIA ESTE GRATUITA
  1. FAZA FINALĂ : ÎNSCRIERILE SE VOR FACE PÂNĂ LA DATA DE  01 MAI  2014,
pe baza copiei chitanţei de plată a taxei de participare în finala concursului, în valoare de:
            100 lei/concurent  si a rezultatelor preselectiei.
Pentru persoanele care solicită cazare (concurent + însoţitor legal) se pot oferi  maximum 52 de locuri în internatul Liceului “Joseph Haltrich” din Sighişoara, la tariful de 45 Lei/noapte/ persoană, achitati concomitent cu taxa de participare în finala concursului, până în data de 01 mai 2014, în:
Contul  IBAN:  RO56 RNCB 0191 0156 4282 0001-RON
 Deschis la BCR, Filiala SIGHISOARA de Fundaţia ELAN Bucureşti,  COD FISCAL:9421941
TAXA DE PARTICIPARE ÎN FINALĂ NU SE RETURNEAZĂ.
În caz de renunţarea ulterioară la cazare se va returna 50% din valoarea achitată.
Detalii pe www.haltrich.net prezentare internat. Internatul se află in Piaţa Cetăţii Sighişoara, lângă Sala de Festivităţi a Primăriei unde se va desfăsura concursul).

Art. 8. Materialele solicitate vor fi trimise în datele  menţionate la Art.7 A şi B pe adresa de e-mail: voceacetatii2014@fundatiaelan.ro 
           După termenele menţionate nu se mai primesc materiale. 
   
Art. 9. În concurs concurenţii vor interpreta obligatoriu numai piesa trimisă, pe suport digital, la preselectie.

Art. 10. 
Festivalul "Vocea Cetăţii" ediţia I-îi, se va desfăşura Sâmbătă 3 Mai 2014 în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara şi va fi transmis, în funcţie de condiţiile meteo, live pe un ecran amplasat în Piaţa Cetăţii. Programul festivalului va fi afişat în timp util pe site-ul oficial al evenimentului. 

Capitolul IV. – Juriul
Art. 11. Juriul este compus din personalităti de marcă ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, redactori radio, TV, directori case de discuri, personalităţi culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonată de un Preşedinte desemnat de organizatori.
Capitolul V. - Jurizarea 
Art. 12. Criteriile de jurizare vor avea în vedere calităţile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezenţa scenică, perspective de a avea o carieră în domeniu. Contestatiile aparute ulterior nu vor fi luate in considerare.
Art. 13. Notarea concurenţilor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât şi procesul verbal întocmit după determinarea exactă a câştigătorilor.
Capitolul VI. – Premii  
Art. 14. Se vor acorda premii in produse si bani dupa cum urmeaza:
-         Marele Trofeu al Festivalului – in valoare de 1000 RON

Art. 15. 
Se va acorda la fiecare grupă de vârstă Trofeul Festivalului Naţional "Vocea Cetăţii" Ediţia I-îi. in valoare de 700 RON
Art. 16. Se vor acorda la fiecare grupă de varstă  Locurile I, II, III. Constand in premii in bani de 500 RON, Premiul I, 300 RON Premiul II, 200 RON Premiul III
Art. 17. Marele Trofeu al Festivalului va fi ales dintre cei 4 castigatori ai Trofeelor pe grupe. Prin castigarea Marelui Trofeu la grupa respetiva, castigatorul Preliului I devine automat castigatorul Trofeului de grupa premiul II va deveni premiul I, premiul III va deveni premiul II iar urmatorul clasat in ordinea mediilor va ocupa locul III.
Art. 18. Castigatorii Trofeelor Grupelor si a Marelui Trofeu nu vor mai avea dreptul sa participle la editia urmatoare a Festivalului.
Art. 19. Juriul va putea redistribui sumele alocate pe fiecare grupa in functie de valoarea concurentilor premiaţi.
          
Art. 20
Juriul va acorda si premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune şi radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Fiecare concurent va primi o diploma de participare si un cadou din partea organizatorilor.
Capitolul VII. - Obligaţiile participanţilor
·         Sa respecte clauzele regulamentului festivalului. 
·         Sa semneze declaraţiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
·         Pe durata participării în festival le este interzis concurenţilor/ părinţilor/ profesorilor  să contacteze membrii juriului.
·         Nesemnarea declaraţiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator , de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
·         Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
Capitolul VIII. - Obligatiile organizatorilor 
o    Organizează, pune la dispoziţie sala de spectacole şi sonorizarea.
o    Asigură paza si protecţia pe toată durata festivalului, inclusiv în timpul repetiţiilor prin interzicerea accesului presei şi a fotoreporterilor în culisele scenei, cu excepţia televiziunii care va asigura transmisia în direct a evenimentului.
o    Asigură corectitudinea centralizării voturilor pentru clasamentele finale.
o    Asigură fondurile necesare premiilor acordate.
o    Asigură cazarea pentru interpreţii care solicită, două nopti, (interpret şi însoţitor legal) la internatul Liceului “ Joseph Haltrich” din Sighişoara.
o    Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Capitolul IX. - Dispoziţii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizează sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate atribuţiile fiecăruia.

* Resursele financiare şi materiale necesare festivalului/ concurs provin din: 
-        Sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Sighisoara, în valoare de 10000 RON, care acoperă costurile de cazare si masă pentru membrii juriului, precum si sonorizarea şi transmiterea festivalului in Piaţa Cetăţii în funcţie de condiţiile meteo..
-        Sprijinul material al Primăriei Municipiului Sighisoara, prin punerea la dispoziţie a Sălii de Festivităţi, pentru desfăşurarea evenimentului, precum şi a spatiului pentru transmiterea video în Piaţa Cetăţii.
-        Contributia directă a Fundaţiei Elan din resurse financiare proprii şi voluntariat.
-        Sponsorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului/concurs sau diverse obiecte şi servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
-        Taxele de participare ale concurenţilor.
-          Fiecare ediţie a festivalului/concurs se bazează pe elaborarea unui proiect de venituri şi cheltuieli realizat până cel tarziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începând cu primul trimestru al anului următor.


     
 Informatii suplimentare, zilnic 12.00 – 18.00 la secretariatul Festivalului 
                           Tel. 0744.63.52.17/ 0744.63.52.18
şi pe www.fundatiaelan.ro

_______________________________________________________________________________
FUNDATIA ELAN BUCURESTI

FESTIVALUL NATIONAL “VOCEA CETATII” EDITIA I-ii

SIGHISOARA, 3 Mai 2014


FISA INSCRIERE IN CONCURS

Numele şi prenumele concurentului _______________________________________________

Data naşterii _____ Adresa completă ________________________________________________

Telefon părinte ______________________ E-mail  ________________________________________________

Locul de pregătire _______________________________________________________

Profesor _______________________________________________________________

Titlul piesei interpretata in concurs/ compozitor /textier _______________________________
OPTEAZA pentru cazare 2 persoane, doua nopti(concurent+ insotitor)
                                   DA                                       NU

FUNDATIA ELAN BUCURESTI

FESTIVALUL NATIONAL “VOCEA CETATII” EDITIA I-ii

SIGHISOARA, 3 Mai 2014

  DECLARATIE
                                                  
Subsemnata (ul)_____________________________________________ posesor al C.I.
Seria________ Nr._______________ eliberat de____________ la data de ____________,
in calitate de parinte/profesor al concurentei(lui)

__________________________________declar ca sunt de acord cu cesionarea


drepturilor ce deriva din prestatiile artistice ale piesei
________________________________________________________prezentata

la Festivalul Vocea Cetatii- Sighisoara 2014


Data,    ______2014                                                                                                     Semnătura,

_______________________________________________________________________

FUNDATIA ELAN BUCURESTI

FESTIVALUL NATIONAL “VOCEA CETATII” EDITIA I-ii

SIGHISOARA, 3 Mai 2014

ACORD INTERPRETARE
TITLU PIESĂ: ...........................................................................................................
COMPOZITOR: ........................................................................................................
TEXTIER: ................................................................................................................
INTERPRET (solist): .......................................................................................

SUBSEMNATUL: ..........................................................................................
CI: .................................................................................................................
CNP: .............................................................................................................
TELEFON: .....................................................................................................
MAIL: .............................................................................................................
In calitate de autor al operei muzicale mai sus mentionate, autorizez in mod neexclusiv prin prezentul pe .......................................................................... sa interpeteze aceasta opera muzicala în cadrul Festivalului naţional de muzica usoara pentru copii si adolescenti ,,VOCEA CETATII 2014”, care va avea loc în data de 03 Mai 2014 in  :,,SALA DE FESTIVITATI a Primariei orasului Sighisoara”.
De asemenea, conştientizez efectele ce se pot produce în timpul şi după consumarea evenimentului (înregistrare şi difuzare publică audio-video, prin intermediul mass-media, internet etc.) şi, drept urmare, nu voi împiedica realizarea lor.
Remunerarea subsemnatului pentru actele de utilizare a operei muzicale in formele prevazute de art. 13 la lit. a), b) f),  g) si h) din legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare,  se va realiza prin intemediul UCMR-ADA potrivit normelor aplicabile.
DATA:                                                           SEMNĂTURA






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu