Festivaluri concurs muzica 2020


vineri, 5 iulie 2013

Regulament Festival "Drăgan Muntean" , 25-28 iulie 2013 , Deva – Poieniţa Voinii

CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI
PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE HUNEDOARA
Str. 1 Decembrie nr. 30, tel. 0354 407407
Nr. 135 / 14.06.2013

REGULAMENT
Festivalul Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc

 „Drăgan Muntean

Ediţia a II-a Deva – Poieniţa Voinii 25 – 28 IULIE 2013

Unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu este Ţinutul Pădurenilor, situat pe valea râului Cerna, pe versantul estic al Munţilor Poiana Ruscăi. Ca zonă etnografică este una dintre cele mai bogate şi mai frumoase zone din ţară, unde se găsesc oameni minunaţi înzestraţi cu har de la Dumnezeu în a interpreta cântecul doinit. De aici a plecat spre lume pentru a o cuceri Drăgan Muntean. Modul de interpretare al cântecului doinit şi nu numai, l-a făcut cunoscut în rândul interpreţilor de marcă ai folclorului românesc. Deşi a plecat prea repede din lumea cu dor în cea fără dor, a reuşit să lase iubitorilor de cântec popular o bogăţie inestimabilă: cântecele sale.
Tocmai de aceea, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale au găsit necesar, în memoria marelui doinitor al hunedorenilor, organizarea celei de a II-a ediţii a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”.
Scopul manifestării constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării. Acest festival este destinat tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, care doresc să culeagă şi să interpreteze cântece populare autentice româneşti.

Festivalul Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”, ed. a II-a, este organizat în perioada 25 – 28 iulie 2013.
Condiţii de participare:
La concurs sunt invitaţi să participe, din fiecare judeţ doi solişti vocali, având vârsta cuprinsă între 16 – 30 de ani. Sosirea participanţilor la Deva, va fi în data de 24 iulie 2013 la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, până la ora 1000, urmând ca preselecţia să se desfăşoare în aceeaşi locaţie începând cu ora 1200.

Concurenţii vor interpreta atât la preselecţie cât şi în concurs, o doină sau o baladă fără acompaniament muzical şi un cântec cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezintă.Totodată concurenţii îşi vor descrie costumele populare pe care le poartă.
De asemenea concurenţilor li se vor adresa întrebări referitoare la activitatea artistică şi la repertoriul lui Drăgan Muntean.
Pentru asigurarea acompaniamentului concurenţilor, melodiile vor fi notate în tonalitatea convenabilă interpretului, partiturile muzicale urmând a fi trimise până la data de 22 iulie.
Concurenţii care nu vor trece preselecţia vor primi cazare doar în ziua preselecţiei.
Înscrierea la concurs se va face până la data de 19 iulie pe baza Fişei de înscriere însoţită de o copie după cartea de identitate. Fişa de înscriere, copia cărţii de identitate şi partiturile pot fi expediate prin poştă pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara,Str. 1 Decembrie nr. 30, cod: 330025, Deva, jud. Hunedoara; la nr. de fax 0354 819728, 0354 407407 sau pe adresa de e-mail: cjcpcthd@gmail.com

Juriul va fi compus din personalităţi marcante ale genului, specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc.
Cheltuielile privind transportul vor fi suportate de către concurenţi sau de instituţiile pe care le reprezintă. Cheltuielile de masă şi cazare vor fi suportate de către organizatori.

Se vor acorda următoarele premii:
- Trofeul „Drăgan Muntean” - 3000 ron
- Premiul I, - 2500 ron
- Premiul II, - 2000 ron
- Premiul III - 1500 ron
- O menţiune specială - 1000 ron
Juriul are dreptul de a redistribui premiile cu acordul directorului festivalului.
Festivalul Concurs şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în data de 25 iulie ora 1200 , respectiv în data de 26 iulie ora 1800 în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Laureaţii vor participa şi la Festivalul Pădurenilor organizat pe Dealul Cornetului din Poieniţa Voinii în data de 27 – 28 iulie 2013.

Director festival,
Mariana Deac






Festivalul Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”
Ediţia a II-a Deva – Poieniţa Voinii 25 – 28 IULIE 2013
FIŞĂ DE ÎNSCRIERE


Nume şi prenume__________________________________vârsta_____________
Localitatea_________________________________________________________
Strada___________________Nr ___________Judeţul_______________________
Telefon/e-mail______________________________________________________

REPERTORIUL 
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Date privind participarea la alte concursuri şi distincţii obţinute
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Data______________ Semnătura_____________