Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 17 iunie 2013

Regulamentul Festivalului "CÂNTECUL DE DRAGOSTE DE-A LUNGUL DUNĂRII" , 26-28 iulie 2013 , Brăila

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA
Centrul de Creatie
Festivalul International de Folclor
"Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii"
Editia a VII-a, Braila, Romania, 26 - 28 iulie, 2013

Varietatea tematica a folclorului impune, cu precadere, acel gen artistic ce se adreseaza sufletului prin starile emotionale si sensibile pe care le degaja si anume, cantecul de dragoste. Organizatorii isi propun deci, redescoperirea, valorificarea si promovarea acestor creatii si afirmarea de noi interpreti ai genului vocal destinat prin definitie sa sporeasc bogatia spirituala a tuturor locuitorilor de la Dunare si nu numai.
Concursul se adreseaza solistilor vocali si grupurilor (maximum 5 persoane), artisti amatori apartinand tarilor de pe cursul Dunarii: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina.
Pot participa la concurs persoane care au depasit varsta de 18 ani. Este recomandabil ca, in cazul participantilor din judetele riverane  Dunarii din Romania, unul dintre concurenti sa apartina grupului etnic preponderent - ucraineni, tatari, turci, rusi-lipoveni de rit vechi, greci, italieni etc.
Laureatii editiei precedente nu pot participa la concurs. Castigatorii premiilor 1 si 2 vor fi prezenti cu un microrecital (acestora li se vor deconta cheltuielile de transport si li se va asiasigura cazare si masa). In cazul participarii unui concurent la doua dintre editiile festivalului, o a treia participare nu este posibila.
Inscrierea la concurs se face pe baza de Fisa de participare (conform anexei). Fisa va fi insotita de CD care contine repertoriul de concurs. Acestea vor fi transmise Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Piata Traian, nr. 2 cod postal 810153, telefon si fax +40.239.614.710 Braila, Romania pana la data de 21 iunie 2013. Piesele in format mp3 si documentele necesare inscrierii pot fi transmise si pe adresa cult.traditional@gmail.com ,maria.puscaciu@yahoo.com
Fiecare concurent va prezenta 2 piese contrastante ca structura (tempou, melodie, ritm, caracter); prima piesa, fara acompaniament, iar a doua cu acompaniament orchestral si care sa exprime zona etnofolclorica din care provine concurentul. Piesele vor raspunde, prin continut, mesajului transmis prin chiar genericul concursului – cantecul de dragoste. Cu alte cuvinte, interpretii se vor prezenta la Festival - in exclusivitate – cu repertoriu de dragoste. In cazul reprezentantilor etniilor, piesele vor fi din repertoriul minoritatii respective.
Concurentii vor purta costumul specific zonei sau al etniei din care fac parte.
Concursul se desfasoara live, acompaniamentul fiind asigurat de Orchestra Lautarii, dirijata de Nicolae Botgros din Republica Moldova.
Preselectia se face pe baza materialului audio transmis – CD sau mp3 – in data de 24 iunie 2013; deciziile vor fi luate de catre Juriul concursului. Concurentii admisi vor fi anuntati iar acestia au obligatia de a transmite organizatorilor partiturile pieselor trimise.
Concursul se desfasoara in zilele de 26, 27, 28 iulie 2013. In ziua de 28 iulie se va desfasura Gala de premiere si Concertul laureatilor.
Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita prin tragere la sorti sau, cu acordul concurentilor, intr-o ordine ce urmeaza parcursul fluviului Dunarea de la izvoare pana la varsare.
Organizatorii asigura concurentilor selectati cazarea si masa pentru toata perioada concursului. Cheltuielile de transport revin concurentilor sau institutiilor pe care le reprezinta. Concurentii straini ce se deplaseaza cu avionul sau cu trenul vor fi preluati de catre organizatori de la aeroport sau gara si condusi la Braila cu mijloace de transport proprii.
Pentru concurentii din strainatate care vin de la o distanta mai mare de 800 km pot fi decontate cheltuielile de transport in baza documentelor aferente.
Juriul concursului va fi alcatuit din personalitati ale folcloristicii, specialisti de prestigiu, care, prin valoare si competenta profesionala, vor garanta corectitudinea clasamentului dupa urmatoarele criterii: calitatea interpretarii, autenticitatea si valoarea artistica a pieselor, autenticitatea costumului, tinuta scenica a interpretului.
Premii :
Premiul I -   5.000 euro
Premiul II -  3.000 euro
Premiul III - 1.500 euro
3 mentiuni a cate  500 euro
pot fi acordate si premii speciale
Premiile sunt impozabile, conform legislatiei romane in vigoare. Sunt scutiti de impozit concurentii straini care sunt si fac dovada ca sunt elevi sau studenti.

Date de contact
Telefon si fax 0239.614.710
Maria Puscaciu 0723.214.657, e-mail maria.puscaciu@yahoo.com


Fisa de inscriere
Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii
Editia a VI-a Braila, Romania 
26 - 28 iulie, 2013

Nume si prenume.......................................................................
Locul si data nasterii .......................................................................
Document de identitate
seria..............nr......................codul numeric personal.............................
....................................................................................................................
Adresa ....................................................................................
E-mail ..............................................................telefon.....................................
Profesia, ocupatia.......................................................................................
Zona folclorica pe care o reprezinta ..........................................................
Pregatire muzicala (daca are)....................................................................
Date esentiale privind activitatea artistica-muzicala (daca activeaza 
intr-o institutie, concursuri, spectacole, premii, colaborari).......................................…………………………………………………
............................................................................................................................
............................................................................................................................

Repertoriul propus pentru concurs, sursa:
1.............................................................................................................
2.............................................................................................................
Avizat C.J.C.P.C.T.,                                        Semnatura concurentului
(pentru concurentii romani)
..............................                                          ................................