Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 4 iunie 2013

Regulament Festival "GOLDEN VOICE" , 29 iunie 2013 , Ploiești




PALATUL COPIILOR PLOIESTI
FESTIVALUL REGIONAL DE MUZICA POP

"GOLDEN VOICE"
PLOIESTI- EDITIA I
29 IUNIE 2013

REGULAMENT

Capitolul I – Dispozitii generale





Art. 1. Festivalul Regional „ Golden Voice „ Ploiesti 2013 editia I este o manifestare artistica care implica 12 judete aflate in imediata vecinatate a judetului Prahova, organizata de Palatul Copiilor Municipiul Ploiesti. Sunt invitati sa participe la acest eveniment muzical, toti copiii care au aptitudini artistice si inclinatie evidenta catre muzica usoara – pop.

Art. 2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea vocilor cu adevarat valoroase ale muzicii pop.
De asemenea, acest festival este o forma de educatie muzicala care dezvolta ramura genului de muzica usoara - pop, imaginatia si personalitatea viitorilor artisti, cunoasterea si respectarea valorilor acestui gen de catre ascultatori, improspatarea peisajului muzical actual cu interpreti de muzica pop, tineri talentati.

Art. 3. Festivalul Regional „ Golden Voice „ 2013 Editia I se desfasuara
in 2 etape :
- Etapa 1 : preselectia
- Etapa 2 :
concursul

Capitolul II – Conditii de participare

Art. 4. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
Art. 5. Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele categori de varsta :
5 – 6 ani
7 – 11 ani
12 – 15 ani
16 – 19 ani
Art. 6. In concurs vor fi interpretate vocal, live, melodii pop din repertoriul autohton si international, cu suport orchestral inregistrat pe CD in format audio wave 16 bit/44,1 Khz ( exclus mp3). Nu sunt permise voci ajutatoare identice cu linia melodica vocala interpretata live suprapuse pe orchestratie .
Sunt permise doar vocile de spate cu linii melodice diferite de linia melodica vocala interpertata live cu conditia ca nivelul de volum al vocilor respective suprapuse cu orchestratia sa nu depaseasca nivelul de volum al orchestratiei.
Negativele care au vocile de spate ridicate la volume care depasesc nivelul de volum al orchestratiei nu vor fi acceptate in concurs.

Art. 7. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a folosi imaginile sau materialele video inregistrate in timpul evenimentului pentru promovarea ediţiilor viitoare ale concursului, fără limită de timp.

Capitolul III. – Inscrierile la Preselectie


Art. 8.Materiale necesare pentru inscriere :

- fisa de inscriere in concurs completata corect

- copie dupa certificatul de nastere sau c.i.

- doua fotografii artistice in format jpg - plan intreg si prim plan

- copie de pe ordinul de plata aferent achitarii taxei de participare in valoare de 30 de Lei in contul deschis la RAIFFEISEN BANK RO64 RZBR 0000 0600 1566 0473 - Titular DRAGAN GABRIELA DOINITA (pe ordinul de plata se va specifica in clar : Taxa G.V. Ed. 1 – Ploiesti, numele concurentului si localitatea.

- orchestratia (negativul) si pozitivul unei piese reprezentative de muzica usoara-pop din repetoriul romanesc sau international,cu vocea concurentului, in conformitate cu conditiile impuse de organizator la Capitolul II, art. 6 , in format wav - constituie un avantaj in procedura de departajare din cadrul preselectiei calitatea buna a inregistrarii

Art. 9. Materialele necesare inscrierii in concurs vor fi trimise pana pe data
de 23 iunie 2013 pe adresa de e-mail : goldenvoiceromania@gmail.com . Materialele audio care depasesc limita de mb permisa de contul de e-mail de pe care faceti inscrierea pot fi trimise si prin s4.transfer.ro mentinonand in momentul redactarii e-mailului de inscriere si linkul de pe s4.transfer.ro de unde se pot downloada materialale audio . Fisa de inscriere se completeaza cat mai citet cu pix de culoare albastra, se scaneaza color apoi se trimite pe adresa de e-mail mentionata mai sus impreuna cu celelalte materiale necesare inscrierii in concurs.

Dupa data de 23 Iunie nu se mai primesc materiale pentru inscrierea in concurs. Concurenti care nu au trimis toate materialele necesare inscrierii si nu au completat corect fisa de inscriere pana la data limita a inscrierilor sunt descalificati.



Capitolul IV. – Preselectia



Art. 10. Juriul va audia fiecare piesa trimisa si va decide concurentii admisi in concurs in functie de punctajul acordat fiecarui concurent. Punctajul se determina tinand cont de potentialul vocal, tehnica de interpretare vocala ascultand inregistrarile fiecarui concurent, calitatea si imaginea artistica imortalizata in fotografiile trimise, Lista si ordinea de participare a concurentilor admisi se va afisa pe site-ul oficial al festivalului cu cateva zile inainte de data desfasurarii concursului.

Capitolul V. – Concursul



Art. 11. Taxa de participare pentru inscrierea in concurs este nereturnabila.
Art. 12. In concursul final, concurentii admisi vor interpreta piesa trimisa pentru preselectie la inscrierea in concurs in conformitate cu Capitolul II, art. 6 din acest regulament. Fiecare concurent poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara (backing vocals sau dansatori)
Art. 13.Din momentul in care un concurent a fost admis in concurs cu o melodie in urma preselectiei, piesa
nu mai poate schimbata.
Art. 14.Festivalul concurs „ Golden Voice „ editia I se va desfasura Sambata 29 Iunie 2013 incepand cu orele 10.00 in SALA EUROPA din Municipiul Ploiesti. Programul festivalului si orice modificare intervenita in desfasurarea concursului vor fi afisate pe site-ul oficial al evenimentului.



Capitolul VI. – Juriul


Art. 15. Din juriu vor face parte personalitati renumite ale muzicii usoare-pop romanesti, membrii ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, interpreti de muzica pop cunoscuti si personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat.

Capitolul VII. - Jurizarea


Art. 16.Criteriile de jurizare se bazeaza pe calitatile vocale ale concurentilor, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica si interpretarea, perspectivele de a dezvolta o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt definitive si incontestabile.
Art. 17.Juriul va acorda note de 7, 8, 9 sau 10 fara sutimi. Rezultatele jurizării vor fi comunicate de către fiecare membru, inclusiv de către Preşedintele Juriului la finalul competitiei.
Art. 18. Notarea concurentilor, se va face de catre fiecare membru al onoratului juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa stabilirea castigatorilor. Castigatorul Trofeului Golden Voice va fi desemnat de acel concurent care va obtine cel mai bun rezultat indiferent de grupa de varsta.



Capitolul VIII. – Premii


Art. 19.Se va acorda Trofeul Festivalului Interjudetean de Muzica Pop “ Golden Voice “ Editia I Ploiesti 2013 ( Trofeu, medalie si diploma )
Art. 20. Se vor acorda pentru fiecare categorie de varsta premii constand in Cupe, medalii si diplome pentru locurile I, II, III .
Art. 21. Se va acorda premiul special al cercului de Muzica Pop, Interpertare si Prezenta Scenica – Palatul Copiilor Ploiesti, coordonat de prof. compozitor Alin Nicodim .
Art. 22. Se vor acorda cate 3 mentiuni pentru fiecare categorie de varsta.
Art. 23. Toti concurentii vor primi diploma de participare.
Art. 24. Nu se acorda premii in bani.

Capitolul IX. - Obligatiile participantilor

Art.25.Sa respecte regulamentului festivalului.
Art.26. Este interzis concurentilor/parintilor/profesorilor sa contacteze membrii juriului pe durata participarii la festival.

Art.27. Prin participarea la acest festival, concurentii, parintii lor sau profesorii coordonatori, sunt obligati sa completeze corect, cu date reale fisele de inscriere in concurs.
Art. 28. Sa nu posteze pe internet, alte informatii despre Festivalului de Muzica Pop „ Golden Voice”, decat cele preluate de pe www.goldenvoice.ro , specificandu-se sursa.
Art.29. Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii atrage dupa sine eliminarea din concurs a concurentului.
Art.30.Orice detaliu legat de prezentarea piesei in concurs, privind depturile de autor ale operelor muzicale utilizate de catre concurenti pentru interpretare, nu intra in atributiile organizatorilor sau ale juriului. Aceste detalii se vor reglementa strict intre compozitor-textier-aranjor-interpret.

Capitolul X. - Obligatiile organizatorilor


Art.31.Organizeaza festivalul asigurand locatia de spectacol si sonorizarea corespunzatoare a acestuia.
Art.32.Asigura corectitudinea centralizarii notelor acordate concurentilor de catre juriu pentru stabilirea clasamentului final.
Art.33.Asigura diplomele cupele si medaliile pentru toti castigatorii desemnati.
Art.34.Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Dispozitii finale


Art.35.Organizarea Festivalului Regional de Muzica Pop “ Golden Voice “ Editia I Ploiesti 2013 se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite precizandu-se contributiile fiecaruia.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial al festivalului www.goldenvoice.ro sau sunati la nr de telefon : 0244 596 146

COORDONATOR FESTIVAL
Alin Nicodim

ORGANIZATOR

PALATUL COPIILOR MUNICIPIUL PLOIESTI





FESTIVALUL REGIONAL DE MUZICA POP
GOLDEN VOICE
- Editia I -
Ploiesti, 29 iunie 2013
FISA DE INSCRIERE
Numele si prenumele concurentului :
________________________________________________________________________
Data nasterii: ___________Varsta:___________
Adresa: ___________________________________________________________
Activitatea artistica: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Profesor Indrumator:______________________
Date de contact :
Telefon: __________________________________________________________
E-Mail: ___________________________________________________________
Piesa:
Titlul piesei: _______________________________________________________
Compozitor: _______________________________________________________
Durata: __________
Declar pe proprie raspundere ca datele inscrise in acesta fisa sunt cele reale, ca am acordul detinatorilor de drepturi de autor ale acestei opere muzicale privind interpretarea ei si sunt de acord cu toate conditiile impuse prin regulamentul acestui concurs.
Data:                                               Semnatura reprezentantului legal al concurentului