Festivaluri concurs muzica 2020


sâmbătă, 4 mai 2013

Regulament Festival "UN TALENT ÎNNĂSCUT" , 15 iunie 2013 , Râmnicu Vâlcea



Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii

UN TALENT ÎNNĂSCUT
Ediţia a IV-a
Râmnicu Vâlcea, 15 iunie 2013

REGULAMENT
Festivalul se va desfășura in sala Filarmonicii Ion Dumitrescu din Rm. Valcea, str. Calea lui Traian, Nr 138 B


ORGANIZATORI: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE
INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN VÂLCEA
LICEUL DE ARTE „VICTOR GIULEANU” RM.VÂLCEA
FUNDATIA CULTURALA „TINERE TALENTE”
PARTENERI: - Primăria municipiului Rm.Vâlcea
- Teatrul Municipal „ARIEL” Rm. Valcea si CINEMA OSTROVENI
- Televiziunea VTV

SCOPUL PROIECTULUI :Festivalul îşi propune descoperirea, sprijinirea şi promovarea copiilor şi tinerilor interpreţi de muzică uşoară, sensibilizarea şi educarea tinerei generaţii, dezvoltarea simţului estetic si al bunului gust, cunoaşterea şi respectarea adevăratelor valori ale muzicii.

LOCUL DE DESFĂŞURARE: sala ,,Cinema Ostroveni’’ a Teatrului
Municipal Ariel din Rm. Vâlcea.

STRUCTURA FESTIVALULUI: secţiunea INTERPRETARE solişti şi grupuri vocale (cu maxim 10 participanti). Pot participa copii talentati in interpretarea muzicii usoare din grădiniţe, şcoli, licee, palate şi cluburi ale copiilor din toată ţara.

CATEGORII DE VÂRSTĂ: 4 – 6 ani / solisti si grupuri vocale
7 – 9 ani / solisti si grupuri vocale
10 – 12 ani / solisti si grupuri vocale
13 – 15 ani / solisti si grupuri vovale
16 – 19 ani (elevi pana in clasa a XII-a)
- solisti si grupuri vocale


CONDIŢII DE PARTICIPARE: Toţi copiii care doresc să participe la Festival se vor inscrie la preselecţia concursului pana pe data de 26 mai, pe adresa de email untalentinnascut@gmail.com unde vor trimite urmatoarele materiale:
-Fişa de înscriere completată
-Copie certificat de nastere
-O piesă de muzica usoara din repertoriul romanesc sau international (pozitiv+negativ) în format WAVE sau MP3 Audio (256/320Kbps)

Piesele admise la preselecţie vor fi prezentate în concurs, nu se admite schimbarea acestora. Negativele pot conţine backing vocals, dar pe o linie melodică diferită de cea a interpretului.
Organizatorii nu isi asuma drepturile de autor ale pieselor intrate in concurs, aceasta obligatie revenind in totalitate reprezentantilor legali ai copiilor sa clarifice acest aspect.
Participanţii admişi în concurs vor fi anunţaţi pe data de 27 mai 2013 de către organizatori pe blog-ul http://untalentinnascut.blogratuit.ro sau site-ul Ghidul Festivalurilor.

NU SE PERCEPE TAXĂ DE PRESELECŢIE


Parintii participantilor admisi in concurs pot face donatii intre 27-31 mai 2013 in contul Fundatiei Tinere Talente in valoare de 50 lei / solist la categoria de varsta 4 – 6 ani, 100 lei / solist la celelalte categorii de varsta si 100 lei pentru toate grupurile vocale din concurs. Donatiile se pot face in contul Fundatiei deschis la Banca BRD, RO81BRDE270SV70488672700 (titular Valeriu Maior), cu menţiunea sponsorizare Festival „UN TALENT ÎNNASCUT”.
Dovada donatiei se va trimite pe adresa de email untalentinnascut@gmail.com pana la data de 31 mai 2013 si se se va mentiona numele copilului participant. Materialele trimise la preselectie, precum si donatiile sunt nereturnabile.

Participanţii la concurs pot beneficia de cazare gratuita, asigurată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea în Baza Turistică Rm. Vâlcea, iar insotitorii acestora vor achita suma de 30 lei pentru cazare/noapte. Vă rugăm să contactaţi organizatorii pentru detalii. (Prof. Laura Stanca tel. 0722.141557 şi prof. Adrian Zamfir tel. 0766.215990).

PROGRAMUL FESTIVALULUI:
-DESCHIDEREA FESTIVALULUI, sambata 15 iunie 2013, orele 10
-CONCURSUL DE INTERPRETARE A TUTUROR CATEGORIILOR DE VARSTA
-GALA PREMIILOR va avea loc in aceeasi zi la finalul concursului.


PREMIILE FESTIVALULUI: se vor acorda trofee, premiile I, II, III si mentiuni la fiecare categorie de varsta din concurs. Aceste premii vor fi remunerate cu sume de bani stabilite de catre organizatorii Festivalului. Fiecare participant va primi mapa Festivalului, diploma, cd audio cu piesele muzicale interpretate in concurs si produse alimentare din partea sponsorilor. Se vor acorda si premii speciale din partea juriului.
TROFEUL FESTIVALULUI „UN TALENT INNASCUT” va fi acordat solistului sau grupului vocal care obtine punctajul maxim din concurs.
JURIZAREA CONCURSULUI : Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe formulare speciale cu puncte de la 4 la 12 astfel : 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12. Vor fi apreciate calitatile vocale ale interpretului, tehnica vocala, intonatia, dictia, prezenta scenica etc. Notarea juriului este necontestabila.

JURIUL FESTIVALULUI: va fi compus din specialişti în domeniul muzical (solisti, profesori de canto si de instrument), inspectori de specialitate ISJ Valcea, compozitori etc. Componenta juriului va fi anuntata pe blog-ul festivalului si pe site-ul Ghidul Festivalurilor dupa incheierea preselectiei.

PRESEDINTE JURIU: artistul AURELIAN TEMISAN

OBLIGATIILE PARTICIPANTILOR: sa respecte clauzele regulamentului festivalului, sa respecte programul concursului, sa nu deterioreze bunurile din sala de spectacol, sa nu contacteze membrii juriului pe perioada concursului, sa prezinte o tinuta de scena decenta si adecvata varstei si mesajului transmis de piesa muzicala. Orice abatere de la aceste obligatii duce la eliminarea concurentului din concurs.
OBLIGATIILE ORGANIZATORILOR: sa puna la dispozitie sala de spectacole pentru Festival, sa asigure sonorizare, sa organizeze momente de repetitie inainte de concurs, sa asigure corectitudinea centralizarii punctajelor acordate de juriu, sa asigure fondurile necesare organizarii evenimentului si a premiilor acordate copiilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari regulamentului.

ORGANIZATORI SI INITIATORI PROIECT EDUCATIONAL:
-Prof. Laura Stanca tel. 0722.141,557
-Prof. Adrian Zamfir tel. 0766.215.990

SUCCES!!!




Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii

UN TALENT ÎNNĂSCUT
Ediţia a IV-a
Râmnicu Vâlcea, 15 iunie 2013


FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

1. Numele şi prenumele...............................................................................................
2.Adresa/Domiciliul:...................................................................................................
 3. Localitatea: ............................................................................................................
4. Data naşterii: .................................... Vârsta.............ani;
5. Unitatea şcolară pe care o reprezintă în concurs: ..................................................................................................................................
6. Categoria de varsta din concurs...............................................................................
7. Reprezentant legal .....................................................Telefon.................................
8. Profesor îndrumător: .................................................Telefon.................................
9. Piesa propusă în concurs:
-Titlul ....................................................................................................................
-Compozitor………………………………………………...................................
-Textier ………………………………........………………..................................
10. Scurt cv   .................................................................................................................


Email: untalentinnascut@gmail.com


SUCCES !!!