Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 18 martie 2013

Festivalul "Sibiu – Capitală Muzicală" , 10-12 mai 2013 , Sibiu





Festivalul Național
Sibiu – Capitala Muzicală” ediția I - 2013
  1. Obiective
Festivalul Naţional „Sibiu – Capitala Muzicală” ediția I - 2013 face parte din Programul educaţional “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”, aflat în organizarea Asociaţiei “Positive Life” Sibiu şi a Colegiului Tehnic “Independenţa” Sibiu. 
 
Acesta are ca obiectiv principal promovarea muzicii în rândul tinerilor, a spiritului creativ al tinerilor, încurajarea tinerilor la creaţii artistice, la exprimări libere prin intermediul artei şi la promovarea culturii printre tineri, precum şi să readucă municipiul Sibiu pe harta concursurilor muzicale de prestigiu şi în atenţia tuturor participanţilor la acest eveniment. După ce s-a făcut cunoscut ca și „Capitală Culturală Europeană” , Sibiul merită și renumele de „Capitală Muzicală”.
Acest festival îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multe talente autohtone, să promoveze şistimuleze cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia în concurs a tuturor tinerilor interpreţi, și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.

  1. Perioada, desfăşurarea şi data limită de înscriere
Concursul se desfășoară în perioada 10 – 12 Mai 2013.
Înscrierea în concurs se realizează online şi se face individual, pentru fiecare concurent în parte.
FIŞA DE ÎNSCRIERE şi pozitivul melodiei care se doreşte a fi interpretată în concurs vor fi trimise pe mail-ul festivalului, urmând ca cei admişi în concurs să fie afişaţi pe site-ul festivalului şi să fie anunţaţi personal pe mail, sau telefonic, pentru a trimite organizatorilor negativul melodiei pe care o vor interpreta în concurs, pentru realizarea benzii de spectacol, precum şi celelalte materiale necesare.

  1. Tema concursului

“ Viaţa la pozitiv” - Fiecare concurent va avea posibilitatea de a-și demonstra calitățile, talentul și valoarea interpetând o melodie cu tentă pozitivă în cadrul unui spectacol-concurs, jurizat la cele mai înalte standarde.

  1. Participanţii

Poate participa la acest concurs orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 6 şi 35 de ani completând FIŞA DE ÎNSCRIERE şi respectând regulamentul. Organizatorul va înscrie în concurs fiecare persoană, la secţiunea şi grupa de vârstă specifică.


5. Regulament, condiții de participare

Pentru înscrierea în concurs trebuie avute în vedere următoarele:
Concursul se va axa pe 5 secţiuni de muzică:
  • Folclor (vocal sau instrumental)
  • Muzică clasică (pian, vioară)
  • Folk
  • Muzică uşoară
  • Muzică modernă -DJ Clubbing - secţiune fără categorii de vârstă.

şi pe 4 categorii de vârstă :
- 6 – 9 ani
- 10 – 12 ani
- 13 – 16 ani
- 17 – 35 ani
Dosarul de înscriere trebuie trimis online, de către toți participanții admiși, pe mail-ul festivalului ( viatalapozitiv@yahoo.com ) în perioada 15 Martie – 25 Aprilie 2013.

Conținutul dosarului:
- Fişa de înscriere completată integral (anexa 1) ;
- Fotografie color în prim plan (cât mai recentă) pentru Revista Festivalului ;
- O piesă înregistrată (pozitiv) în format mp.3 (din repertoriul naţional sau internaţional-pentru CD-ul festivalului) + negativul (pentru banda de concurs…);
- Copia după instrumentul de plată a taxei de înscriere şi jurizare (Solo – 75 Lei, Pentru concurenții ce doresc participarea la mai multe secțiuni se va reduce taxa de înscriere cu 50% pentru secțiunile suplimentare; Grupuri – 150 Lei, indiferent de numărul membrilor);
- Copie a certificatului de naştere sau a cărţii de identitate ;
- Durata piesei nu poate depăşi 4:00 minute.
- Toţi cei înscrişi vor fi afişati pe site-ul festivalului.

Vor fi admise duete şi grupuri mici doar în limita categoriilor de vârstă a grupelor.
La fiecare grupă de vârstă se vor califica în finală maxim 30 de concurenţi.
La categoria de vârstă unde nu se califică în finală minim 10 concurenţi, se comasează grupele de vârstă.
Vârsta împlinită de concurent la data desfăşurării concursului va stabili categoria din care acesta va face parte, iar ziua naşterii va arăta ordinea de intrare în concurs.
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs, concurentul fiind unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs;
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale evenimentul şi participanţii. De asemenea Comitetul de Organizare îşi rezervă dreptul de a selecta concurenţii, după jurizarea prealabilă a pozitivelor trimise.

  1. Modul de desfăşurare
* 15.03.2013 - 25.04.2013 – Inscrierea şi procesarea dosarelor
30 Aprilie 2013 – Afişarea finaliştilor
10 – 12 Mai 2013 - Desfăşurarea concursului în decursul unui weekend întreg şi desemnarea câştigătorilor. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul unei Gale-Spectacol.(locaţia va fi anunţată ulterior).


7. Validitate

Pentru ca participarea să fie considerată validă, concurenţii trebuie să respecte tema „Viaţa la Pozitiv”, melodia trebuie să conţină versuri adecvate vârstei concurentului, ţinuta trebuie să nu conţină elemente vulgare și să se încadreze în specificul secțiunii muzicale. Să respecte criteriile regulamentului şi să se încadreze în termenul limită de înscriere: 25.04.2013

8. Desemnarea câştigătorilor. Jurizare şi premii.
Fiecare secțiune din concurs va avea un TROFEU al Festivalului.
Fiecare grupă de vârstă va avea 6 premii : Locul 1, 2, 3 şi 3 Menţiuni
Fiecare participant va avea o diplomă de participare + materiale sponsorizate. În plus se va căuta încurajarea şi sprijinirea a cât mai multor participanţi cu Premii Speciale acordate de Sponsori şi Parteneri (Primărie, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, Casa de Cultură a Municipiului, Liceul de artă, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor e.t.c.): Miss & Mister Popularitate etc.
Toţi profesorii coordonatori vor primii distincţii.
Toate instituţiile şcolare de unde provin participanţii vor primi distincţii.
Diplomele decernate se vor oferi în trei exemplare (pentru interpret, profesor îndrumător şi instituţia de unde provine acesta).
Criteriile care stau la baza acordării notelor vor fi:
  • calitatea vocală şi interpretativă;
  • dicţie;
  • ţinută;
  • prezenţă scenică;
Juriul va fi format din:
- Membrii ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania
- Artişti consacraţi din fiecare domeniu (se vor promova sibienii)
- Reprezentanţi ai:
  • autorităţilor locale;
  • partenerilor și organizatorilor;
- sponsorilor ce conferă premii speciale;
- mass-media;
- publicului.
Comunicarea componenţei juriului se va face prin intermediul website-ului Programului LIVE POSITIVE LIFE – VIAŢA LA POZITIV ( www.viatalapozitiv.webs.com );
Juriul îşi rezervă dreptul de a acorda premii speciale (Ex. Premiul Special al Juriului, Premiul Special al Concursului, etc.), pentru participanţii care dovedesc calităţi interpretative excepţionale. De menţionat faptul că aceste premii nu fac parte din concurs şi vor fi acordate spontan, doar în cazul în care juriul se autosesizează şi comunică organizatorului o astfel de decizie.
Evaluarea concurenţilor se va face cu note la vedere, după susţinerea piesei, de la 5 la 10, putându-se acorda şi jumătăţi de punct (6,5;7,5...).
Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului şi pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs precum şi de secretariatul festivalului, pentru eliminarea oricăror suspiciuni de fraudă!
Clasamentul va fi alcătuit în funcţie de ordinea descrescătoare a mediilor notelor acordate.

  1. Responsabilitatea părților și notificări cu statut juridic

* Organizatorul concursului nu îşi asumă responsabilitatea pentru materialele trimise de participanţii şi/sau care nu sunt recepţionate de organizator din motive tehnice independente de voinţa sa; Se va răspunde fiecarui mesaj primit, în termen de 48 de ore de la primirea mesajului. Cei care nu au primit mesaj de confirmare sunt rugați sa retrimită materialele.
* Organizatorul nu plăteşte pentru producerea momentului artistic. Prin înscrierea în concurs participanţii renunţă la orice pretenţii de remuneraţie în legătură cu promovarea evenimentului şi după terminarea acestuia atâta timp cât actiunea are scop cultural şi de promovare a programului “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”.

 
FIŞĂ de înscriere în concurs


Nume şi prenume:
CNP: 
Unitate şcolară reprezentată/ONG: 
Clasa:
Domiciliul:
Telefon fix /mobil:
E -mail:  
Numele îndrumătorului: 
Piesa înscrisă în concurs:
Compozitor:
Textier:
Nume şi prenume însoţitor concurent, Serie şi număr C.I.:



C.V.-ul concurentului, premii obtinute: