Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 14 martie 2013

Festivalul "EURORITM" , 5-7 iulie 2013 , Gura Humorului


REGULAMENTUL FESTIVALULUI
EURORITM”
EDITIA a I -a
GURA HUMORULUI, ROMANIA






1. SCOPUL SI OBIECTIVELE FESTIVALULUI

1.1.Organizatorii doresc ca acest festival sa devina un reper important in industria muzicala nationala si internationala prin calitatea concurentilor si sa se diferentieze printr-o jurizare de inalt profesionalism si transparenta si promovarea mediatica intensa a finalistilor si cistigatorilor.

1.2 Prin organizarea festivalului “EURORITM”, dorim sa oferim participantilor oportunitatea de a dezvolta colaborari internationale prin schimbul de contacte, precum si dezvoltarea educatiei culturale.

2.PARTILE IMPLICATE IN EVENIMENT

2.1 Organizatorii Festivalului “EURORITM”

ASOCIATIA CULTURALA EUROVOICE

PRIMARIA MUNICIPIULUI GURA HUMORULUI

2.2 Participantii la festival

Tinerii interpreti sunt invitati sa participe in competitie la urmatoarele categorii:

  • Interpretare- solisti vocali
  • Interpretare vocal -instrumentala ( trupe)



3. DESCRIEREA EVENIMENTULUI

3.1 Conditii generale

Se pot inscrie in competitie copii si tineri intre 6 si 18 ani ( neimpliniti).

Melodia propusa de concurenti in festival, poate fi numai o melodie de muzica usoara sau rock, cantata in stil caracteristic (nu stil academic sau clasic). Melodia trebuie sa reflecte preocuparile si aspiratiile corespunzatoare grupei de virsta la care este inscris in competitie solistul sau trupa. Melodiile in stil sportiv, mars sau patriotic nu vor fi acceptate. Arii din opere si operete clasice, la fel si melodiile populare in stil traditional nu vor fi acceptate.

Concurentii vor interpreta o melodie la alegere (dar care respecta prevederile acestui capitol), in limba romana sau intr-o limba de circulatie internationala precum engleza, franceza, italiana sau spaniola. Melodia propusa in preselectie trebuie sa fie aceeasi cu cea care va fi interpretata in finala. Durata melodiei nu poate depasi 4 minute.

Vor fi acceptati in finala maxim 25 concurenti pentru fiecare categorie de virsta. Un concurent poate participa la ambele categorii ale festivalului cu melodii diferite.

3.2 Etapele festivalului “ EURORITM”

Festivalul “EURORITM” cuprinde doua etape:

a)Preselectia- va avea loc pe parcursul lunilor martie-mai 2013 astfel: fiecare concurent/trupa trebuie sa trimita un e-mail pe adresa contact@euroritm.ro pina pe 26 mai 2013 cuprinzind fisa de inscriere la preselectie (anexa nr 1) completata integral insotita de pozitivul piesei care se doreste interpretata in concurs in format .wav sau .mp3. Se poate folosi serviciul transfer.ro pentru trimiterea materialelor.

In lipsa unui pozitiv se poate comunica organizatorului un link audio-video pe youtube.com unde poate fi analizata prestatia live a concurentului sau trupei.

b)Finala competitiei va avea loc in perioada 5-7 Iulie 2013 la Gura Humorului. Finala se va desfasura live pe o scena profesionista, acoperita, cu sonorizare de calitate, in aer liber in fata a peste 10.000 de persoane care se estimeaza ca vor participa  la Zilele Humorului.

Partenerii media nationali/regionali vor transmite in direct si/sau inregistrat selectiuni din timpul finalei, stiri si interviuri cu finalisti si castigatori.

Finalistii vor fi anuntati personal in data de 1 iunie 2013.

In perioada 1-15 iunie 2013 toti finalistii vor trebui sa transmita catre organizatori pe e-mail la adresa contact@euroritm.ro:

  • fisa de inscriere in finala ( anexa 2) completata corect;
  • o scurta prezentare a concurentului (½ format A4, text format .doc ), a pregatirii si performantelor relevante obtinute anterior pentru prezentatorul festivalului;
  • contractul de participare (va fi comunicat prin e-mail finalistilor) semnat de catre reprezentantii legali ai concurentului;
  • copie certificat de nastere ( pentru trupe trebuie transmisa pentru toti membrii)
  • o fotografie tip portret din care sa se vada in primul rind chipul pentru solisti si o fotografie de grup pentru trupe, in format.jpg rezolutie minima 300 dpi
  • Negativul melodiei ce va fi interpretata ( unde este cazul) in format. wav precum si textul aferent in limba romana si engleza;
  • dovada achitarii taxelor ( chitanta bancara sau ordin de plata) de participare in finala precum si avansul de 50% pentru servicii suplimentare optionale ( cazare, masa, trupa coregrafica, machiaj si coafura etc) daca este cazul.

Daca marimea atasamentului depaseste 20 de MB recomandam utilizarea serviciilor transfer.ro sau fastupload.ro.

Finala se va desfasura pe parcursul a trei zile - 5-6 Iulie 2013 vor performa concurentii la categoria solisti vocali cu negative si la categoria interpretare vocal-instrumentala-trupe. Gala de premiere va avea loc Duminica, 7 iulie 2013. Cistigatorii festivalului vor trebui sa cinte in Gala melodia din concurs. Toti finalistii vor fi prezenti la Gala de premiere in costumatia de scena.

In situatia putin probabila de egalitate intre concurenti ca si puncte acordate de juriu, un al doilea cintec va fi interpretat live. Al doilea cintec trebuie sa fie diferit de cel pe care concurentul l-a interpretat in timpul competitiei. Daca este cazul, aceste interpretari de departajare vor avea loc duminica, 7 iulie inainte de ceremonia de premiere.

Ordinea intrarii in concurs pe grupe de virsta va fi determinata prin tragere la sorti de catre concurenti, in seara zilei de Joi, 4 iulie 2013 si va fi afisata in fiecare zi la scena. Toti participantii vor avea ocazia sa repete pe scena in fiecare dimineata de concurs conform programarilor realizate si afisate de organizatori. Timpul de repetitie alocat fiecarui concurent va acoperi o strofa si un refren din melodia interpretata.( maxim 1-2 minute).

Fiecare seara de concurs se va incheia cu un concert a unor solisti sau trupe recunoscute pe plan national sau international.

Recomandam ca toti participantii sa soseasca la Gura Humorului in data de joi 4 Iulie 2013 si sa-si programeze plecarea luni, 15 Iulie 2013 pentru a putea participa la toate activitatile cuprinse in program.

Finalistii Festivalului International “EURORITM” vor beneficia in perioada 5-7 iulie de acces gratuit la piscinele in cadrul Complexului de Agrement “Arinis” din Gura Humorului, o masa festiva, participarea la alte evenimente conexe festivalului in cadrul “ Zilelor Humorului”, alte surprize placute din partea organizatorilor.

Organizatorii vor putea selecta dintre finalisti solisti sau trupe ce vor fi invitate sa sustina recitaluri live in cadrul altor evenimente nationale si vor fi promovati in cadrul acestor evenimente.

3.3 Sectiuni si categorii de virsta

Concurentii se vor putea inscrie in competitie in cadrul a doua sectiuni:

A. Interpretare solisti vocali cu negative:

  • Categoria I: 6-8 ani
  • Categoria a II-a : 9-11 ani
  • Categoria a III-a : 12-14 ani
  • Categoria a IV-a : 15-18 ani

B. Interpretare vocal-instrumentala ( trupe): pina in 18 ani.

Se va lua in considerare virsta implinita de concurenti la data de 4 iulie 2013.

3.4 JURIUL SI JURIZAREA

JURIUL INTERNATIONAL

Juriul va cuprinde personalitati notabile si cu multa experienta in domeniu precum: compozitori, dirijori, producatori muzicali, muzicieni profesionisti, organizatori de festivaluri internationale, reprezentantii partenerilor media nationali.

Membrii juriului international se vor abtine de a juriza concurentii din aceeasi tara de origine.

Fisele de jurizare vor fi semnate atit de presedintele juriului cit si de fiecare jurat pentru fiecare categorie de virsta din concurs. Fisele de jurizare vor fi publicate pe site-ul festivalului dupa incheierea competitiei.

CRITERIILE DE JURIZARE

Membrii juriului vor lua in considerare si vor evalua urmatoarele elemente, in functie de sectiunea festivalului: acuratetea interpretarii vocale si instrumentale (cel mai important criteriu), nivelul de dificultate al cintecului, claritatea pronuntiei, calitatea prezentei scenice (coreografie/miscare scenica, comunicarea cu publicul, expresia fetei, simtul ritmului), expresivitate emotionala si transmiterea textului si muzicii, originalitatea interpretarii, costumatie scenica.

SISTEMUL DE JURIZARE

La acest festival se va folosi un sistem de jurizare creat special pentru a raspunde unui factor esential – echitabilitate si corectitudine in interpretarea notelor oferite de juriu.

Membrii juriului international noteaza toti concurentii, cu exceptia concurentilor din propria tara.

Fiecare membru al juriului international va acorda note de la 1 la 10 fiecarui concurent pe 2 criterii de jurizare care sunt:

1. calitati vocale (intonatie, claritatea pronuntiei, tehnica etc.)

2. interpretare / relatia cu publicul (tinuta, coregrafie / miscare scenica, expresivitate etc.)

Notele oferite la fiecare criteriu vor fi date cu 1 zecimala, la intervale de 0.1 puncte, respectiv: 10, 9,9, 9,8 etc.

Se calculeaza media aritmetica a celor 2 note pentru fiecare concurent– care va reprezenta punctajul acelui membru al juriului. Dupa terminarea unei grupe, toate fisele se introduc intr-un plic si se sigileaza. Plicul este inmanat Directorului Festivalului.

Dupa finalizarea tuturor grupelor de concurenti, urmeaza interpretarea rezultatelor obtinute. Directorul Festivalului in fata juriului desigileaza plicurile si verifica ca media calculata este corecta.

Toate punctajele se introduc in calculator si se calculeaza tendinta mediana (de mijloc) a respectivelor punctaje, aplicandu-se formula statistica a medianei pentru fiecare concurent. A fost preferata aceasta formula de calcul a medianei care limiteaza influenta punctajelor extreme (prea mari sau prea mici) fata de majoritatea punctajelor oferite de membrii juriului. Concurentul cu cel mai mare rezultat pe fiecare grupa primeste locul I, urmatorul locul II, III si cele 2 mentiuni.

Concurentul/ Trupa cu rezultatul cel mai mare din tot concursul primeste Trofeul Festivalului, indiferent de sectiune sau categoria de varsta. Locul I si Trofeul Festivalului NU se cumuleaza.

3.5 TROFEE SI PREMII

TROFEUL FESTIVALULUI “EURORITM”- consta in suma de 1000 euro, un trofeu valoros, diploma.

Pentru fiecare sectiune si categorie de virsta:

Premiul I- 300 EUR, mic trofeu si diploma

Premiul II- 200 EUR, mic trofeu si diploma

Premiul III- 100 EUR, mic trofeu si diploma

Mentiuni- cite 2 mentiuni, medalie si diploma

Membrii juriului si partenerii Festivalului International “ EURORITM” vor putea inmina premii speciale si invitatii la propriile festivaluri concurentilor dupa propria apreciere. Toti participantii in finala vor primi diplome de finalisti, cadouri din partea sponsorilor si/sau organizatorilor.

Cistigatorii festivalului vor fi promovati de partenerii media ai evenimentului prin transmiterea de stiri, interviuri live si /sau inregistrate cu acestia, difuzare de melodii in interpretarea laureatilor.

Organizatorii vor putea selecta dintre finalisti solisti sau trupe ce vor fi invitate sa sustina recitaluri live in cadrul altor evenimente nationale si vor fi promovati in cadrul acestor evenimente.

  1. COSTURI. DETALII ORGANIZATORICE

Costurile de participare, transport, cazare si masa, asigurari de viata si medicale sunt suportate integral de concurenti si insotitorii acestora.

Participarea la Festivalul International “ EURORITM” presupune plata urmatoarelor sume necesare pentru buna organizare a evenimentului:

  1. Taxa de participare in finala

A. Interpretare solisti vocali cu negative: 200 RON/persoana

B. Interpretare vocal-instrumentala ( trupe): 300 RON/trupa

Taxa de participare in finala este obligatorie si nerambursabila; se achita numai de catre finalisti organizatorului in cont bancar ce va fi anuntat in aceasta faza in perioada 1-15 iunie 2013.



  1. Sume aferente unor servicii suplimentare optionale comandate in avans

Organizatorii Festivalului International “EURORITM” vor pune la dispozitia finalistilor in timp util servicii suplimentare contra cost, optionale, de cazare si masa, trupa coregrafica, machiaj si coafura, fotografiere si filmare, etc.

Serviciile suplimentare dorite vor trebui comandate in avans in perioada 1-15 iunie 2013 si achitate in proportie de 50% la comanda, in contul bancar specificat mai sus si 50% in numerar direct la organizatori, la sosirea in Gura Humorului.

melodiep la alegere, cu respectarea prevederilor cuprinse in capitolul 3, cu o d

5. RASPUNDEREA PARTICIPANTILOR. PREVEDERI SPECIALE

5.1 Competitorii si insotitorii acestora trebuie sa respecte toate prevederile prezentului regulament, aratind un nivel ridicat de disciplina si respect fata de ceilalti participanti, membrii juriului, organizatorii festivalului si public.

5.2 Toti competitorii, fiind minori trebuie sa fie insotiti in toate etapele Festivalului International “EURORITM” de adulti, responsabili legali de comportamentul si integritatea sub toate aspectele ale minorului concurent.

5.3. Decizia Juriului este definitiva si nu poate fi contestata.

5.4 In cazul nerespectarii regulamentului festivalului, netransmiterii materialelor necesare in forma si la data solicitata de organizatori, comportament necorespunzator, lipsa de respect fata de juriu, organizatorii festivalului si alti participanti, concurentul ce se va gasi intr-una din aceste situatii va fi eliminat din festival prin decizia Directorului Festivalului.

5.5 Toate premiile in bani ce depasesc valoarea de 600 RON fac obiectul legislatiei romane in privinta impozitarii venitului.

5.6 Prezentul regulament se supune legislatiei romane in vigoare si poate fi schimbat de catre organizatori in cazul unor situatii neprevazute.





6.DATE DE CONTACT

Adresa generala de contact este:


Telefon 0788244848

Directorul festivalului

Ion Waszkiewicz-Filioreanu

Director tehnic

Cristi Ifrim

Departament artistic

Georgiana Dariescu

Nicoleta Dariescu

Departament marketing

Alexandra Puscasu

Secretar general

Simona Waszkiewicz-Filioreanu

Pagina Web




ANEXA NR 1 – FORMULAR DE INSCRIERE LA PRESELECTIE



Cerere de inscriere la preselectie

SECTIUNEA SOLISTI VOCALI CU NEGATIVE





Subsemnatul( nume, prenume)........................................, legitimat cu............. serie si numar....................................... reprezentant legal al minorului ( nume, prenume)......................................solicit inscrierea acestuia in faza de preselectii la Festivalul International de muzica «EURORITM» conform datelor de mai jos:

Adresa completa a participantului …....................................................................................

................................................................................................................................................

Telefon:………………………............... E-mail................................................................................

Data naşterii……................................ Grupa de vârstă la care concurează....................

Numele îndrumătorului……………………….......................

Telefon..............………........... E-mail...............................................................................

Melodia propusa pentru preselectie (titlu, autori)

……………………………………………………………….............…………………......................................................................

Performante anterioare ale solistului ( pe scurt, cele mai relevante):

.............................................................................................................................

.............................................................................................................................

Am luat la cunostinta de prevederile regulamentului si ma oblig sa le respect intocmai sub sanctiunea excluderii minorului reprezentat din festival. Sunt deacord ca organizatorii evenimentului sa prezinte public selectiuni din prestatiile minorului ( nume, prenume)................................................................. de pe parcursul Festivalului International « EURORITM» fara nici o pretentie de natura morala sau financiara.



Reprezentant Legal ( numele in clar si semnatura)                        Data






Cerere de inscriere la preselectie

SECTIUNEA INTERPRETARE

VOCAL-INSTRUMENTALA ( TRUPE)



Subsemnatul( nume, prenume)........................................, legitimat cu............. serie si numar.......................................reprezentant legal al trupei........................................ solicit inscrierea acesteia in faza de preselectii la Festivalul International de muzica «EURORITM» conform datelor de mai jos:

Adresa completa a reprezentantului legal …......................................................................

................................................................................................................................................

Telefon:………………………............... E-mail................................................................................

Numarul de membri ai trupei ...........................din care solisti............................................ cu virsta cuprinsa intre................ani si.......................ani

Numele îndrumătorului……………………….............Telefon....................E-mail.………...........

Melodia propusa pentru preselectie (titlu, autori)

……………………………………………………………….............…………………......................................................................

Performante anterioare ale trupei ( pe scurt, cele mai relevante):

...............................................................................................................................................

...............................................................................................................................................

Am luat la cunostinta de prevederile regulamentului si ma oblig sa le respect intocmai sub sanctiunea excluderii trupei reprezentate din festival. Sunt deacord ca organizatorii evenimentului sa prezinte public selectiuni din prestatiile trupei................................................................. de pe parcursul Festivalului International « EURORITM» fara nici o pretentie de natura morala sau financiara.

Reprezentant Legal ( numele in clar si semnatura)                            Data




ANEXA NR 2- FORMULAR DE INSCRIERE IN FINALA




Cerere de inscriere in FINALA

SECTIUNEA SOLISTI VOCALI CU NEGATIVE



Subsemnatul( nume, prenume)........................................, legitimat cu............. serie si numar....................................... reprezentant legal al minorului ( nume, prenume)......................................solicit inscrierea acestuia in FINALA Festivalului International de muzica «EURORITM» ce va avea loca la Gura Humorului in perioada 12-14 iulie 2013 conform datelor de mai jos:

Adresa completa a participantului …....................................................................................

................................................................................................................................................

Telefon:………………………............... E-mail................................................................................

Data naşterii……..................................................

Grupa de vârstă la care concurează....................

Numele îndrumătorului………………………..............................…..........................………...........

Melodia propusa pentru finala (nume, autori)

……………………………………………………………….............…………………......................................................................

Comand urmatoarele pachete de servicii suplimentare optionale oferite de organizator si ma angajez sa fac plata aferenta facturii emise de organizatori conform prevederilor regulamentului:

1.….............................................................. 4.........................................................

2................................................................. 5..........................................................

3................................................................ 6.........................................................

Am luat la cunostinta de prevederile regulamentului si ma oblig sa le respect intocmai sub sanctiunea excluderii minorului reprezentat din festival. Sunt deacord ca organizatorii evenimentului sa prezinte public selectiuni din prestatiile minorului ( nume, prenume)................................................................. de pe parcursul Festivalului International « EURORITM» fara nici o pretentie de natura morala sau financiara. Atasez prezentei cereri toate documentele solicitate pentru inscriere conform prevederilor regulamentului.



Reprezentant Legal ( numele in clar si semnatura)                           Data





Cerere de inscriere in FINALA

SECTIUNEA INTERPRETARE

VOCAL-INSTRUMENTALA ( TRUPE)



Subsemnatul( nume, prenume)........................................, legitimat cu............. serie si numar.......................................reprezentant legal al trupei........................................ solicit inscrierea acesteia in FINALA Festivalului International de muzica «EURORITM» ce va avea loca la Gura Humorului in perioada 12-14 iulie 2013 conform datelor de mai jos:

Adresa completa a reprezentantului legal …......................................................................

................................................................................................................................................

Telefon:………………………............... E-mail................................................................................

Numele membrilor trupei …...................................................................................................

................................................................................................................................................

Numele îndrumătorului………………………..............................…..........................………...........

Melodia propusa pentru finala (nume, autori)

……………………………………………………………….............…………………......................................................................

Comand urmatoarele pachete de servicii suplimentare optionale oferite de organizator si ma angajez sa fac plata aferenta facturii emise de organizatori conform prevederilor regulamentului:

1.….............................................................. 4.........................................................

2................................................................. 5..........................................................

3................................................................ 6.........................................................

Am luat la cunostinta de prevederile regulamentului si ma oblig sa le respect intocmai sub sanctiunea excluderii trupei reprezentate din festival. Sunt deacord ca organizatorii evenimentului sa prezinte public selectiuni din prestatiile trupei................................................................. de pe parcursul Festivalului International « EURORITM» fara nici o pretentie de natura morala sau financiara. Atasez prezentei cereri toate documentele solicitate pentru inscriere conform prevederilor regulamentului.

Reprezentant Legal ( numele in clar si semnatura)                                 Data