Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 21 februarie 2013

Regulament Concurs "LIGA CAMPIONILOR" , 1-4 august 2013 , Piatra - Neamţ


CATEGORII DE VARSTA
Competitia se va desfasura pe 2 sectiuni :
- JUNIOR : 4 - 15 ANI
- SENIOR : de la 16 ANI in sus ...

CONCURSUL



Etapa I : PRELIMINARII
*** Inscrierea concurentilor ( 12 februarie - 12 mai ) ***

1. Inscrierile au loc in perioada 12 februarie - 12 mai 2013 ;

ATENTIE ! DATA LIMITA DE PRIMIRE A MATERIALELOR ESTE 12.05.2013, ora 00.00 .


2. Poate intra in concurs orice concurent care depaseste varsta de 6 ani. Se admit in competitie si grupuri ( mici sau mari ), trupe ( rock, dance, pop ), formatii. In acest caz, se va calcula media de varsta pt. a vedea la ce sectiune vor intra in concurs ; Nu exista limita de varsta ( pot veni in concurs si concurenti de 80 de ani ! ) ;

3. Pentru prima etapa (
PRELIMINARII ), concurentii trebuie sa trimita pe adresa de e-mail :

urmatoarele lucruri :
a) FIŞA DE CONCURS, completata in intregime. Doritorii o gasesc dand click : AICI sau o pot solicita pe mail.
 
b) O melodie in varianta pozitiv, cu vocea concurentului. Poate fi un link de pe Youtube sau un mp3 ! Atentie ! Melodia se va posta pe canalul nostru de youtube iar link-ul respectiv va fi pus pe site, in dreptul numelui concurentului, pentru ascultare !

c) Cele 3 negative ale melodiilor ( din repertoriul national sau international , dupa preferinte ) pe care le vor canta in cadrul competitiei. In concurs se va face o banda de spectacol, pentru a se evita eventualele probleme de sunet.
( ATENTIE ! Cele 3 melodii pe care le completati pe FORMULARUL DE INSCRIERE mai pot fi schimbate pe parcurs, dar nu mai tarziu de 1 august ! )

d) Certificatul de nastere sau cartea de identitate ( buletinul ), fotografiate sau scanate, pentru a dovedi la ce categorie de varsta se incadreaza concurentul

e) 1-2 sau mai multe fotografii digitale color ( vor fi puse pe site si in Revista Concursului, deci trebuie sa fie super )

f) O scurta biografie ( de maximum 10 randuri, care va fi pusa pe site ) .
 
Pentru aceasta etapa nu se percepe nicio taxa de preselectie !!!
 
 
 
Etapa a II-a : OPTIMI DE FINALA
 *** Selectarea celor mai buni 80 de concurenti ( pe data de 14 mai, ora 23.59 ) ***

Pentru toti concurentii inscrisi ... melodia pe care au trimis-o pe e-mail va fi incarcata pe contul nostru de Youtube. In perioada 12 februarie - 12 mai ... iubitorii de muzica sunt rugati sa vizioneze si sa dea click pe butonul Like ... la piesele care le plac cel mai mult ! Clipurile care aduna cele mai multe vizionari si cele mai multe Like-uri vor avea sansa sa se afle printre primii 80 de concurenti, intrand astfel direct in etapa urmatoare ...
Punctajul se va calcula dupa urmatoarea formula :
Nr. vizionari + ( Nr. Like-uri x 100 ) = Punctaj final.
Exemplificare : Clipul intitulat " Daniel Popescu - Mama " are un total de 6.578 de vizionari si 57 de Like-uri.
Punctajul piesei va fi de : 6.578 + ( 57x100 ) = 6.578 + 5.700 = 12.278 de puncte.
Pe data de 14 mai ... la ora 23.59 ... vom citi clasamentul si vom alege, astfel cei 80 de concurenti care merg mai departe !
Cei 80 de concurenti ... vor avea de achitat o taxa de concurs, in valoare de 100 de ron, in contul urmator :
 
RO26 INGB 0000 9999 0134 2632 - MIHAI TRAISTARIU - ING BANK - CONSTANTA
sau
RO51 BTRL 0140 1201 C684 30XX - MIHAI TRAISTARIU - BANCA TRANSILVANIA - CONSTANTA
 
 In acest sens, ei ne vor trimite chitanta, fotografiata sau scanata, prin care dovedesc ca s-a platit taxa.
Daca unii dintre competitori nu-si achita taxa de concurs in timp util ... ei vor fi eliminati, lasand loc urmatorilor concurenti din lista !
Atentie ! In caz de retragere ... taxa de concurs NU SE RETURNEAZA !
 
 
 
Etapa a III-a : SFERTURI DE FINALA ( 21 - 30 MAI )
***  4 norocosi ( 2 Juniori si 2 Seniori ) vor scapa de juriu, adica vor merge direct in FINALA de pe 1 August ***
 
Dupa ce s-au stabilit cei 80 de concurenti, numele lor va fi postat pe site-ul nostru, impreuna cu melodia trimisa la preselectie ! Romanii, dar si strainii de pe intreg globul pamantesc vor avea posibilitatea sa-si voteze preferatii, prin SMS, timp de 10 zile. In urma votului, publicul va alege 2 concurenti de la sectiunea Junior si 2 concurenti de la sectiunea Senior, pe care-i vor trimite direct in MAREA FINALA ! Vom da START VOT pe data de 21 mai la ora 21.00 si vom spune STOP VOT pe data de 30 mai la ora 21.00. La aceasta ora - votarea se va opri automat ... si ne va dezvalui clasamentul final, impreuna cu primii 4 concurenti ( 2 Juniori si 2 Seniori ) care merg direct in Marea Finala ! Acesti 4 concurenti vor avea masa si cazarea gratuita in perioada 1 - 4 august 2013 !

Precizare : intrucat in SFERTURILE DE FINALA se aleg 4 concurenti care merg direct in MAREA FINALA ... si, fiindca votul prin SMS nu poate fi fraudat ... am ales pentru aceasta etapa ... atat de importanta ... acest mod de selectie !
 
 
 
Etapa a IV-a : SEMIFINALA ( 1- 15 IUNIE )
*** Selectarea de catre juriul profesionist a 20 de concurenti ( 1 - 15 iunie 2013 ) ***
 
Cei 76 de concurenti ramasi dupa Sferturile de finala - vor concura in perioada 1 - 15 iunie in SEMIFINALA, in fata unui juriu profesionist. De fapt pentru etapa Semifinala ... juriul se va deplasa in diverse orase, unde se concentreaza mai multi tineri inscrisi. In functie de inscrieri, vom merge la Bucuresti , Constanta, Brasov, Iasi, Piatra Neamt, Focsani, Petrosani, Cluj Napoca, Craiova, Pitesti, Oradea. Fiecare concurent va avea de cantat o singura melodie, la alegere. Juriul va acorda note de la 1 la 10, cu zecimale ... astfel incat ... primii 20 de concurenti in ordinea mediilor ... vor merge mai departe in Finala. Vor fi alesi, asadar, 10 concurenti la sectiunea Junior si 10 la sectiunea Senior ... cei mai buni din cei mai buni ! Juriul va acorda notele LA VEDERE. Membrii juriului vor avea microfon la indemana si vor putea transmite concurentului sfaturi, sugestii, vor explica si motiva nota acordata. Toti cei 20 de concurenti alesi pentru Finala, vor avea cazarea si masa GRATUITA, pentru perioada 1 - 4 august 2013.
 
 
Etapa a V-a : FINALA - in direct pe TV ( 1 - 4 august )

Aceasta etapa va avea loc in perioada 1 - 4 august si va fi chiar Marea Competitie : LIGA CAMPIONILOR in Muzica ! Cei 24 de concurenti din Romania ( 12 pt. sectiunea Junior si 12 pt. sectiunea Senior ) ... vor intra in lupta directa cu ceilalti concurenti din strainatate ! Intrucat este o competitie internationala, concurentii din alte tari vor fi alesi in afara competitiei romanesti, adica in plus fata de cele 24 de locuri ocupate de romani. Pentru ei regulamentul este acelasi ! Pentru toti concurentii, 2 mese pe zi si cazarea vor fi gratuite !

Cazarea si masa concurentilor - la Caminele CARTIANU ( langa Liceul de chimie ).

In competitie, fiecare din finalisti va avea de interpretat cate 3 melodii LIVE, cu negativ, in 3 zile diferite :
 
Ziua I : Un COVER INTERNATIONAL ;
Ziua a II-a : O piesa in lb. romana sau din repertoriul NATIONAL ( strainii vor canta o piesa din tara lor de provenienta, in orice limba ) ;
Ziua a III-a : O piesa LA ALEGERE
 
Premiile vor fi acordate in urma celor 3 zile de competitie. Pentru fiecare concurent in parte ... vor fi adunate notele din toate cele 3 zile de concurs !

JURIUL

a) Va fi format NUMAI din muzicieni :
1. Mihai Traistariu - interpret - presedintele juriului ( www.MihaiTraistariu.ro )
2. Daniela Hantiu - Decan - Facultatea de ARTE - Universitatea OVIDIUS - CONSTANTA
3. Liliana Cornila - interpreta, designer vestimentar ( www.licor.ro ), profesor la Univ. OVIDIUS - CONSTANTA
4. Catalin Dascalu - compozitor si producator muzical ( www.musicforkids.ro ) - IASI
5. Claudiu Bulete - compozitor, producator audio-video ( www.cbmedia.ro ) - BUCURESTI
6. Mircea Cazan - interpret, instrumentist - CONSTANTA
7. Doina Morosanu - interpreta - VASLUI
8.
9.
10.

b) Evaluarea concurentilor se va face cu note de la 1 la 10, cu zecimale ( spre exemplu : 6,75 sau 8,85 etc ). Notele vor fi date ... la vedere ... in direct pe TV. Pentru a evita orice urma de subiectivism, cea mai mica si cea mai mare nota vor fi excluse !

c) Daca se intampla ca un concurent sa cante melodia unui compozitor aflat in juriu, acel jurat nu va avea voie sa noteze respectivul concurent ! Daca un concurent va canta o melodie din repertoriul unui interpret aflat in juriu, acesta nu va avea voie sa noteze respectivul concurent ! Daca exista grade de rudenie intre concurenti si jurati, acestia nu vor avea voie sa noteze concurentii respectivi ! Pentru fiecare din aceste cazuri, media finala a concurentului respectiv se va obtine impartind totalul la numarul de jurati, mai putin unul !

d) Dupa toate cele 3 seri de concurs, concurentul cu cea mai mare medie, per total, de la sectiunea Junior ... va castiga Trofeul " LIGA CAMPIONILOR " Junior. In acelasi mod va fi desemnat Trofeul " LIGA CAMPIONILOR " Senior. Cei doi castigatori se vor mai duela inca o data in Gala de pe 5 august ... in direct pe TV ... unde se va desemna castigatorul MARELUI PREMIU " LIGA CAMPIONILOR ".

e) Deciziile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate.
 
f) Va exista si un juriu al campionilor, format din copii - castigatori ai mai multor trofee la diverse competitii nationale si internationale !
Acesta va fi format din :
 
1. Bianca Nita - 13 ani, Constanta - castigatoarea TROFEULUI la sectiunea " Juniori " - " LIGA CAMPIONILOR " 2012;
2.
3.

 
PREMIILE

Castigatorul MARELUI PREMIU " LIGA CAMPIONILOR " va primi : UN TROFEU + DIPLOMA + UN VIDEOCLIP PROFESIONIST in valoare de 5.000 de euro ( PIESA E LA ALEGEREA CONCURENTULUI )


 
SECTIUNEA JUNIOR : 5 - 15 ANI

TROFEUL GRUPEI va primi : UN TROFEU + DIPLOMA + o piesa in prima auditie, in valoare de 800 de euro. Piesa va fi la alegerea concurentului ( poate fi o piesa comerciala - de radio, poate fi o piesa pt. diverse festivaluri, o piesa pt. creatie la Mamaia sau Eurovision ).

PREMIUL I = DIPLOMA + O SEDINTA FOTO PROFESIONISTA, in valoare de 500 de euro

PREMIUL II = DIPLOMA + 300 RON

PREMIUL III = DIPLOMA + 200 RON

MENTIUNE = DIPLOMA + 100 RON


SECTIUNEA SENIOR : peste 16 ANI ...

TROFEUL GRUPEI va primi : UN TROFEU + DIPLOMA + o piesa in prima auditie, in valoare de 800 de euro. Piesa va fi la alegerea concurentului ( poate fi o piesa comerciala - de radio, poate fi o piesa pt. diverse festivaluri, o piesa pt. creatie la Mamaia sau Eurovision ).

PREMIUL I = DIPLOMA + O SEDINTA FOTO PROFESIONISTA, in valoare de 500 de euro


PREMIUL II = DIPLOMA + 300 RON

PREMIUL III = DIPLOMA + 200 RON

MENTIUNE = DIPLOMA + 100 RON
 

Concurentii vor mai primi :

- 4 premii - Miss si Mister " Liga Campionilor " ( cate doua pentru fiecare sectiune de concurs ) ; in acest sens, concurentii sunt rugati sa vina imbracati adecvat ! Castigatorii vor primi esarfe si diplome;

- premii speciale ;

- Premiul “ Mihai Traistariu “ ( diploma, trofeu, inregistrarea unei piese in duet, promovare pe TV ) ;

- Premiul " Music for Kids " ;

- Premiul Casei de Moda " LICOR " ( o tinuta de scena in valoare de 2.500 RON ) ;