Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 10 decembrie 2012

Concert extraordinar "Vis de iarna", 15 decembrie 2012, Iasi





Anul 2012 se apropie cu pasi grabiti de final, insa pentru Cercul de muzica usoara "Melos", luna decembrie este un prilej de sarbatoare si de bucurie, in special pentru rezultatele de exceptie, unele unice in Romania, pe care acesti copii extraordinari le-au repurtat in acest an, zecile de trofee si premii la cele mai importante festivaluri din tara si din strainatate. 


O luna plina de evenimente care a debutat joi 6 decembrie cu un spectacol de vis in cinstea lui Mos Nicolae, organizat la Palas Mall, pe care un grup de solisti de la Cercul "Melos" l-a sustinut impreuna cu micii gimnasti de la Cercul de gimnastica aerobica "Gimnis", coordonat de Prof. Bogdan Banta.
Membrii cercului s-au pregatit cu mare nerabdare si constiinciozitate pentru multe alte spectacole de iarna, pentru a crea o atmosfera de basm si incintare in diverse locatii din Iasi precum Palas Mall, Complexul Felicia, ERA Shopping Park, Aula Facultatii de Agronomie, Primaria Mun. Iasi, Hotel Astoria, etc.
Insa pentru Cercul de muzica usoara "Melos", momentul central al lunii decembrie il va constitui concertul extraordinar "VIS DE IARNA", un proiect conceput de coordonatoarea Cercului, si care se doreste o colaborare cu alte ansambluri artistice de prestigiu din Iasi: Clubul de dans sportiv "Katiusa" de la Ateneul Tatarasi, coordonat de Prof. Ecaterina Mofteescu Bodron, Ansamblul de muzica populara "Hora", coordonator artistic Prof. Catalin Pop, Ansamblul de dansuri populare "Ciobanasul", coordonat de Prof. Stefan Neagu si Cercul de gimnastica aerobica, pregatit de prof. Bogdan Banta, toate activind in cadrul Palatului Copiilor Iasi; si nu in ultimul rind, Clubul de dans modern "Academia Show", sub coordonarea Conf. univ. Ligia Grozdan de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi si a d-nei prof. Cosmina Paraschiv. Acestora li se vor adauga si citiva invitati surpriza (inclusiv Mos Craciun in persoana), o petrecere de Craciun si multe cadouri sub bradul frumos impodobit.
Cele mai frumoase colinde romanesti si straine, dar si cintece si dansuri de iarna de pe intreg mapamondul, insotite de nemuritoarele obiceiuri traditionale de iarna vor face deliciul publicului care este asteptat cu mare drag sa se transpuna inntr-un frumos "Vis de iarna", in sala mare a Ateneului Tatarasi in ziua de simbata, 15 decembrie 2012 incepind cu ora 14.
Copiii Cercului si Asociatiei Culturale "Melos", impreuna cu familiile lor, dar si colaboratorii acestora din tara si din strainatate, vor duce mai departe in 2013 proiectele acestui colectiv minunat, precum lansarea celui de-al 5lea album discografic colectiv intitulat "Stelute pe portativ-vol. 5"; proiectul propriu initiat si implementat de Prof. Gabriela Nechita, cea de-a 2a editie a Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineret "Steaua de cristal"; spectacole de amploare cu nume sonore ale muzicii romanesti si internationale; participarea la festivaluri de renume, inclusiv peste Ocean, si multe alte surprize inedite.
Pe aceasta cale, Cercul "Melos" doreste sa multumeasca tuturor celor le-au fost si le vor fi alaturi in aceasta aventura a descoperiririi artistice si culturale la cel mai inalt nivel de pregatire si prezentare, si ureaza fanilor, prietenilor si colaboratorilor Sarbatori fericite!