Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 14 noiembrie 2012

Regulament Festival "REMEMBER" , 12-16 decembrie 2012 , Constanţa

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN CONSTANŢA
Str. Mihai Eminescu nr. 11, Constanţa, cod poştal: 900664
Tel.: +40 (0)241 611 913, Fax: +40 (0)241 618 880
www.isjcta.ro e-mail: isj-cta@isjcta.ro
Festival internațional de interpretare muzică uşoară
pentru copii şi tineret „REMEMBER” ediţia a VIII-a,
CONSTANŢA 12-16 decembrie 2012 

DUMINICA 18.11.2012 INCEPAND CU ORA 14:00 LA PALATUL COPIILOR DIN CONSTANTA, SALA DE TARAF - LA DEMISOL ARE LOC PRESELECTIE PENTRU FESTIVALUL REMEMBER PENTRU CONCURENTI DORITORI DIN MUNICIPIUL SI JUDETUL CONSTANTA. NU SE PERCEPE TAXA.
INSCRIERI  PÂNĂ LA DATA DE: 19 NOIEMBRIE 2012 ora 24.00. DETALII AICI
 MOTO: Ai invins ? Continuă! Ai pierdut ? Continuă!
Scopul festivalului: descoperirea şi promovarea de tinere talente, punerea în valoare a repertoriului de muzică uşoară românească şi internaţională.
Obiective:
  • promovarea valorilor autentice, copii, elevi din sistemul de învăţământ, tineri care iubesc muzica uşoară şi doresc să îmbrăţişeze o carieră artistică de viitori interpreţi ;
  • promovarea interpretării LIVE de către toţi concurentii, pe toată perioada desfăşurării festivalului;
- promovarea educaţiei pentru dezvoltare artistică personală a concurentilor;
- promovarea autoevaluării, interevaluării şi evaluării concurenţilor din partea membrilor juriului, ca metode moderne, interactive de lucru;
  • cultivarea şi exersarea spiritului fairplay în râdul concurenţilor;
Beneficiari: copii / elevi / tineri  talentaţi, pasionaţi şi atraşi de muzica uşoară  cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.
Festivalul se desfăşoară pe patru categorii de vârstă după cum urmează:
categoria I – solişti vocali cu vârste cuprinse între 8 şi 9 ani
categoria II – solişti vocali cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani
categoria III – solişti vocali cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani
categoria IV – solişti vocali cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani
Clasificarea interpreţilor participanţi se va face ţinându-se cont de: repertoriu adecvat vârstei interpretului, acurateţea intonaţională, simţul ritmic, calitatea interpretării, prezenţa scenică, valoarea artistică a pieselor interpretate şi ţinuta scenică a concurenţilor.
PREMII:
Premiile (I, II, III) şi câte 2 menţiuni se vor acorda la fiecare categorie de vârstă.
Trofeul festivalului ”REMEMBER” se va acorda concurentului care se va evidenţia în mod cu totul deosebit, indiferent de categoria de vârstă, în urma evoluţiei în Gala laureaţilor a celor 4 câştigători ai mini – trofeelor pe fiecare secţiune.
Câştigătorii TROFEULUI REMEMBER nu vor mai avea dreptul să participe în calitate de concurenţi la următoarele ediţii ale festivalului. Ei vor fi invitaţi să susţină recitaluri la următoarele ediţii ale festivalului în funcţie de posibilităţilor financiare ale organizatorilor.

Trofeele „MINI – REMEMBER” se acordă câte unul pentru fiecare secţiune în parte.
Câştigătorii trofeelor MINI – REMEMBER au dreptul să participe în calitate de concurenţi doar în momentul în care trec la o categorie superioară de vârstă. 

Premiile I se acordă câte unul pentru fiecare secţiune în parte.
Premiile II se acordă câte unul pentru fiecare secţiune în parte.
Premiile III se acordă câte unul pentru fiecare secţiune în parte.
Menţiuni se acordă câte 2 menţiuni pentru fiecare secţiune în parte.

Toate premiile sunt suportate de sponsori; acestea pot consta în sume de bani sau obiecte în funcție de posibilitățile și dorința sponsorilor.


PREMII SPECIALE:
Se vor acorda şi premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune şi de Radio invitate sau  susţinute de sponsori. Concurenţii care nu vor obţine premii, premii speciale sau menţiuni, vor primi diplome de participare.
Premiul Mihai Trăistariu; Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese din secţiunea REMEMBER; Premiul fairplay (al concurenţilor);Titlul de mini Miss şi mini Mister pentru fiecare categorie de vârstă şi titlul de Miss / Mister festival, alte premii oferite de sponsori.
Condiţii de participare pentru secţiunea interpretare
Prima piesă la secţiunea REMEMBER, trebuie să facă parte din repertoriul unui fost solist sau compozitor de muzică uşoară românească sau străină; se interpretează cu acompaniament LIVE – band; se interpretează varianta originală a piesei aleasă de către concurent (în tonalitatea aleasă de concurent şi transmisă organizatorilor).
A doua piesă din repertoriu românesc sau internaţional, se interpretează cu negativ.
Ordinea de intrare în concurs este alfabetică pe secţiuni, după cum urmează: în prima zi, concurenţii (de la A la Z) cu număr impar interpretează piesa cu band iar concurenţii cu număr par interpretează piesa cu negativ. În a doua zi, concurenţii (de la Z la A) cu număr impar interpretează piesa cu negativ iar cei cu număr par, interpretează piesa cu band.
Juriul festivalului va fi compus din personalităţi ale muzicii uşoare, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, redactori radio-tv, personalităţi culturale, specialişti în domeniu din ţară şi de peste hotare şi reprezentanţi ai sponsorilor sau partenerilor. Preşedintele juriului este interpretul Mihai Trăistariu, personalitate a muzicii uşoare româneşti.
Jurizarea se face cu note la vedere pentru piesa din secțiunea remember care se cântă live cu band. Media acordată fiecărui concurent la piesa din secțiunea remember se adună cu cea acordată la piesa cu negative. Se elimină de fiecare dată cea mai mare și cea mai mică notă acordată de către jurați Notele acordate în baza voturilor de pe internet reprezintă 5% din cuantumul mediei finale obținute de fiecare concurent. Mediile obținute din jurizarea trofeiștilor reprezintă 10% din cuantumul mediei finale obținute de fiecare concurent. Nu se admit contestaţii. Media finală = 85% - medie acordată de juriu + 5% - medie în baza voturilor acumulate pe internet + 10% - medie acordată de juriul trofeiștilor.
Înregistrările pentru piesele cu negativ care vor fi transmise pentru jurizare în cadrul preselecției vor fi postate după transmiterea listei concurenților calificați pentru etapa finală pe www.arteconstanta.ro și www.isjcta.ro , subiectul Remember 2012, în vederea acumulării de voturi (în urma accesării lor pe internet), acordate într-un interval de timp comunicat de organizatori. Numărul voturilor va fi făcut public, de pe internet, imediat după ce fiecare concurent încheie cea de a doua probă de concurs. Numărul voturilor se transformă în puncte / note care vor reprezenta 5% din cuantumul mediei finale obținute de fiecare concurent.

Juriul profesorilor va fi compus din cadre didactice care îndrumă şi coordonează pregătirea artistică a concurenţilor şi care îşi însoţesc elevii la concurs. Membri acestui juriu au obligativitatea de a nu nota evoluţia elevilor pe care îi îndrumă. Preşedintele acestui juriu va fi ales prin tragere la sorţi înainte de începerea concursului.
Juriul trofeiștilor, va fi alcătuit din concurenți care au câștigat trofeul festivalului în edițiile anterioare și care își manifestă disponibilitatea de a participa la jurizare. Preşedintele acestui juriu va fi ales prin tragere la sorţi înainte de începerea concursului. Punctajele / notele acordate, transformate în medii vor reprezenta 10% din cuantumul mediei finale obținute de fiecare concurrent.

PRESELECŢIA
Pentru a participa la festival, concurenţii trebuie să se încadreze în limitele de vârstă menţionate în regulament.
Preselecţia se desfăşoară în două etape:
  1. 10 și 11 noiembrie 2012 la Palatul Copiilor Constanţa - sala de cor pentru concurenţii din judeţul Constanţa începând cu ora 11:30; concurenţii prezintă o piesă cu negativ și piesa din secțiunea remember cântată a capella (fără acompaniament);
  2. 16.11.2012 pentru concurenţii din alte judeţe din ţară și din străinătate, conform materialelor transmise pe internet, menționate în fişa de înscriere, respectiv o înregistrare recentă dintr-un alt festival (nu jurizăm înregistrări audio realizate în studio) și o înregistrare a capella a piesei din secțiunea remember care va fi prezentată în concurs;
Fişa (formularul) de înscriere în format electronic va fi afișată pe data de 7 noiembrie pe site; rugăm concurenţii să completeze toate câmpurile obligatorii pentru a putea primi acceptul transmiterii formularului. Fotografiile atașate trebuie să fie bust, doar concurentul.
După afișarea listei concurenților calificați pentru etapa finală aceștia trebuie să trimită in format electronic (scanat) patitura generală (sau cea pentru tobă/clapă/chitară/ bas) a piesei pentru piesa din secțiunea remember.
Etapa finală a festivalului începe în data de 12 decembrie și se încheie pe data de 16 decembrie cu Gala laureaților.
Program desfășurare activități în cadrul etapei finale:
  • 8-9 decembrie 2012 repetiții cu band pentru concurenții din municipiul și județul Constanța – locație: Palatul Copiilor – sala mare de spectacole
  • 12-13 decembrie 2012 repetiții cu band pentru concurenții dion țară și străinătate – locație: Palatul Copiilor Constanța – sala mare de spectacole
  • 14-15 decembrie 2012 – concurs – locație: Palatul Copiilor Constanța
  • 16 decembrie 2012 – gala laureaților – locație: Palatul Copiilor Constanța
Nu se percepe taxă de înscriere pentru preselecție.
Pentru fiecare categorie de vârstă se va afişa numele concurentului / concurenților REZERVĂ pentru situaţiile în care cei calificaţi nu pot onora cu prezenţa festivalul (anunţarea imposibilităţii de a participa la festival după calificare se face nu mai tarziu de 25 noiembrie 2012).
Termenul limită de înscriere pentru preselecţie este:
  • pentru Constanța 10 noiembrie 2012 ora 8:00;
  • pentru țară și străinătate 15 noiembrie 2012 ora 24:00;
Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe site-urile www.arteconstanta.ro și www.isjcta.ro în postul Remember 2012 nu mai târziu de 20 noiembrie 2012 ora 12:00.
Nu se percepe taxă de participare la etapa finală a festivalului.
Obligaţiile participanţilor:
  • să încarce în aplicația online toate materialele solicitate în termenele stabilite şi comunicate de către organizatori;
  • să prezinte la sosire adeverinţa medicală care atestă starea de sănătate, eliberată de la medicul de familie / şcolar cu 24 de ore înainte de data plecării din localitate;
  • să respecte regulamentul festivalului;
  • să transmită în timp util informaţiile referitoare la imposibilitatea de a mai participa la probele de concurs;
  • să respecte planificarea pentru repetiţiile cu band;
  • să respecte programul repetiţiilor, concursului, recitalurilor şi a altor activităţi conexe planificate;
  • să solicite în timp util informaţii legate de regulament pentru a evita descalificarea;
  • să completeze declarațiile privind prelucrarea datelor personale și contractual, puse la dispoziție de organizatori.
Nerespectarea regulamentului de către concurenţi determină eliminarea acestora din concurs.
Obligaţiile organizatorilor :
  • să pună la dispoziţia doritorilor regulamentul festivalului, fişa de înscriere şi alte informaţii utile;
  • să facă publică pe site-ul festivalului lista concurenţilor înscrişi, participanţi la preselecţie, a celor calificaţi pentru etapa finală;
  • fiecărui concurrent i se asigură regia artistică, coregrafie (pentru piesa cu negativ) sonorizarea, tehnica de scenă, machiajul, coafura / frizura, promovarea imaginii în materialele publicitare și emisiuni televizate și consiliere de specialitate (cu specialiști CJRAE Constanța) privind eliminarea tracului de scenă;
  • să asigure asistenţă medicală pe perioada desfăşurării repetiţiilor şi a probelor de concurs;
  • să asigure spaţiul necesar preselecţiei;
  • să asigure sala de repetiţii / spectacol pentru toate activităţile incluse în calendarul festivalului ;
  • să asigure spaţiul necesar pentru pregătirea concurenţilor înainte de a intra în scenă;
  • să afişeze la loc vizibil informaţiile legate de repetiţii, programare intrare în concurs, etc.
  • să pună la dispoziția concurenților și părinților acestora documentele ce urmează a fi semnate: contract părinți / tutore, declarație privind prelucrarea datelor personale.
  • pun la dispoziția concurenților gratuit, toate materialele promoționale ale festivalului.
Repetiţiile cu band-ul se vor desfăşura după cum urmează:
- pentru concurenţii din municipiul şi judeţul Constanţa în data de 8 şi 9 decembrie 2012, la Palatul Copiilor Constanţa (planificarea va fi afişată pe site în timp util);
- pentru concurenţii din alte judeţe în data de 12 şi 13 decembrie 2012, la Palatul Copiilor Constanţa (planificarea va fi afişată pe site în timp util);
Ordinea de intrare în repetiţii şi orarul repetiţiilor cu band va fi afişată de către organizatori în timp util;
Festivalul se va desfăşura la Palatul Copiilor Constanţa după următorul program:
Zilele de concurs: 14 şi 15 decembrie 2012; 15 decembrie 2012 începând cu ora 20:30 are loc Party Remember cu tema “Cats and tomcats”.
Gala laureaţilor: 16 decembrie 2012. Gala laureaţilor va fi transmisă LIVE și online pe internet (ţinuta de concurs este obligatorie).
Pentru o bună şi eficientă comunicare, echipa Remember 2012 va afişa zilnic pe site – urile www.arteconstanta.ro și www.isjcta.ro (postul Remember 2012), informaţiile referitoare la situaţia înscrierilor pentru preselecţii şi la materialele transmise de către fiecare concurent până la termenele stabilite de către organizatori.
Nu se asigură cazare/masă. Organizatorii vor comunica în timp util variante pentru oferte de cazare. Concurenții vor transmite organizatorilor în timp util date referitoare la numărul de persoane care se vor caza și perioada.

Festivalul este inclus în calendarul activităţilor educative naţionale 2012, aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului cu nr. 30644/21.02.2012 în anexa 7 - Domeniul cultural – artistic - muzică, pagina 10, poziția 17.
Decontarea transportului se face conform legislaţiei în vigoare.
Informații suplimentare la tel. 0753063536, director artistic al festivalului, prof. Dorina IVANCIU și pe e-mail: divanciu@yahoo.com
Echipa de proiect, CONSTANȚA 2012