Festivaluri concurs muzica 2020


duminică, 28 octombrie 2012

Regulament Festival "Music, my love" , 14-15 decembrie 2012 , București


Regulamentul Festivalului  National de Muzica Usoara

Music, my love”

editia a  I-a , 14 – 15 decembrie 2012.

Fundatia ZENIT in parteneriat cu grupul de firme SYLVESTER si SC MOONLIGHT STUDIO SRLD, organizeaza in perioada 14 –15 decembrie 2012 Festivalul National de Muzică Usoara ,,Music, my love” deschis tinerilor talentati, inclusiv reprezentanţilor comunitătilor interetnice din România. Festivalul va fi gazduit de CENTRUL NATIONAL DE ARTA ,,TINERIMEA ROMANA’’ din Strada Gutenberg Johann, nr.19, sector 5, Bucuresti.
Festivalul “MUSIC, MY LOVE” este un concurs de interpretare şi creatie. Concursul îşi propune sa promoveze prin intermediul spectacolelor, transmisiilor Radio-TV, copii talentati in interpretarea muzicii usoare si cantece de show specifice varstei lor, să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară.
 
Concursul se desfăşoară pe doua sectiuni: INTERPRETARE pe patru categorii de vârstă : 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-16 ani,  si  CREATIE.

La sectiunea INTERPRETARE pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda trofee, premii ( locul I, II, III) şi mentiuni. Marele Trofeu “MUSIC, MY LOVE’’ se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa a reuşit să se evidenţieze în mod cu totul deosebit. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de opţiunile juriului, presei, posturilor de televiziune şi radio sau organizaţiilor de profil, sustinute de sponsori.

La sectiunea CREATIE se vor premia compozitorii si textierii care au compus melodia cu premiile I, II, III, iar interpretul va primi o diplomă. Creatorii pot avea orice varsta dar interpretii pieselor ,in prima auditie, trebuie sa aiba, ca si la sectiunea de interpretare, intre 5 – 16 ani.
Concurentii care participa la sectiunea interpretare nu vor participa si la sectiunea de creatie.
Câştigătorii premiilor I la ediţia curenta nu se mai pot înscrie la ediţia de anul urmator, decat daca schimba categoria de varsta. Câştigătorul Trofeului nu mai poate participa la festival decât în calitate de invitat pentru a susţine un microrecital, in anul imediat urmator.
SECTIUNEA  INTERPRETARE
1 Se vor interpreta piese din repertoriu national si international.
  • Cântecul trebuie să corespundă particularităţilor de vârstă (melodie şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor ;
  • Evoluţia să fie plăcută, să conţină elemente originale şi să incante publicul;
  • Intonatia, claritatea si calitatea timbrală, amplitudinea vocală, dicţia şi emisia vocală să fie foarte bune;
  • Stil interpretativ specific varstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului;
  • Nu se admit piese din alte genuri muzicale : – jazz, clasic, simfonic;
  • Costumaţie trebuie sa fie adecvată vârstei concurentului  şi melodiei;
Fiecare concurent va trimite minimum două maximum trei piese înregistrate, (pozitivele cat si negativele) urmând ca după preselecţie, finaliştii să trimită şi acordul scris al compozitorului.
Piesa selectată de juriu va fi obligatoriu interpretată în concurs.
Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor si de melodiile propuse.
2 Preselectie interpretare Se vor trimite obligatoriu următoarele date: numele şi prenumele concurentului, vârsta, tara, numerele de telefon la care poate fi contactat, data naşterii  şi CNP-ul, titlurile si textele pieselor, adresa, copie scanata a certificatului de naştere a concurentului, scurtă descriere a activităţii concurentului (prezente radio-TV, participări la alte concursuri, premii obţinute) si o  fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fara microfon sau alte accesorii.
3 Taxa de înscriere la preselectie (interpretare) este de 50 lei şi va fi trimisa în contul : : Fundatia ,,ZENIT “nr cont: RO12BPOS70208736012RON01, Banca : BANCPOST MOSILOR, până la data de 01 decembrie 2012.
Copia ordinului de plată se va scana si va fi trimisa impreuna cu celelate documente  precum si piesele inregistrate (pozitive si negative) pentru preselecţie prin email pe adresa: events@music-mylove.com  
Data limita de primire a materialelor pentru preselectie este ziua de 10 decembrie 2012.
Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe urmatoarele site-uri: www.music-mylove.com, www.cristianalivej.ro si http://ghidulfestivalurilor.blogspot.ro, până la data de 12 decembrie 2012.
Finalistii vor achita pana in data de 10 decembrie 2012 taxa de participare la festival in valoare de 100 lei, in contul: Fundatia ,,ZENIT “nr cont: RO12BPOS70208736012RON01, Banca : BANCPOST MOSILOR. Copia ordinului de plata se va trimite prin email pe adresa: events@music-mylove.com.

Precizari

Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.
Negativele pot contine si backing vocal dar realizat pe o linie melodica diferita de cea interpretata de concurent (mai ales la refrene).
Organizatorul are dreptul să stabilească rezerve pe lista finaliştilor, pentru situaţiile în care un finalist, din diverse motive, nu mai poate participa.

SECTIUNEA CREATIE
  • Participă la creaţie numai piesele care sunt in primă audiţie. Daca au mai fost cantate ele vor fi eliminate din concurs;
  • Compozitorul melodiei va trimite o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens ;
  • Melodia şi textul să fie adecvate vârstei concurentului;
  • In vederea preselectiei creaţiile vor fi prezentate pe CD, pozitiv, negativ cu motto, partitura, textul in 2 exemplare cu motto. Un plic mare cu motto va contine un plic mic cu motto in interiorul caruia se afla identitatea compozitorului, textierului si interpretului. Piesele nu pot depăşi durata de 3,30 min;
MODALITATEA DE DEPUNERE A LUCRĂRILOR:
  • Până la data de 01 decembrie 2012 (data poştei) toţi concurenţii (la sectiunea creatie) vor expedia într-un plic închis pe care se va trece un motto (în loc de numele expeditorului) pe adresa : Tache Silviu, str. Marului, nr. 107 A, cod postal 032316, sector 3, Bucuresti , următoarele documente:
  • Formular de înscriere închis într-un plic mic cu motto
  • CD cu înregistrarea piesei negativ + pozitiv în format wave
  • Textul piesei in doua exemplare
  • Partitura piesei realizată pe computer
  • Copie după chitanţa plăţii taxei de înscriere in valoare de 150 lei.
  • Un plic mic inchis, cu motto care sa contina titlul real al piesei, numele real al compozitorului, numele textierului cat si al interpretului.
Organizatorii au dreptul exclusiv de a folosi în transmisiuni radio şi TV, de a edita şi exploata cântecele prezentate în competiţie de către concurenţi, cu respectarea drepturilor de autor. Acordul compozitorilor, textierilor, şi/sau producătorilor este certificat prin semnarea formularului de înscriere.
Organizatorii festivalului  isi rezerva dreptul de a televiza, radiodifuza, fotografia, filma şi înregistra toate prestaţiile din cadrul etapelor concursului, inclusiv  gala . În această situaţie, candidaţii nu beneficiază de onorarii, drepturile fiind cedate in declaratia existenta la dosarul candidatului.

Data limita de primire a materialelor pentru preselectie este ziua de 10 decembrie 2012.
Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe urmatoarele site-uri: www.music-mylove.com, www.cristianalivej.ro si http://ghidulfestivalurilor.blogspot.ro, până la data de 12 decembrie 2012.

JURIUL
Jurizarea se va face cu note la vedere, din 25 in 25 de sutimi.
Deciziile juriului de concurs si preselectie sunt irevocabile si nu pot fi contestate.
Juriul se compune din personalităţi de marcă ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania, redactori radio, TV, personalităţi culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonată de un Preşedinte, desemnat dintre membrii acestuia. Preşedintele juriului de concurs se va afla şi în juriile ce vor asigura preselecţiile.  La sectiunea creatie in cazul in care un membru al juriului are piesa in concurs, acesta nu va acorda nota, in acest caz nota acordata de presedintele de juriu se va dubla.
Criteriile de jurizare vor avea în vedere calităţile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezenţa scenică, calitati timbrale, gradul de dificultate al piesei, alegerea piesei, expresivitate, personalitate, gradul de implicare in piesa, atitudine, gradul de maiestrie, perspectiva de a avea o carieră în domeniu.
Lista castigatorilor va fi publicata pe urmatoarele site-uri: www.music-mylove.com si http://ghidulfestivalurilor.blogspot.ro. Câştigătorii premiilor I ale secţiunilor de interpretare  şi creaţie vor participa în concertele organizate de către organizator  în cursul anului 2012.
Acordarea premiilor
Se vor acorda urmatoarele premii:

Marele Trofeu al festivalului – trofeu + bijuterie swarovski elements +un weekend la multe (concurent si un insotitor)
Trofeul categoriei (4 categorii si creatie) - trofeu + bijuterie bijuterie swarovski elements
Premiul I (4 categorii si creatie) – placheta + bijuterie swarovski elements
Premiul II (4 categorii si creatie) – placheta + bijuterie swarovski elements
Premiul III (4 categorii si creatie) – placheta + bijuterie swarovski elements
Mentiuni (4 categorii si creatie) – placheta + bijuterie swarovski elements

Premii speciale acordate de catre sponsori si parteneri care pot fi in bani, obiecte, opere musicale.
Toti concurentii vor fi premiati.


Director artistic al festivalului,           Director executiv                                              Director tehnic,
Prof. Viorela Filip                               Ioana Tache                                                     Silviu Tache

Formular de inscriere la sectiunea de interpretare
a Festivalului Naţional de
Muzică Uşoară ,, MUSIC, MY LOVE”


Numele__________________________________
Prenumele________________________________
Vârsta____________
Ocupaţia__________________________________
Studii muzicale (daca exista)_______________________________________
______________________________________________________________
Profesor_______________________________________________________
Participari la alte concursuri si premii obtinute__________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Adresa________________________________________________________
Telefon____________________________________
E-mail_____________________________________
Repertoriu
1.
Titlu__________________________________________________________
Compozitor ___________________________________________________
Textier________________________________________________________
2.
Titlu__________________________________________________________
Compozitor ___________________________________________________
Textier________________________________________________________

3.
Titlu__________________________________________________________
Compozitor ___________________________________________________
Textier________________________________________________________


Concurent                                                                   Instituţia pe care o reprezintă