Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 16 octombrie 2012

Regulament Festival "Fulg de Nea" , 30 noiembrie - 02 decembrie 2012 , Brasov



 Dam startul inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Festivalului
"Fulg de nea" Brasov, 30 noiembrie - 02 decembrie 2012.
Asteptam inscrierile voastre la preselectie pana cel tarziu 10 noiembrie.
Mult succes!

Claudia-Cristina Miri
ţescu
Director Festival

Preşedinte As. Cult. "Viva la Musica"











Festivalul se desfasoara in municipiul Brasov la Centrul Cultural "Reduta", in perioada 30 noiembrie - 02 decembrie 2012 si este structurat pe urmatoarele sectiuni si categorii de varsta:
A. Sectiunea interpretare:1. Interpreti (solisti vocali) cu varsta cuprinsa intre 6-8 ani;
2. Interpreti (solisti vocali) cu varsta cuprinsa intre 9-11 ani;
3. Interpreti (solisti vocali) cu varsta cuprinsa intre 12-14 ani;
4. Interpreti (solisti vocali) cu varsta cuprinsa intre 15-18 ani.
Se ia in calcul varsta implinita pana la data de 30
.11.2012 exclusiv, data inceperii concursului. In cadrul concursului NU se admit grupuri vocale.

B. Sectiunea creatie:
Se va desfasura in functie de materialul trimis de concurenti si se vor prezenta doar piese in PRIMA AUDITIE, ce se incadreaza in repertoriul specific copiilor – nu este obligatoriu sa fie cu specific de iarna. Interpretul trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 6-18 ani. NU exista limita de varsta pentru compozitor/textier. Este admisa O SINGURA piesa per compozitor/textier destinata unui singur solist vocal. Piesele din aceasta sectiune NU pot fi prezentate si la sectiunea interpretare. Interpretul trebuie sa aiba acceptul compozitorului/textierului de a prezenta piesa in concurs. Orice alt detaliu legat de prezentarea piesei in concurs, dintre interpret si compozitor/textier, NU priveste organizatorii, respectiv juriul si se va reglementa intre acestia (compozitor/textier/interpret). Piesele ce se vor dovedi (cu suport audio, video, scris) a nu fi in prima auditie, vor fi descalificate.


* PREMIILE *

Se vor acorda ex-equo urmatoarele premii pentru fiecare sectiune/respectiv categorie de varsta: premiul I (400 RON), premiul II (300 RON), premiul III (200 RON) si respectiv Trofeul FULG DE NEA (700 RON), acordat unui singur concurent, indiferent de categoria de varsta, pentru cea mai buna evolutie din concurs. La sectiunea creatie premiile vor fi acordate copiilor si cate o diploma pentru compozitor/textier. De asemenea, se vor acorda si cate 2 mentiuni / sectiune / categorie de varsta si diplome de participare tuturor concurentilor. In afara de aceastea, se vor acorda si premii speciale – premiul „Viva la Musica”, Premiul „Serban Georgescu”, Premiul juriului, Premiul de popularitate, Premiul „TVS”. Juriul isi rezerva dreptul de nu a acorda vreun premiu sau mentiune, precum si de a acorda alte premii in functie de evolutia concurentilor si/sau optiunii massmedia respectiv a sponsorilor.
* PRESELECTIA *

Toti cei care doresc sa participe la “FULG DE NEA” 2012
vor trimite, fara exceptie, pana la data de 10 noiembrie 2012 (data postei) pentru:

A. Sectiunea interpretare:
- o melodie in limba romana, ADECVATA varstei, inregistrata pe CD AUDIO
(NU mp3 sau wma) in ordinea:
1. POZITIV
2. NEGATIV

- fisa de concurs completata CORECT si INTEGRAL (o gasiti aici)

- doua fotografii ARTISTICE ale concurentului (plan intreg/apropiat si plan mediu/prim-plan) de cel putin 15x21cm, pe fond DESCHIS si fara accesorii (diplome, trofee, etc.). NU se admit fotografii din spectacole. Va rugam NU trimiteti fotografii tiparite la imprimanta!
- copie dupa certificatul de nastere sau C.I. (unde este cazul)
- copie dupa dovada platii taxei de preselectie pentru aceasta sectiune.

MENTIUNI

- Piesa propusa trebuie sa fie din repertoriul romanesc. NU se admit piese din repertoriul international.
- Repertoriul NU trebuie sa fie cu specific de iarna.
- Pozitivul trebuie sa fie realizat astfel incat vocea concurentului sa se distinga CLAR, FARA prelucrare si FARA efecte de voce gen chorus/delay/pitch correction (autotune/melodyne). Se admite un minim hall/room/plate. Acesta este un criteriu de departajare la preselectie! Piesele cu voci prelucrate sunt descalificate din start!
- Negativul poate contine si voci aditionale CANTATE (nu dublate) si realizate pe o linie melodica DIFERITA de cea interpretata de concurent.
- In cazul promovarii preselectiei, aceasta va fi piesa prezentata in concurs, respectiv NU va fi admisa in concurs nicio alta piesa in afara celei prezentate!
- orice alt track prezent pe CD in afara celor doua specificate mai sus va fi ignorat. De asemenea va fi respins din start orice material incomplet.
- Pe CD se vor inscrie cu marker Numele si Prenumele
concurentului si textul „Sectiunea interpretare”


B. Sectiunea creatie:

- piesa propusa, cu text in limba romana, inregistrata pe CD AUDIO
in ordinea:
1. POZITIV
2. NEGATIV

- fisa de concurs completata CORECT si INTEGRAL (o gasiti aici
)
- doua fotografii ARTISTICE ale concurentului (plan intreg/apropiat si plan mediu/prim-plan) de cel putin 15x21cm, pe fond DESCHIS si fara accesorii (diplome, trofee, etc.). NU se admit fotografii din spectacole. Va rugam NU trimiteti fotografii tiparite la imprimanta!
- declaratie pe proprie raspundere (parinte sau compozitor), datata si semnata, atestand ca piesa prezentata este in PRIMA AUDITIE si exista acceptul compozitor/textier de a fi prezentata.
- copie dupa certificatul de nastere al interpretului sau C.I. (unde este cazul)
- copie dupa dovada platii taxei de preselectie pentru aceasta sectiune.

MENTIUNI

- Pe CD se vor inscrie cu marker Numele si Prenumele
interpretului si textul „Sectiunea creatie”- Pentru concurentii (interpretii) care participa la ambele sectiuni, nu mai este necesara trimiterea fotografiilor si a copiei dupa certificatul de nastere/C.I. pentru sectiunea creatie.


Se vor descalifica din start interpretii/piesele care nu intrunesc cerintele de mai sus!


Taxa de preselectie pentru fiecare sectiune in parte este in valoare de 7
0 RON si se va vira in contul Asociatiei "Viva la Musica" nr. RO65 RNCB 0053 0486 0929 0001, deschis la BCR Brasov - cod fiscal 14895747, mentionand NUMELE si PRENUMELE candidatului, SECTIUNEA si TEXTUL “Preselectie Fulg de Nea 2012”. Fara aceste mentiuni taxa NU va fi luata in considerare! Taxa este nerambursabila.

Adresa la care vor fi trimise materialele pentru preselectie este:
C.P. 96, O.P. 1, Brasov - cu mentiunea pe plic "pentru Festivalul Fulg de Nea 2012" si sectiunea aferenta.

Pe baza audierii materialului se va face preselectia celor maxim 15 concurenti pentru fiecare categorie de varsta la sectiunea interpretare, respectiv maxim 10 piese la sectiunea creatie.
Jurizarea preselectiei va avea loc in perioada 12
-16 noiembrie 2011, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul festivalului, incepand cu data de 19 noiembrie 2012. Rezultatele preselectiei sunt irevocabile.

Materialul trimis la preselectie NU se returneaza!
NU ne asumam raspunderea pentru coletele ajunse la destinatie DETERIORATE sau pentru coletele NEPRIMITE! Va rugam sa va adresati companiei de curierat!
* ORGANIZARE *

Masa si transportul vor fi suportate de catre participanti.
Cazarea participantilor si a unui insotitor va fi asigurata de catre organizatori prin amabilitatea Inspectoratului Scolar al Judetului Brasov, in spatiile de cazare disponibile oferite de catre acestia.


* JURIUL *

Din juriu vor face parte personalitati ale vietii muzicale romanesti, specialisti si autoritati locale si nationale.

Criteriile de jurizare la sectiunea interpretare urmaresc calitatile vocale ale concurentului, intonatia, prezenta scenica (impresia artistica, costumatia adecvata varstei si piesei
, coregrafia), punerea in valoare a piesei (interpretare si nu redare).

La sectiunea creatie se va pune accent pe constructia piesei (linie melodica, armonie, orchestratie, linii melodice secundare, dinamica), textul adecvat varstei, cat si pe prezentarea ei (interpretare).


* CONCURS *

In concurs se va interpreta piesa trimisa la PRESELECTIE, conform rezultatelor afisate.

Toti participantii vor canta live, fiind acompaniati de negativele trimise in cadrul preselectiei.

Nu ne asumam raspunderea asupra continutului datelor furnizate de catre dvs. in fisa de inscriere, cat si asupra calitatii negativelor pe care le trimiteti.


Fisa de inscriere se poate descarca de AICI

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ziua I - VINERI 30 noiembrie 2012 - Interpretare, grupele 6-8 si 9-11 ani

Ora 12
.30 - concurentii grupelor de varsta 6-8 si 9-11 ani se vor prezenta la Centrul Cultural “Reduta” (str. Apollonia Hirscher nr.8) pentru tragerea la sorti si informatii legate de concurs.
Ora 13
.00 – repetitie pentru grupa de varsta 6-8 ani la sala C.C.“Reduta”, in ordinea intrarii in concurs.
Ora 13
.45 – repetitie pentru grupa de varsta 9-11 ani la sala C.C.“Reduta”, in ordinea intrarii in concurs.
Ora 15
.00 - inceperea spectacolului–concurs


Ziua II - SAMBATA 01 Decembrie 2012 -
Interpretare, grupele 12-14, 15-18 ani si Creatie

Ora 10.00 – afisarea concurentilor calificati la sectiunea interpretare, din grupele 6-8 si 9-11 ani, la Centrul Cultural “Reduta”.
Ora 12
.30 - concurentii grupelor de varsta 12-14, 15-18 ani si sectiunii creatie se vor prezenta la Centrul Cultural “Reduta” (str. Apollonia Hirscher nr.8) pentru tragerea la sorti si informatii legate de concurs.
Ora 13
.00 – repetitie pentru grupa de varsta 12-14 ani la sala C.C.“Reduta”, in ordinea intrarii in concurs.
Ora 13
.45 – repetitie pentru grupa de varsta 15-18 ani si sectiunea creatie la sala C.C.“Reduta”, in ordinea intrarii in concurs.
Ora 15
.00 - inceperea spectacolului–concurs


Ziua III - DUMINICA 02 Decembrie 2012 -
GALA LAUREATILOR

Ora 10.00 – afisarea concurentilor calificati la sectiunea interpretare, din grupele 12-14, 15-18 ani si sectiunea creatie, la Centrul Cultural “Reduta”.
Ora 12.00 - intalnirea participantilor cu Juriul la sala C.C.“Reduta”.
Ora 13.00 - GALA FESTIVALULUI “FULG DE NEA”