Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 15 octombrie 2012

Regulament Festival " Cântec de Stea" , 7-9 decembrie 2012 , Piatra Neamț




Asociatia Children Forever
Piatra Neamt-Romania

organizeaza

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICA PENTRU
COPII SI TINERET
CANTEC DE STEA
PIATRA NEAMŢ - ROMÂNIA 
                        editia a-III a , 7 – 9 decembrie 2012

 
 
In parteneriat cu : - Consiliul Local Piatra Neamt
  • Consiliului Judeţean Neamt
  • Teatrul Tineretului Piatra Neamt
  • Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ
- Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
  • Casa Corpului Didactic Neamţ
  • Agentia de Dezvoltare Nord Est Neamt
  • Banca Romana de Dezvoltare Neamt
  • Tvr Iasi, Radio Iasi, 1Tv Neamt, Tv M Neamt, EST Tv Neamt
  • Scoala Nicu Albu Piatra Neamt
  • Clubul ,,Pinochio” Piatra Neamt
Festivalul este un eveniment cultural inedit, reunind muzica uşoară si tradiţională, cu specific de iarna, interpretate de copii cu vârstele cuprinse între 5 si 16 ani. Concurs şi spectacol, dedicat sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, patronat de iubitul povestitor Ion Creangă si Zâna Zapezii, preambul al sărbătorilor de iarnă, festivalul nostru va face sa rasune la Piatra Neamt, glasuri de copii din toata tara.
Tinutul fermecat al Neamţului, încărcat de istorie, tradiţii populare, ambient montan, dar şi de realizări contemporane, va fi pentru trei zile gazda primitoare atât pentru copiii interpreţi de muzică pop, cât şi pentru cei de muzică traditionala, care vor avea prilejul sa isi exprime pasiunile pentru arte vizuale şi muzicale. Va fi de asemenea un prilej de întâlnire între participanţi si cunoaste a orasului si imprejurimilor. Organizatorii îşi propun să ofere concurenţilor şansa sa-l primeasca pe Mos Nicolae in decorul mirific al scenei festivalului, imbracata in luminile sarbatorilor.
Interpreţii se pot prezenta însoţiţi de grupuri coregrafice, baking vocal, îşi pot alege şi pregăti singuri coregrafia, astfel încât momentul prezentat să fie cât mai original. Concurenţii vor oferi publicului ocazia să se bucure de întâlnirea diverselor stiluri: muzică usoara (pop, jazz, etno, musical, etc.) şi muzica populara cu tematica de iarna sau tradiţională (colinde).
Se va transmite on-line pe www.radioiasi.ro intregul festival, iar Tvr Iasi si Radio Iasi vor prelua imagini si respectiv banda sonora ce vor fi difuzate in emisiuni pentru copii. Posturile locale vor transmite de asemenea selectiuni si interviuri de pe tot parcursul festivalului.
Locul de desfasurare: TEATRUL TINERETULUI - Piatra Neamţ

REGULAMENT

1. Concurenţii vor trimite până la data de 22 noiembrie pe adresa de mail cantecdestea@gmail.com:
1.1.Fişa de înscriere cu date personale, titlul şi autorii pieselor (rugam sa completati numerele de telefon si adresele de E-mail atat ale parintilor, cat si ale profesorilor, pentru usurarea comunicarii cu acestia in probleme de cazare, masa, costum, coregrafie, taxa);
1.2.Copie după certificatul de naştere;
1.3.Pozitivul şi negativul piesei în format audio, în vederea preselecţiei pentru concurs
1.4. Copie după dovada plăţii taxei de înscriere
1.5. Poza color in format jpg. bust.
FESTIVALUL SE VA DESFASURA IN CINCI SECTIUNI

1.Sectiunea Interpretare muzica usoara
Pentru aceasta sectiune piesele vor avea temă de iarnă sau sărbători de iarnă, putand fi diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc.
Sectiunea Interpretare muzica usoara se va desfasura pe patru grupe de varsta:
-grupa 5–7 ani; -grupa 8 – 10ani; -grupa 11-13ani; -grupa 14-16ani
Se calculează vârsta împlinită de copil până la data concursului.
2.Sectiunea Interpretare muzica populara sau traditionala solisti si grupuri mici
Pentru secţiunea „muzică populara sau traditionala”, piesele vor fi autentice, specifice zonei din care vin concurenţii. Se va desfasura pe grupe de varsta, in functie de numarul copiilor inscrisi.
3.Sectiunea Grupuri mici formate din 2-7copii
Pentru aceasta secţiune piesele vor avea temă preferabil, dar nu obligatoriu, de iarnă sau sărbători de iarnă, putand reprezenta diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc. cu durata de max. 6 minute.
4. Sectiunea Prima-auditie
Piesa trebuie sa nu fi fost difuzata sau cantata in alte imprejurari publice, este preferabil dar nu obligatoriu, sa aiba tematica de iarna. La aceasta sectiune se vor premia copiii separat pentru interpretare-creatie, iar compozitorii si textierii pentru creatie. Pentru aceasta secţiune piesele pot prezenta diverse genuri, cu durata de maxim 3.30 minute.
5. Sectiunea ,,Masti muzicale”
Pentru aceasta secţiune piesele pot avea si alta temă decat cele de iarnă sau sărbători de iarnă, putand fi diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc. Concurentii vor interpreta piesele, imitand interpretarea si costumul unui personaj sau cantaret preferat. Se va trimite pentru preselectie un pozitiv.
Sectiunile 4 si 5 nu se vor desfasura pe grupe de varsta.
ATENTIE!
A. La sectiunile 3, 4 si 5 pot participa si concurenti care au primit trofee in editiile anterioare la sectiunea de interpretare.
B. Textul pieselor si tinuta concurentilor trebuie sa fie adecvata varstei.
C. Concurentii de la sectiunile de muzica usoara si muzica traditionala, pot avea baking vocal, altul decat linia melodica a piesei.
D. Durata pieselor trebuie să fie intre 2.90 - 3,30minute;
E. Negativele nu vor fi niciodata folosite de alti copii;
F. Participanţii admişi în concurs se vor regasi, până la data de 24 noiembrie, pe site-ul  www.cantecdestea.info, www.childrenforever.org
G. Participantii se pot inscrie la mai multe sectiuni. Nu se pot inscrie la Sectiunea Interpretare concurentii care au luat trofee in anii precedenti, decat daca au schimbat grupa de varsta.
H. Programul festivalului este obligatoriu si toti participanţii se vor prezenta atat la deschiderea festivalului, cat si la proba de microfon.
I. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.
J. Jurizarea se va face in avantajul creerii de ex-aequo. Se acordă premii la toate categoriile de vârstă in ordinea mediilor şi ex-equo pentru diferenţe de până la 10 sutimi, astfel:
Trofeul categoriei, Premiul I, II, III, Mentiuni
Se acordă unui singur copil TROFEUL „CANTEC DE STEA”.
K. Nota cea mai mică şi cea mai mare se exclud din medie. Jurizarea va fi făcută de specialişti în domeniul muzical, cu experienţă în manifestări artistice dedicate copiilor.
L. Premiile vor fi aceleaşi, pentru toate secţiunile si vor consta în trofee, diplome, cadouri si bani pentru pusculita.
M. Daca optati pentru coregrafie asigurata de organizatori va rugam sa scrieti in fisa de inscriere, cu rugamintea de a plati o suma modica pentru dansatorii, care muncesc pentru copiii dvs. si fac repetitii in afara programului obisnuit. Ei functioneaza la un club care plateste curent, costume, profesor. Aceasta suma va fi platita profesorului clubului care asigura coregrafia (30 lei / coregrafie), d-na Gabriela Chitosca tel. 0740.694438.
Concurentii, ar fi preferabil, sa fie prezenti la deschiderea festivalului vineri 07.dec. 2012, ora 15.30
Vor fi afisate in toate punctele de interes ale teatrului, locatiilor de cazare si masa, listele concurentilor cuprinzand ordinea de intrare in concurs si programul festivalului.
COSTURI PENTRU PARTICIPANŢII LA FESTIVAL
Taxa de concurs: 100 Ron/concurent si 140/grup se va depune în contul Asociatia ,,Children Forever” RO82RZBR0000060013582215, cu menţiunea: Festivalul „Cântec de stea” si numele copilului. Daca un concurent se inscrie la mai multe sectiuni plateste 80 Ron / sectiune.
Participanţii, vor bifa in fisa de inscriere si vor clarifica si cu organizatorii -prof. Elena Pandea, tel. 0743134014, pana pe data de 20 noiembrie, daca doresc rezervare la Caminul Liceului Economic si masa. Va recomandam acest camin renovat, camerele au baie proprie si doua sau trei paturi. Parintii vor plati la sosire 30lei/noapte/pat pentru cazare. Platile se vor face catre administratorul caminului la sosire, de preferinta vineri intre orele 12-18. Masa se poate servi la Restaurantul Casa Romaneasca, aflat in apropiere, o locatie foarte buna unde organizatorii vor negocia o suma foarte mica pentru cele trei mese. Aceasta plata preferentiala se va face pe baza de ecuson.
,,Petrecerea lui Mos Nicolae” va avea loc sambata seara, dupa concurs, la Galleria Mall, unde toti concurentii la festival si insotitorii acestora, sunt invitati sa se distreze, sa se cunoasca. Petrecerea si masa de seara va fi asigurata de organizatorii festivalului in locatia petrecerii.
PROGRAMUL FESTIVALULUI
Ziua 1: Vineri 07. 12. 2012
-ora 12.00 - Sosirea şi cazarea participanţilor, distribuirea materialelor promoţionale;
-ora 12.30 -14.30 – proba de microfon pentru Sectiunile: Muzica populara, Prima auditie si Grupuri, Grupa 14-16 ani- Teatrul Tineretului Piatra Neamt se repeta o data strofa si referen
ORA 15.30 DESCHIDEREA FESTIVALULUI
-ora 16.00 -Sectiunea muzica populara
-ora 17.00 -Sectiunea Grupuri mici
-ora 18.00 -Sectiunea interpretare - grupa 14-16 ani
-ora 19.00 -Sectiunea prima auditie
Ziua 2: Sâmbătă 08.12.2012
-ora 8-9.30-mic dejun;
-ora 11.00–13,30 – proba de microfon- Teatrul Tineretului Piatra Neamt se repeta o data strofa si referen
-ora 12.30 – 14.00 - masa de pranz
-ora 14.00 - Sectiunea interpretare
-ora 14.00– evolutia grupei 5 – 7 ani
-ora 15.15 – grupa 8 - 10 ani
-ora 16.30 - grupa 11 - 13 ani
-ora 17.45 – Sectiunea Masti muzicale
-ora 19.00 - cina si petrecerea lui Mos Nicolae la Galleria Mall Piatra Neamt
Ziua 3: Duminica 09.12.2012
-ora 8-10.30 - mic dejun;
-ora 10.30 – 12.00 – timp liber
-ora 12.30 - Gala laureaţilor
- ora 15.30 „La revedere, Piatra Neamţ” - Plecarea participanţilor
Promovarea festivalului si concurentilor se va face in: presa scrisa, Radio Iasi, Tvr Iasi, 1Tv si TvM Neamt, EST Tv Neamt. Se va transmite festivalul on-line www.radioiasi.ro .
Echipa de realizare a festivalului
  • Presedinte festival – prof. Codruţa Sava –tel. 0721.821317
  • Presedinte asociatie, Vicepresedinte festival – tel. 0722.210284
  • Regie artistica, scenografie – arh. Adina Panaitescu
  • Coordonatori tehnici si artistici – prof. Miluta Cristal, actrita Gina Gulai
  • Relatii publice, mass-media – ec. Carmen Nastase, prof. Florentina Vasiliu
  • Logistica, departament oaspeti – prof. Elena Pandea, prof. Mara Florea, prof. Gina Harja
  • Coordonator economic – ec. Maria Chelaru
  • Coregafia –Clubul ,,Pinochio” –director d-na Gabriela Chitosca, tel. 0740694438
Vă aşteptăm cu drag


FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICA PENTRU COPII ŞI TINERET
CANTEC DE STEA PIATRA NEAMŢ - ROMÂNIA -editia a-III-a
Fişă de înscriere SECTIUNEA……………,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Date concurent:
Nume şi prenume:……………………………………………………………………………………….
rsta:………CNP……………………………………………..Categoria de vârstă:…………………
Adresa domiciliului:………………………………………………………………………………………
Telefon parinte:…………………………Adresa E-mail parinte:………………………………………
Date Profesor:
Nume si prenume:……………………….. ………………………………………………………………
Telefon profesor:………………………… Adresa E-mail profesor: ……………................................
Datele pieselor prezentate pentru preselecţie:
Titlul piesei:
........................................................................................................................................................
Muzică:……………………………………Text:………………………………………………..
Scurt CV:.............................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Date însoţitor:
Nume şi prenume:…………………………………… Calitatea (părinte, profesor) ……………………..
Calitatea (părinte, profesor):…………………………………………………………………………………
Telefon de contact:............................................. Adresă E-mail:………………………………………..
Solicitări speciale, atentionari:........................................................................................................
Coregrafia asigurata de: ……………………………………………………………………………………..
Cazare pentru noaptea de ... – 7dec. ; ... – 8dec. – bifati
Masa pentru ... pranz 7dec., ... cina 7dec., ... mic dejun 8dec., … pranz 8dec., … mic dejun 9dec.